עוף עם חומוס וכרוב איטלקי בקיצור… הכי טוב!
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 740.4 קק״ל 3702.1 קק״לפחמימות 234.6 גרם 1172.8 גרםשומן 147.2 גרם 736.2 גרםנתרן 867.4 מ״ג 4336.9 מ״גחלבון 143.0 גרם 715.2 גרםסיבים תזונתיים 142.6 גרם 713.1 גרםשומן רווי 135.8 גרם 679.1 גרםכולסטרול 134.4 מ״ג 672.0 מ״גסידן 157.6 מ״ג 787.8 מ״גברזל 136.6 מ״ג 683.2 מ״גאשלגן 158.3 מ״ג 791.3 מ״גאבץ 135.8 מ״ג 679.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות740
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 740.4 קק״ל 3702.1 קק״לפחמימות 234.6 גרם 1172.8 גרםשומן 147.2 גרם 736.2 גרםנתרן 867.4 מ״ג 4336.9 מ״גחלבון 143.0 גרם 715.2 גרםסיבים תזונתיים 142.6 גרם 713.1 גרםשומן רווי 135.8 גרם 679.1 גרםכולסטרול 134.4 מ״ג 672.0 מ״גסידן 157.6 מ״ג 787.8 מ״גברזל 136.6 מ״ג 683.2 מ״גאשלגן 158.3 מ״ג 791.3 מ״גאבץ 135.8 מ״ג 679.1 מ״גסגור
עם כל מה שקורה לאחרונה בעולם הגעגועים שלי לאיטליה ולטעמים שלה נהיו עזים וחזקים יותר.
בטיול האחרון שלנו באיטליה ביקרנו במחוז פוליה, הנמצא בדרום איטליה בעיירה מרתקת ששמה מונופולי.
מונופולי היא עיירת חוף שעוגנת בים האדריאטי ואנשי העיירה בורכו במתנות מופלאות מהים ומהטבע.
השפע במחוזות הללו גדול ומעורר תאווה. ומה שהכי מייחד את כל המנות שטעמנו ואכלנו שם הוא הפשטות.
את הפשטות של מה שפגשנו שם הבאתי איתי במחשבות על המטבח, בזכרונות מהטעמים והמרקמים שניגנו לי את הטיול, ובצורת מזוודה מלאת פרודוקטים מפנקים וטובים מהמדינה הכי טעימה ומרתקת קולינריה עבורי.
כשמדברים על איטליה ישר מצפים לראות פסטה, פיצה ובצקים. ונכון המטבח הזה מכיל המון מאכלים מהסוג הזה אבל לא רק.
בביקורינו במונופולי פגשנו אישה מופלאה בשם נונה מריה, כמה צפוי, השם האידיאלי לסיפור מרתק וטעים.
נונה מריה פגשה אותי ליד דוכן הקטניות בשוק הקטן של מונופולי, אני עם האיטלקית הקלוקלת שלי הצלחתי לשאול אותה מה עושים עם האוצר השחור שפגשתי שם, בכניסה לשוק קלטתי אותו, את החומוס השחור, ליבי פעם בחוזקה ומוחי הסתחרר. אמרתי לנוי בן זוגי אני חייבת להבין מה עושים עם האוצר הזה, ברמה הבריאותי כבר הבנתי כמה הוא אוצר, ועכשיו ברמה הקולינרית נותר לי לחקור.
ללא חשש עיני פגשנו את עיניה של נונה מריה וזה היה שידוך משמיים. היא סיפרה עם איטלקית רומנטית ביותר את תהליכי ההכנה של חומוס שחור והשילוב שלו במטבח האיטלקי.
באותו הרגע רכשתי כמות גדולה של זהב שחור ועוצמתי, בהמשך ראיי גם כרוב קייל שמבחינתי הוא אושר ענקי. המשכנו להיות מוקסמים מהשוק ורכשנו עוף אורגני צהוב ובוהק ובקבוק פאסאטה שאיזו סבתא איטלקי מכינה בביתה.
ראש שום, קצת עלי בזיליקום וקורט מלח זה כל מה שנדרש להשלמת התבשיל המדהים הזה.
