פטריות מוקפצות עם סטייק אנטריקוט
במיוחד עכשיו שהגעגוע למסעדות גדול יונית ואמיר מכינים לכם מתכון למנת מסעדה שתוכלו להכין בבית, סטייק אנטריקוט פרוס דק דק ופטריות מוקפצות, כמה טיפ משאירים?
במיוחד עכשיו שהגעגוע למסעדות גדול יונית ואמיר מכינים לכם מתכון למנת מסעדה שתוכלו להכין בבית, סטייק אנטריקוט פרוס דק דק ופטריות מוקפצות, כמה טיפ משאירים?
- יונית צוקרמן ואמיר דן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 65.0 קק״ל 325.0 קק״לפחמימות 9.7 גרם 48.6 גרםשומן 2.6 גרם 13.1 גרםנתרן 1332.6 מ״ג 6663.0 מ״גחלבון 3.5 גרם 17.7 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.3 גרםשומן רווי 0.2 גרם 0.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 18.4 מ״ג 91.9 מ״גברזל 0.8 מ״ג 4.1 מ״גאשלגן 146.5 מ״ג 732.5 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות65
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 65.0 קק״ל 325.0 קק״לפחמימות 9.7 גרם 48.6 גרםשומן 2.6 גרם 13.1 גרםנתרן 1332.6 מ״ג 6663.0 מ״גחלבון 3.5 גרם 17.7 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.3 גרםשומן רווי 0.2 גרם 0.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 18.4 מ״ג 91.9 מ״גברזל 0.8 מ״ג 4.1 מ״גאשלגן 146.5 מ״ג 732.5 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 65 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
10 פרוסות אנטריקוטפרוסים דק ל 80 גרם בערך
מרינדה
-
4 כפות רוטב סויה
-
1 כפית שורש ג’ינג’רקצוץ
-
2 שיני שוםקצוצות
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
1 כוס כוסברהקצוצה
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
2 כפות סוכר דקלים
-
1 כפית שמן שומשום
פטריות מוקפצות
-
1 סלסילה פטריות פורטובלו
-
1 סלסילה פטריות שמפיניון
-
1 חבילה נבטים
-
4 שיני שוםקצוצות
-
1/2 כוס רוטב טריאקי
-
1 כפית שמן שומשום
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 קורט סוכר לבן
-
2 כפות בוטנים טבעייםגרוסים
-
2 גבעולי בצל ירוקקצוצים
אופן הכנה
- מכינים את הפטריות: חותכים את הפטריות לרבעים או לפרוסות.
- במחבת עמוקה מחממים 2-3 כפות שמן, כשהשמן ממש רותח, מוסיפים את הפטריות החתוכות.
- ברגע שהפטריות מתחילות לשנות צבע, מוסיפים את השום הקצוץ וחצי חבילה נבטים.
- כאשר הפטריות מתחילות להתכווץ זה הזמן להוסיף חצי כוס טריאקי, רבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור גרוס, שליש כפית סוכר וכפית שמן שומשום.
- מקפיצים הכל במשך דקה. מוסיפים את החצי השני של חבילת הנבטים ומקפיצים עוד דקה.
- סוגרים את האש, מפזרים בוטנים ומגישים.
- מכינים את הבשר: מניחים את בקערה את חומרי המרינדה ומערבבים היטב.
- מניחים את חתיכות הבשר בתוך המרינדה לחצי שעה לספיגת טעמים.
- צורבים במחבת כל חתיכה מכל צד. ומגישים את נתחי הבשר לצד הפטריות.
אופן הכנה
- מכינים את הפטריות: חותכים את הפטריות לרבעים או לפרוסות.
- במחבת עמוקה מחממים 2-3 כפות שמן, כשהשמן ממש רותח, מוסיפים את הפטריות החתוכות.
- ברגע שהפטריות מתחילות לשנות צבע, מוסיפים את השום הקצוץ וחצי חבילה נבטים.
- כאשר הפטריות מתחילות להתכווץ זה הזמן להוסיף חצי כוס טריאקי, רבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור גרוס, שליש כפית סוכר וכפית שמן שומשום.
- מקפיצים הכל במשך דקה. מוסיפים את החצי השני של חבילת הנבטים ומקפיצים עוד דקה.
- סוגרים את האש, מפזרים בוטנים ומגישים.
- מכינים את הבשר: מניחים את בקערה את חומרי המרינדה ומערבבים היטב.
- מניחים את חתיכות הבשר בתוך המרינדה לחצי שעה לספיגת טעמים.
- צורבים במחבת כל חתיכה מכל צד. ומגישים את נתחי הבשר לצד הפטריות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
אני חולת פטריות ❤️❤️❤️