סלט טונה קצוצה בהשראה ויאטנמית
מאיר אדוני והילה אלפרט מכינים סלט טונה קצוצה בהשראה ויאטנמית. סלט טונה מיוחד עם שפע צמחי תבלין ירוקים וברוטב סויה וקוקוס. מגישים עם שבבי קוקוס קלויים
מאיר אדוני והילה אלפרט מכינים סלט טונה קצוצה בהשראה ויאטנמית. סלט טונה מיוחד עם שפע צמחי תבלין ירוקים וברוטב סויה וקוקוס. מגישים עם שבבי קוקוס קלויים
- הילה אלפרט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 374.6 קק״ל 1498.5 קק״לפחמימות 9.2 גרם 36.6 גרםשומן 24.4 גרם 97.5 גרםנתרן 1129.6 מ״ג 4518.2 מ״גחלבון 27.0 גרם 108.1 גרםסיבים תזונתיים 4.6 גרם 18.2 גרםשומן רווי 17.4 גרם 69.7 גרםכולסטרול 13.5 מ״ג 54.0 מ״גסידן 28.9 מ״ג 115.5 מ״גברזל 2.6 מ״ג 10.2 מ״גאשלגן 531.2 מ״ג 2124.7 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.2 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות375
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 374.6 קק״ל 1498.5 קק״לפחמימות 9.2 גרם 36.6 גרםשומן 24.4 גרם 97.5 גרםנתרן 1129.6 מ״ג 4518.2 מ״גחלבון 27.0 גרם 108.1 גרםסיבים תזונתיים 4.6 גרם 18.2 גרםשומן רווי 17.4 גרם 69.7 גרםכולסטרול 13.5 מ״ג 54.0 מ״גסידן 28.9 מ״ג 115.5 מ״גברזל 2.6 מ״ג 10.2 מ״גאשלגן 531.2 מ״ג 2124.7 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 375 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
טונה קצוצה
-
1 כף שטוחה שמן זית
-
300 גרם טונה בשמןטונה משומרת בשמן זית קצוצה גס בסכין
-
1 שן שום
-
1/4 כפית פלפל לבן טחון
-
1 כף רוטב דגים
סלט
-
1 צרור בזיליקום תאילנדימופרד לעלים
-
1 כוס טרגוןמופרד לעלים
-
2 כפות אגוזי קשיו טבעייםקצוצים
רוטב
הגשה
-
1 1/2 כוסות שבבי קוקוסקלויים
אופן הכנה
- טונה קצוצה: מחממים בסיר קטן את השמן, מוסיפים את כל המרכיבים ומטגנים על אש בינונית משך כשלוש דקות, מצננים.
- סלט: שוטפים את כל הירוקים במייבש חסה.
- בקערה גדולה שמים את הטונה ומרכיבי הסלט, למעט שבבי הקוקוס וצ’יפס השורשים.
- רוטב: טוחנים את כל החומרים לרוטב בעזרת בלנדר מוט, יוצקים מעל העלים, מוסיפים את הצ’יפס והשבבים לפני ההגשה על מנת שלא יאבדו פריכות. מערבבים ומחלקים לקערות אישיות.
אופן הכנה
- טונה קצוצה: מחממים בסיר קטן את השמן, מוסיפים את כל המרכיבים ומטגנים על אש בינונית משך כשלוש דקות, מצננים.
- סלט: שוטפים את כל הירוקים במייבש חסה.
- בקערה גדולה שמים את הטונה ומרכיבי הסלט, למעט שבבי הקוקוס וצ’יפס השורשים.
- רוטב: טוחנים את כל החומרים לרוטב בעזרת בלנדר מוט, יוצקים מעל העלים, מוסיפים את הצ’יפס והשבבים לפני ההגשה על מנת שלא יאבדו פריכות. מערבבים ומחלקים לקערות אישיות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
קוקוס וטונה??? לא שמעתי על שילוב כזה
שילוב טעמים נפוץ ואהוב בויאטנם. מעניין וטעים (: