מה את מכינה כשאת סופר סבתא? עוגת שוקולד מושלמת ליום הולדת
מחפשים עוגה קלה להכנה אבל יפה וחגיגית? יהודית מורחיים מכינה עוגת שוקולד חגיגית לימי הולדת. עוגה רכה וטעימה בעיטור סוכריות צבעוניות
מחפשים עוגה קלה להכנה אבל יפה וחגיגית? יהודית מורחיים מכינה עוגת שוקולד חגיגית לימי הולדת. עוגה רכה וטעימה בעיטור סוכריות צבעוניות
- יהודית מורחיים
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7781.5 קק״ל 7781.5 קק״לפחמימות 741.7 גרם 741.7 גרםשומן 489.7 גרם 489.7 גרםנתרן 1097.1 מ״ג 1097.1 מ״גחלבון 115.3 גרם 115.3 גרםסיבים תזונתיים 44.6 גרם 44.6 גרםשומן רווי 207.1 גרם 207.1 גרםכולסטרול 1231.6 מ״ג 1231.6 מ״גסידן 899.4 מ״ג 899.4 מ״גברזל 31.6 מ״ג 31.6 מ״גאשלגן 3381.3 מ״ג 3381.3 מ״גאבץ 18.8 מ״ג 18.8 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות7782
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7781.5 קק״ל 7781.5 קק״לפחמימות 741.7 גרם 741.7 גרםשומן 489.7 גרם 489.7 גרםנתרן 1097.1 מ״ג 1097.1 מ״גחלבון 115.3 גרם 115.3 גרםסיבים תזונתיים 44.6 גרם 44.6 גרםשומן רווי 207.1 גרם 207.1 גרםכולסטרול 1231.6 מ״ג 1231.6 מ״גסידן 899.4 מ״ג 899.4 מ״גברזל 31.6 מ״ג 31.6 מ״גאשלגן 3381.3 מ״ג 3381.3 מ״גאבץ 18.8 מ״ג 18.8 מ״גסגור
לכבוד יום ההולדת של דודי, בני הבכור, הכנתי עוגת שוקולד שמשלבת בתוכה טורט שוקולד, סירופ סוכר, גנאש מריר חלבי וכאילו שלא די בכך קישטתי מסביב עם קרם גנאש מוקצף.
בשבת חגגנו בארוחת צהריים חגיגית ואחר כך באו גם הקינוחים. הקטנטנים שרו שירים ומחאו כפיים. אחרי שפרסתי את העוגה היו שביקשו כמובן עוד פרוסה.
בקיצור קבלו מתכון לעוגה שמתאימה לכל ימי ההולדת גם למבוגרים וגם לקטנים!
רוצו להכין ואל תשכחו לשתף גם חברים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 7782 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
4 ביצים L
-
3/4 כוס סוכר לבן
-
1 כוס מיץ תפוזים
-
3/4 כוס שמן קנולה
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 כוסות קמח לבן
-
1/2 כוס אבקה להכנת שוקו
-
1/2 כוס אבקת קקאו
-
2 כפיות אבקת אפייה
גנאש
-
200 גרם שוקולד מריר
-
200 גרם שוקולד חלב
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
גנאש מוקצף
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
קישוט
-
3 כפות סוכריות צבעוניות
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את העוגה: מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר.
- מוסיפים מיץ תפוזים, שמן ותמצית וניל ומערבבים בכף או במרית.
- בקערה נפרדת מערבבים קמח, שוקולית, קקאו ואבקת אפייה. מוסיפים לתערובת הביצים את היבשים ומערבבים עד להטמעה ולא יותר, ערבוב יתר פוגם.
- משמנים את התבנית ומוזגים את התערובת לתבנית.
- אופים 30-35 דקות (עד אשר קיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי).
- מכינים את הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה מים, סוכר ותמצית רום.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומוזגים את הסירופ חם על העוגה (אם מכינים את העוגה ברינג מעבירים אותה למקפיא).
- מכינים את הגנאש: שמים את השוקולדים בקערה. בקלחת קטנה מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה, מוזגים את השמנת החמה על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
- מוזגים 3/4 מתערובת הגנאש על העוגה, מחזירים את העוגה למקפיא לכשעתיים (את יתר הגנאש שומרים במקרר).
- משחררים את העוגה מהתבנית/רינג ומעבירים לצלחת הגשה.
- מכינים את הקרם המוקצף: מקציפים את הגנאש שנשמר במקרר יחד עם השמנת המתוקה ומקציפים עד לקבלת קרם בהיר ויציב.
- מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר משונן ומקשטים מסביב לעוגה, מפזרים סוכריות צבעוניות ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את העוגה: מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר.
- מוסיפים מיץ תפוזים, שמן ותמצית וניל ומערבבים בכף או במרית.
- בקערה נפרדת מערבבים קמח, שוקולית, קקאו ואבקת אפייה. מוסיפים לתערובת הביצים את היבשים ומערבבים עד להטמעה ולא יותר, ערבוב יתר פוגם.
- משמנים את התבנית ומוזגים את התערובת לתבנית.
- אופים 30-35 דקות (עד אשר קיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי).
- מכינים את הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה מים, סוכר ותמצית רום.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומוזגים את הסירופ חם על העוגה (אם מכינים את העוגה ברינג מעבירים אותה למקפיא).
- מכינים את הגנאש: שמים את השוקולדים בקערה. בקלחת קטנה מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה, מוזגים את השמנת החמה על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
- מוזגים 3/4 מתערובת הגנאש על העוגה, מחזירים את העוגה למקפיא לכשעתיים (את יתר הגנאש שומרים במקרר).
- משחררים את העוגה מהתבנית/רינג ומעבירים לצלחת הגשה.
- מכינים את הקרם המוקצף: מקציפים את הגנאש שנשמר במקרר יחד עם השמנת המתוקה ומקציפים עד לקבלת קרם בהיר ויציב.
- מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר משונן ומקשטים מסביב לעוגה, מפזרים סוכריות צבעוניות ומגישים.
הערות
- אפשר לאפות את העוגה בתבנית משומנת מספר 24-26 עגולה או מרובעת 24-26 או ברינג מספר 25 מרופד בנייר אפייה
הערות
- אפשר לאפות את העוגה בתבנית משומנת מספר 24-26 עגולה או מרובעת 24-26 או ברינג מספר 25 מרופד בנייר אפייה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן