-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 372.6 קק״ל 2980.7 קק״לפחמימות 15.2 גרם 121.6 גרםשומן 27.2 גרם 217.2 גרםנתרן 559.8 מ״ג 4478.1 מ״גחלבון 13.5 גרם 108.0 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 15.3 גרםשומן רווי 14.2 גרם 113.8 גרםכולסטרול 259.4 מ״ג 2075.0 מ״גסידן 21.5 מ״ג 171.7 מ״גברזל 6.9 מ״ג 54.9 מ״גאשלגן 346.3 מ״ג 2770.5 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 16.8 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל 8 שעות ו-20 דק׳
-
קלוריות373
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 372.6 קק״ל 2980.7 קק״לפחמימות 15.2 גרם 121.6 גרםשומן 27.2 גרם 217.2 גרםנתרן 559.8 מ״ג 4478.1 מ״גחלבון 13.5 גרם 108.0 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 15.3 גרםשומן רווי 14.2 גרם 113.8 גרםכולסטרול 259.4 מ״ג 2075.0 מ״גסידן 21.5 מ״ג 171.7 מ״גברזל 6.9 מ״ג 54.9 מ״גאשלגן 346.3 מ״ג 2770.5 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 16.8 מ״גסגור
לנו יש כבד קצוץ ולצרפתים יש פטה כבד. המעדן הזה בדרך כלל מלא בחמאה ואנחנו מבטיחים שבזכות המתכון הזה של פטה כבד, היא לא תחסר לאף אחד בשולחן.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 8 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 373 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
פטה
-
600 גרם כבדי עוףנקי ומוכשר
-
2 בצלים בינוניים
-
2 גזרים בינוניים
-
3 כפות שמן זית
-
200 גרם נטורינה קוקוסחתוכה לקוביות
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
הגשה
-
1/2 יחידה בגט לבןחתוך לשמונה פרוסות וקלוי
אופן הכנה
- מקלפים את הבצלים וחותכים לרבעים.
- מעבירים לקערת הבלנדר מוט ובכמה פולסים קצרים קוצצים את הבצל.
- מקלפים את הגזר וחותכים לארבע חתיכות גסות כל גזר. מעבירים לקערת הבלנדר מוט (אין צורך לשטוף מהבצל), וקוצצים.
- מחממים במחבת רחבה 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל והגזר על להבה נמוכה כ-10 דקות, תוך ערבוב מידי פעם. דואגים שהבצל לא ישחים או ייחרך אלא רק יתרכך.
- מעבירים את הבצל והגזר לקערה גדולה.
- באותה המחבת מוסיפים את יתרת השמן ומטגנים את הכבדים עד השחמה קלה.
- מעבירים את כבדי העוף לקערת הגזר והבצל, מוסיפים את קוביות הנטורינה, את המלח והפלפל.
- טוחנים עם מוט הבלנדר את התערובת למרקם חלק לגמרי.
- מצפים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד ומעבירים את הפטה לתבנית.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.
- מחלצים את הפטה מהתבנית: מסירים את הניילון הנצמד מלמעלה והופכים את התבנית על צלחת הגשה.
- מסירים את יתרת הניילון וחותכים לכל סועד פרוסה יפה של פטה.
- מגישים לכל סועד בליווי ריבת בצל וצנים.
אופן הכנה
- מקלפים את הבצלים וחותכים לרבעים.
- מעבירים לקערת הבלנדר מוט ובכמה פולסים קצרים קוצצים את הבצל.
- מקלפים את הגזר וחותכים לארבע חתיכות גסות כל גזר. מעבירים לקערת הבלנדר מוט (אין צורך לשטוף מהבצל), וקוצצים.
- מחממים במחבת רחבה 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל והגזר על להבה נמוכה כ-10 דקות, תוך ערבוב מידי פעם. דואגים שהבצל לא ישחים או ייחרך אלא רק יתרכך.
- מעבירים את הבצל והגזר לקערה גדולה.
- באותה המחבת מוסיפים את יתרת השמן ומטגנים את הכבדים עד השחמה קלה.
- מעבירים את כבדי העוף לקערת הגזר והבצל, מוסיפים את קוביות הנטורינה, את המלח והפלפל.
- טוחנים עם מוט הבלנדר את התערובת למרקם חלק לגמרי.
- מצפים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד ומעבירים את הפטה לתבנית.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.
- מחלצים את הפטה מהתבנית: מסירים את הניילון הנצמד מלמעלה והופכים את התבנית על צלחת הגשה.
- מסירים את יתרת הניילון וחותכים לכל סועד פרוסה יפה של פטה.
- מגישים לכל סועד בליווי ריבת בצל וצנים.
הערות
- מומלץ להגיש ליד הפטה ריבת בצל.
הערות
- מומלץ להגיש ליד הפטה ריבת בצל.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (11)
סליחה על הבורות מה זה נטורינה קוקוס?
תחליף חמאה.
״נטורינה״ – פעלול שיווקי – שילוב המילה ״נטורל״ – טבעי למילה ״מרגרינה״ כביכול מרגרינה ״טבעית״ בשעה שכל מרגרינה היא שומן מוקשה