התמוגגנו, כל ביס היה חלומי, אכלנו אותו לצד פסטה עבה ושמנמנה כזו שתחזיק את הרוטב תהיה נגיסה כמו החומוס והעוף ותשתלב מושלם בתוך קערת האושר שלנו.
הגעגועים לאיטליה גרמו לי להכין את המנה הזו שוב אתמול, היא תזקיק הפשטות. והיא מלאת ערכים תזונתיים, אהבה וחכמת אמהות וסבתות.
את הכרוב קייל אפשר להחליף בתרד, ואת החומוס השחור החליף האוצר הזהוב והלאומי שלנו חומוס צהוב / לבן איך שתבחרו לראותו.
כמה דקות בודדות של עבודה והמנגינה האיטלקית של נונה מרייה תהיה אצלכם במטבח.
והחיבוק הענקי של המדינה האהובה הזו יגיע גם אליכם כשתחזיקו את קערת האושר הזו.
כל שנותר הוא להיכנס למטבח ולהתחיל לפאר מרכיבים פשוטים ובישול פשוט ומדויק.
ימי פשטות מאושרים.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 740 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 שיני שוםכתושות
-
700 גרם רוטב עגבניות מוכן"פולפה" / "פסאטה"
-
300מ"ל או 1 1/2 כוסות מים
-
4 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית דבש
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
5 עלי בזיליקום
-
1 1/2 כוסות גרגירי חומוס קפואיםמושרים ומורתחים
-
5 גבעולי קיילחתוך גס / 3-4 חופני עלי תרד טרי / קפוא
-
"עוף טוב" עם הסימון הירוק• 6-8 חתיכות עוף, תלוי בגודל הסיר שלכם
-
500 גרם פסטה פטוצ’יניפסטה עם / ללא גלוטן לבחירתכם אני ממליצה על צורת טליאטלה
אופן הכנה
- מרתיחים מים עם מלח בסיר לטובת הפסטה.
- מחממים סיר רחב עם מעט שמן זית ומטגנים את חלקי העוף רק להשחמה. מוציאים את העוף מחוץ לסיר ומכינים את הרוטב.
- באותו הסיר בו טיגנו את העוף מטגנים מעט את שיני השום הכתושות, מוסיפים את רוטב העגבניות, המים, המלח, הפלפל והדבש ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
- מוסיפים לרוטב את החומוס, העופות השחומים ואת עלי כרוב הקייל. מטמיעים את הכל ברוטב מכסים עם מכסה ומבשלים על אש נמוכה כשעה. בכל 20 דקות משקשקים קצת את הסיר. כשהסיר מוכן מוסיפים לתבשיל חופן עלי בזיליקום ומערבבים קלות.
- במקביל מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. עכשיו כל שנותר הוא לבנות את הצלחת פסטה המפנקת ומלאת הגעגוע לאיטליה.
אופן הכנה
- מרתיחים מים עם מלח בסיר לטובת הפסטה.
- מחממים סיר רחב עם מעט שמן זית ומטגנים את חלקי העוף רק להשחמה. מוציאים את העוף מחוץ לסיר ומכינים את הרוטב.
- באותו הסיר בו טיגנו את העוף מטגנים מעט את שיני השום הכתושות, מוסיפים את רוטב העגבניות, המים, המלח, הפלפל והדבש ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
- מוסיפים לרוטב את החומוס, העופות השחומים ואת עלי כרוב הקייל. מטמיעים את הכל ברוטב מכסים עם מכסה ומבשלים על אש נמוכה כשעה. בכל 20 דקות משקשקים קצת את הסיר. כשהסיר מוכן מוסיפים לתבשיל חופן עלי בזיליקום ומערבבים קלות.
- במקביל מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. עכשיו כל שנותר הוא לבנות את הצלחת פסטה המפנקת ומלאת הגעגוע לאיטליה.
עוד קצת ממני
- ניתן לשמור במקרר ל4 ימים בקופסא אטומה
- ממליצה לאחסן את הרוטב והפסטה בנפרד
- ניתן לוותר על כרוב הקייל / התרד במידה ולא מתחברים
עוד קצת ממני
- ניתן לשמור במקרר ל4 ימים בקופסא אטומה
- ממליצה לאחסן את הרוטב והפסטה בנפרד
- ניתן לוותר על כרוב הקייל / התרד במידה ולא מתחברים