עוגת שוקולד עשירה שמבריחה מחשבות רעות
- אלכס ולינוי
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 237.0 קק״ל 2370.1 קק״לפחמימות 23.3 גרם 233.4 גרםשומן 15.0 גרם 150.4 גרםנתרן 125.2 מ״ג 1251.6 מ״גחלבון 4.0 גרם 40.0 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 12.1 גרםשומן רווי 8.6 גרם 86.1 גרםכולסטרול 75.2 מ״ג 752.1 מ״גסידן 22.6 מ״ג 226.3 מ״גברזל 0.7 מ״ג 7.4 מ״גאשלגן 80.2 מ״ג 801.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 4.4 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות237
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 237.0 קק״ל 2370.1 קק״לפחמימות 23.3 גרם 233.4 גרםשומן 15.0 גרם 150.4 גרםנתרן 125.2 מ״ג 1251.6 מ״גחלבון 4.0 גרם 40.0 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 12.1 גרםשומן רווי 8.6 גרם 86.1 גרםכולסטרול 75.2 מ״ג 752.1 מ״גסידן 22.6 מ״ג 226.3 מ״גברזל 0.7 מ״ג 7.4 מ״גאשלגן 80.2 מ״ג 801.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 4.4 מ״גסגור
המתכונים הכי כיפים הם אלה שנוצרו במקרה ממש כמו המתכון הזה.
זה התחיל מהכנת בצק שמרים בשביל עוגת שמרים שוקולד, הכנתי את הבצק והמילוי לילה לפני כדי שאוכל להכין את העוגה בבוקר. כשקמתי החשק לשמרים שוקולד קצת השתנה והתחלתי לשחק עם כל מיני מילויים אחרים ומילוי השוקולד שהכנתי לכבוד עוגת השמרים נותר לו ללא שימוש.
הרצתי לעצמי בראש: חמאה, קקאו סוכר וקצת קינמון אין שום סיבה שזה יתקלקל, השארתי אותו במקרר וחשבתי שכבר אטפל בו במהלך השבוע.
באחד הימים, אלכס עבד ולי התחשק להכין משהו מתוק. ישר חשבתי על תערובת החמאה-קקאו שיושבת במקרר.
עוגות בחושות זו החולשה שלי כי זה קל, טעים ותמיד בא לי בטוב עם הקפה או סתם שבא לי משהו מתוק. הוספתי ביצים, שמנת מתוקה, קמח ואת החמאת קקאו שחיכתה לי במקרר. יצאה עוגת שוקולד עשירה, מעט מרירה שמתאימה למבוגרים שאוהבים טעם שוקולדי עשיר.
הטופי התווסף רק בפעם השנייה שהכנתי את העוגה אחרי שהיא הזכירה לי קינוח מצוין ממסעדה שאני ממש אוהבת.
כף של שמנת חמוצה של פעם ליד ותאמינו לי שהביס הזה יעשה אתכם טיפה יותר מאושרים.
אומנם למבוגרים, אבל אני בספק אם הילדים יסרבו לחתיכה.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 237 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
2 ביצים L
-
100 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
75 גרם חמאהמומסת
-
3 1/2 כפות אבקת קקאו(35 גרם)
-
1/4 כפית קינמון טחון
-
50 גרם סוכר חום
-
1 כפית אבקת אפייה
-
3/4 כוס קמח לבן
טופי
-
80 גרם סוכר לבן
-
80 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
2 כפות מים
-
1 קורט מלח ים אטלנטי
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים בקערה את החמאה עם הקינמון, הקקאו והסוכר.
- בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם השמנת המתוקה, מוסיפים את תערובת החמאה ומערבבים.
- מוסיפים קמח ואת אבקת האפייה ומערבבים הכל היטב לתערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית אינגליש קייק ואופים כ-25 דקות.
- מכינים את הטופי: שמים במחבת את הסוכר והמים. מחממים על להבה בינונית עד שהסוכר נמס והמים מתחילים להתאדות.
מתחילים לערבב רק כשהסוכר מתקרמל ומתחיל לקבל גוון זהוב.
- בסיר מחממים את השמנת בזהירות!!! מוסיפים את השמנת לסוכר תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד (שימו לב להוסיף את השמנת רק כשהסוכר במחבת נמס לחלוטין וקיבל צבע קרמלי), מוסיפים מעט מלח אטלנטי ומערבבים.
- כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור שופכים את הטופי מעל ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים בקערה את החמאה עם הקינמון, הקקאו והסוכר.
- בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם השמנת המתוקה, מוסיפים את תערובת החמאה ומערבבים.
- מוסיפים קמח ואת אבקת האפייה ומערבבים הכל היטב לתערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית אינגליש קייק ואופים כ-25 דקות.
- מכינים את הטופי: שמים במחבת את הסוכר והמים. מחממים על להבה בינונית עד שהסוכר נמס והמים מתחילים להתאדות.
מתחילים לערבב רק כשהסוכר מתקרמל ומתחיל לקבל גוון זהוב.
- בסיר מחממים את השמנת בזהירות!!! מוסיפים את השמנת לסוכר תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד (שימו לב להוסיף את השמנת רק כשהסוכר במחבת נמס לחלוטין וקיבל צבע קרמלי), מוסיפים מעט מלח אטלנטי ומערבבים.
- כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור שופכים את הטופי מעל ומגישים.
הערות
- מושלם לצד שמנת חמוצה.
הערות
- מושלם לצד שמנת חמוצה.