-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 439.0 קק״ל 3511.9 קק״לפחמימות 31.0 גרם 248.4 גרםשומן 29.6 גרם 237.0 גרםנתרן 396.4 מ״ג 3171.3 מ״גחלבון 14.0 גרם 112.4 גרםסיבים תזונתיים 9.3 גרם 74.1 גרםשומן רווי 3.6 גרם 28.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 59.4 מ״ג 475.1 מ״גברזל 3.0 מ״ג 24.3 מ״גאשלגן 520.4 מ״ג 4162.9 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 14.9 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל 14 שעות ו-20 דק׳
-
קלוריות439
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 439.0 קק״ל 3511.9 קק״לפחמימות 31.0 גרם 248.4 גרםשומן 29.6 גרם 237.0 גרםנתרן 396.4 מ״ג 3171.3 מ״גחלבון 14.0 גרם 112.4 גרםסיבים תזונתיים 9.3 גרם 74.1 גרםשומן רווי 3.6 גרם 28.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 59.4 מ״ג 475.1 מ״גברזל 3.0 מ״ג 24.3 מ״גאשלגן 520.4 מ״ג 4162.9 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 14.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 14 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 439 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
שהושרו לילה במים
-
1 כוס עדשים מנומרותסוגת
-
1/4 כוס שמן זיתעץ הזית
-
2 בצלים סגולים בינונייםקצוצים גס
-
2 חצילים גדוליםקלופים וחתוכים לקוביות גדולות
-
1 כפית מלח דקמלח הארץ
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
הגשה
-
100 גרם צנוברים קלויים
-
10 יחידות עגבניות שריחצויות
-
1 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
1 חופן בזיליקוםעלים
-
1 כוס טחינה גולמיתאל ארז
-
3 כפות מיץ לימון
אופן הכנה
- מסננים את גרגרי החומוס ממי ההשרייה, מעבירים לסיר עם הרבה מים ומבשלים על אש בינונית כשעתיים או עד לריכוך מלא. מסננים ומצננים.
- מבשלים את העדשים בסיר נוסף עם מים כ-45 דקות או עד לריכוך.
- בסיר רחב ושטוח עם שמן זית מטגנים את הבצל 10 דקות עד לריכוך. מוסיפים את קוביות החצילים ומטגנים 10-7 דקות עד שקוביות החציל מתרככות ומזהיבות. מוסיפים את גרגרי החומוס הרכים והעדשים המנומרות ומתבלים בשפע מלח ופלפל שחור.
- מוציאים מהסיר לצלחת הגשה, מפזרים מעל עגבניות, פטרוזיליה, צנוברים ובזיליקום, מזלפים מעל טחינה גולמית, סוחטים חצי לימון ומגישים חם.
אופן הכנה
- מסננים את גרגרי החומוס ממי ההשרייה, מעבירים לסיר עם הרבה מים ומבשלים על אש בינונית כשעתיים או עד לריכוך מלא. מסננים ומצננים.
- מבשלים את העדשים בסיר נוסף עם מים כ-45 דקות או עד לריכוך.
- בסיר רחב ושטוח עם שמן זית מטגנים את הבצל 10 דקות עד לריכוך. מוסיפים את קוביות החצילים ומטגנים 10-7 דקות עד שקוביות החציל מתרככות ומזהיבות. מוסיפים את גרגרי החומוס הרכים והעדשים המנומרות ומתבלים בשפע מלח ופלפל שחור.
- מוציאים מהסיר לצלחת הגשה, מפזרים מעל עגבניות, פטרוזיליה, צנוברים ובזיליקום, מזלפים מעל טחינה גולמית, סוחטים חצי לימון ומגישים חם.
בשיתוף עם סוגת
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
כמה עדשים לשים?
כוס אחת, מתנצלים על התקלה -עודכן במצרכים!