פטריות מטוגנות קוריאניות: פטריות קריספיות עם רוטב נהדר
תשכחו כל מה שאתם יודעים על פטריות מטוגנות, ודמיינו אותן עסיסיות מבפנים, קריספיות מבחוץ, ומשתכשכות ברוטב חריף מתוק. אתם עדיין כאן?
תשכחו כל מה שאתם יודעים על פטריות מטוגנות, ודמיינו אותן עסיסיות מבפנים, קריספיות מבחוץ, ומשתכשכות ברוטב חריף מתוק. אתם עדיין כאן?
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 78.2 קק״ל 312.8 קק״לפחמימות 16.4 גרם 65.5 גרםשומן 0.1 גרם 0.3 גרםנתרן 305.2 מ״ג 1221.0 מ״גחלבון 1.2 גרם 5.0 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 4.9 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 14.6 מ״ג 58.5 מ״גברזל 0.4 מ״ג 1.8 מ״גאשלגן 154.6 מ״ג 618.3 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות78
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 78.2 קק״ל 312.8 קק״לפחמימות 16.4 גרם 65.5 גרםשומן 0.1 גרם 0.3 גרםנתרן 305.2 מ״ג 1221.0 מ״גחלבון 1.2 גרם 5.0 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 4.9 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 14.6 מ״ג 58.5 מ״גברזל 0.4 מ״ג 1.8 מ״גאשלגן 154.6 מ״ג 618.3 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.6 מ״גסגור
אם כתוספת מהממת לארוחה אסיאתית, ואם כעיקרית קלה לצד אורז לבן – פטריות מטוגנות קריספיות בסגנון קוריאני, הן הדבר שרציתם ואפילו לא ידעתם שאתם רוצים! ומה שהכי כיף במתכון הזה? את העיקרון של טבילת ירקות בטמפורה ושידוכם לרוטב המושלם הזה, תוכלו לגוון עם כל ירק שאתם אוהבים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 78 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פטריות
-
2 חבילות פטריות שיטאקה טריותאו 7-8 פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים
-
1/2 פלפל אדום בינוניחתוך לקוביות בינוניות
-
1/2 פלפל צהוב בינוניחתוך לקוביות בינוניות
-
1/2 שקית קמח טמפורהמזרח מערב
-
1 1/2 כוסות מי סודה
-
1 בקבוק שמן קנולהלטיגון עמוק
רוטב
-
4 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
4 כפות רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
-
2 כפות חומץ אורזמזרח מערב
-
2 כפות מיריןמזרח מערב
-
2 כפות סירופ מייפל
הגשה
-
מזרח מערב
אופן הכנה
- טורפים בקערה גדולה את קמח הטמפורה ומי הסודה לתערובת אחידה במרקם טחינה דלילה.
- מעבירים את הפטריות לקערה עם הטמפורה ומערבבים היטב עד שהן מכוסות מכל הצדדים.
- מחממים שמן לטיגון עמוק.
- מטגנים את הפטריות בכמה סבבים עד שהן מזהיבות ומעבירים לקערה מרופדת עם נייר סופג.
- בינתיים מכינים את הרוטב: שמים את כל המרכיבים במחבת ומביאים לרתיחה. מכבים את האש ומשאירים את הרוטב במחבת.
- מוסיפים את הפטריות וחתיכות הפלפלים לתוך הסיר עם הרוטב ומערבבים עד שהכל מצופה בזיגוג מבריק.
- מפזרים שומשום בטעם סויה ומגישים.
אופן הכנה
- טורפים בקערה גדולה את קמח הטמפורה ומי הסודה לתערובת אחידה במרקם טחינה דלילה.
- מעבירים את הפטריות לקערה עם הטמפורה ומערבבים היטב עד שהן מכוסות מכל הצדדים.
- מחממים שמן לטיגון עמוק.
- מטגנים את הפטריות בכמה סבבים עד שהן מזהיבות ומעבירים לקערה מרופדת עם נייר סופג.
- בינתיים מכינים את הרוטב: שמים את כל המרכיבים במחבת ומביאים לרתיחה. מכבים את האש ומשאירים את הרוטב במחבת.
- מוסיפים את הפטריות וחתיכות הפלפלים לתוך הסיר עם הרוטב ומערבבים עד שהכל מצופה בזיגוג מבריק.
- מפזרים שומשום בטעם סויה ומגישים.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
הכנתי ויוצא סוף
נראה טובבב… קמח טמפורה – אפשר להכין לבד?
תודה! קמח טמפורה הוא מוצר מוכן 🙂 בהצלחה!