בחושה ונהדרת: עוגת שיש בננה-שוקולד וקרמבל קקאו
נשארו לכם בננות שהפכו בשלות יתר על המידה? אל דאגה - אייל רווח מסדר לכם עוגת שיש בננות ושוקולד רכה טעימה בטירוף, עם קראמבל קקאו מתוק לתוספת פריכות משגעת
נשארו לכם בננות שהפכו בשלות יתר על המידה? אל דאגה - אייל רווח מסדר לכם עוגת שיש בננות ושוקולד רכה טעימה בטירוף, עם קראמבל קקאו מתוק לתוספת פריכות משגעת
- אייל רווח
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 537.4 קק״ל 4299.2 קק״לפחמימות 72.8 גרם 582.4 גרםשומן 24.9 גרם 199.1 גרםנתרן 486.2 מ״ג 3889.4 מ״גחלבון 8.0 גרם 63.9 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 29.5 גרםשומן רווי 7.7 גרם 61.8 גרםכולסטרול 87.5 מ״ג 699.6 מ״גסידן 35.4 מ״ג 283.2 מ״גברזל 1.9 מ״ג 15.0 מ״גאשלגן 295.5 מ״ג 2363.8 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 8.1 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות537
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 537.4 קק״ל 4299.2 קק״לפחמימות 72.8 גרם 582.4 גרםשומן 24.9 גרם 199.1 גרםנתרן 486.2 מ״ג 3889.4 מ״גחלבון 8.0 גרם 63.9 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 29.5 גרםשומן רווי 7.7 גרם 61.8 גרםכולסטרול 87.5 מ״ג 699.6 מ״גסידן 35.4 מ״ג 283.2 מ״גברזל 1.9 מ״ג 15.0 מ״גאשלגן 295.5 מ״ג 2363.8 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 8.1 מ״גסגור
מכירים את זה שאתם קונים בננות לא הכי בשלות, ואז פתאום הן הופכות לרכות מידי ולא ממש בא לכם לאכול אותן כבר? אז ככה קורה לי כל פעם.
הפתרון המושלם בעיני בכל פעם זה להכין עוגת בננות. ואחד השילובים האהובים עלי עם בננה (אחרי שייק תות-בננה כמובן) הוא שוקולד. והרבה אם אפשר.
העוגה הזאת יוצאת סופר רכה בזכות השימוש בשמן והשילוב עם הקרמבל מעל משלים את המרקם שלה.
המתכון מתאים לתבנית אינגלש קייק גדולה או 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות קטנות או לתבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ.
רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 537 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
2 ביצים L
-
200 גרם סוכר לבןכוס אחת
-
1/2 כפית מלח דק
-
100 גרם שמן קנולהחצי כוס
-
270 גרם בננותכוס אחת של בננות מעוכות היטב עם מזלג, כ-3-4 בננות
-
120 גרם שמנת חמוצה יטבתה 15%חצי כוס
-
1 כפית תמצית ונילטבעית
-
224 גרם קמח לבןכוס ועוד 3/4
-
4 גרם אבקת סודה לשתייה3/4 כפית
-
3 גרם אבקת אפייהחצי כפית
-
66 גרם שוקולד מריר55%, שליש כוס
-
10 גרם אבקת קקאוכף אחת
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: במיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים במהירות גבוהה את הביצים, הסוכר והמלח עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מורידים את מהירות המיקסר לבינונית ומוסיפים בהדרגה את השמן.
- מערבבים בקערה את הבננות המעוכות עם השמנת החמוצה והוניל. מוסיפים לקערת המיקסר ומערבבים עד לאיחוד.
- מנפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה אל תוך קערת המיקסר. מערבבים במהירות נמוכה עד לאיחוד.
- שמים את השוקולד בקערה חסינה לחום וממיסים במיקרוגל או בבן-מרי. מוסיפים את הקקאו וכוס מתערובת העוגה. מערבבים עד לאיחוד.
- משמנים ומקמחים תבנית אינגלש קייק. מוסיפים לסירוגין כף גדושה מכל תערובת. ולאחר מכן מערבבים בעדינות בעזרת סכין.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מכינים את הקרמבל: פרט לחמאה, שמים את כל מרכיבי הקרמבל בקערה ומערבבים.
- את החמאה ממיסים במיקרוגל ושופכים על התערובת היבשה. מערבבים בעזרת מזלג עד שנוצרים פירורים גדולים.
- מפוררים בעזרת היד את תערובת הקרמבל מעל העוגה באופן שווה.
- אופים את העוגה כשעה או עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. ניתן לשמור את העוגה מכוסה בטמפרטורת החדר כ-3 ימים או שבוע במקרר.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: במיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים במהירות גבוהה את הביצים, הסוכר והמלח עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מורידים את מהירות המיקסר לבינונית ומוסיפים בהדרגה את השמן.
- מערבבים בקערה את הבננות המעוכות עם השמנת החמוצה והוניל. מוסיפים לקערת המיקסר ומערבבים עד לאיחוד.
- מנפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה אל תוך קערת המיקסר. מערבבים במהירות נמוכה עד לאיחוד.
- שמים את השוקולד בקערה חסינה לחום וממיסים במיקרוגל או בבן-מרי. מוסיפים את הקקאו וכוס מתערובת העוגה. מערבבים עד לאיחוד.
- משמנים ומקמחים תבנית אינגלש קייק. מוסיפים לסירוגין כף גדושה מכל תערובת. ולאחר מכן מערבבים בעדינות בעזרת סכין.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מכינים את הקרמבל: פרט לחמאה, שמים את כל מרכיבי הקרמבל בקערה ומערבבים.
- את החמאה ממיסים במיקרוגל ושופכים על התערובת היבשה. מערבבים בעזרת מזלג עד שנוצרים פירורים גדולים.
- מפוררים בעזרת היד את תערובת הקרמבל מעל העוגה באופן שווה.
- אופים את העוגה כשעה או עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. ניתן לשמור את העוגה מכוסה בטמפרטורת החדר כ-3 ימים או שבוע במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות