פרסבורגר פרג: כשרוצים לפנק ולהתפנק באמת!

ליאור שרף בעוד מתכון לפינוק אמיתי - עוגת פרסבורגר פרג, עוגת בצק שמרים במרקם פריך מפוצץ בפרג, קלה מאוד להכנה, ונהדרת לאירוח או סתם להשאיר לחברים מחוץ לדלת בסגר
ליאור שרף בעוד מתכון לפינוק אמיתי - עוגת פרסבורגר פרג, עוגת בצק שמרים במרקם פריך מפוצץ בפרג, קלה מאוד להכנה, ונהדרת לאירוח או סתם להשאיר לחברים מחוץ לדלת בסגר
  • ליאור שרף
שמרו
כשר
21 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
    2160
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2159.6 קק״ל 8638.3 קק״ל
    פחמימות 252.0 גרם 1007.8 גרם
    שומן 119.7 גרם 478.7 גרם
    נתרן 198.6 מ״ג 794.2 מ״ג
    חלבון 43.7 גרם 174.9 גרם
    סיבים תזונתיים 15.5 גרם 62.2 גרם
    שומן רווי 39.6 גרם 158.3 גרם
    כולסטרול 309.5 מ״ג 1237.9 מ״ג
    סידן 194.2 מ״ג 776.6 מ״ג
    ברזל 2.7 מ״ג 10.8 מ״ג
    אשלגן 431.4 מ״ג 1725.5 מ״ג
    אבץ 2.9 מ״ג 11.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
    2160
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2159.6 קק״ל 8638.3 קק״ל
    פחמימות 252.0 גרם 1007.8 גרם
    שומן 119.7 גרם 478.7 גרם
    נתרן 198.6 מ״ג 794.2 מ״ג
    חלבון 43.7 גרם 174.9 גרם
    סיבים תזונתיים 15.5 גרם 62.2 גרם
    שומן רווי 39.6 גרם 158.3 גרם
    כולסטרול 309.5 מ״ג 1237.9 מ״ג
    סידן 194.2 מ״ג 776.6 מ״ג
    ברזל 2.7 מ״ג 10.8 מ״ג
    אשלגן 431.4 מ״ג 1725.5 מ״ג
    אבץ 2.9 מ״ג 11.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות שמרים
ליאור שרף
X

21 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית פרג

לפני אפייה

זיגוג סירופ סוכר אחרי אפייה


אופן הכנה

  1. מכינים את מלית הפרג: בסיר מביאים לרתיחה את כל חומרי המלית מלבד הפרג והאגוזים.
  2. מוסיפים את הפרג והאגוזים, מבשלים כשתי דקות על אש נמוכה. מניחים בצד בטמפרטורת החדר עד השימוש.
  3. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה עד בינונית מערבבים קמח, חמאה, אבקת סוכר, שמרים ומלח לתערובת פירורית.
  4. מוסיפים חלמונים, גרידת לימון ,תמצית וניל וממשיכים ללוש.
  5. מוסיפים חלב בשלוש פעמים. כשהבצק מתגבש עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות.
  6. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  7. מחלקים הבצק לארבעה חלקים שווים, כל חלק מרדדים למלבן 30×20, מורחים מלית פרג ומשאירים מסגרת של ס”מ מהשוליים ללא מלית ומגלגלים לרולדה.
  8. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומעבירים את הרולדה ע”ג נייר האפייה.
  9. מערבבים את החלמון עם כף חלב, מורחים את הרולדה, חורצים על פני כל רולדה כארבעה חריצים לשחרור אדים במהלך האפייה.
  10. מעבירים לתנור שחומם מראש לאפייה של 20 דקות עד השחמת המאפה.
  11. מרתיחים בקלחת את חומרי סירופ הסוכר, מכבים את האש.
  12. כשהמאפה שחום, מוציאים מהתנור ומורחים בסירופ סוכר.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פרסבורגר פרג: כשרוצים לפנק ולהתפנק באמת!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (22)

Avatar

    Avatar
    חנה ואטורי

    מתכון מעולה. ברור וטעים . תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      בשמחה רבה! כיף לשמוע!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות