פשוט, בריא וקל: תבשיל טורקי של אורז מלא עם גרגירי חומוס
במקום אורז לבן נקי, כדאי להכין אורז מלא עם גרגירי חומוס. תבשיל פשוט וטעים שיכול לשמש כתוספת מזינה ובריאה לכל ארוחה ולא מצריך הרבה התעסקות
במקום אורז לבן נקי, כדאי להכין אורז מלא עם גרגירי חומוס. תבשיל פשוט וטעים שיכול לשמש כתוספת מזינה ובריאה לכל ארוחה ולא מצריך הרבה התעסקות
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 283.4 קק״ל 1133.8 קק״לפחמימות 50.9 גרם 203.5 גרםשומן 2.9 גרם 11.6 גרםנתרן 783.3 מ״ג 3133.4 מ״גחלבון 9.3 גרם 37.2 גרםסיבים תזונתיים 6.6 גרם 26.4 גרםשומן רווי 0.2 גרם 1.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 22.6 מ״ג 90.2 מ״גברזל 0.9 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 172.3 מ״ג 689.2 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 3.8 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 5 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות283
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 283.4 קק״ל 1133.8 קק״לפחמימות 50.9 גרם 203.5 גרםשומן 2.9 גרם 11.6 גרםנתרן 783.3 מ״ג 3133.4 מ״גחלבון 9.3 גרם 37.2 גרםסיבים תזונתיים 6.6 גרם 26.4 גרםשומן רווי 0.2 גרם 1.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 22.6 מ״ג 90.2 מ״גברזל 0.9 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 172.3 מ״ג 689.2 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 3.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 283 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 מיכל תרסיס שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
1 כוס אורז מלא
-
1 1/2 כוסות גרגירי חומוס יבשיםמושרים ללילה ומבושלים עד לריכוך
-
2 כוסות מים רותחים
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים סיר בינוני על אש בינונית ומשמנים בתרסיס שמן.
- קוצצים דק בצל ומוסיפים לסיר. מאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל רך.
- מוסיפים אורז ומטגנים עוד דקה תוך כדי בחישה, עד שהאורז חם ומצופה שמן.
- מוסיפים חומוס, מים רותחים, מלח ופלפל ומערבבים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-35 דקות, עד שהאורז מוכן.
- מכבים את האש, מערבבים את האורז ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.
אופן הכנה
- מחממים סיר בינוני על אש בינונית ומשמנים בתרסיס שמן.
- קוצצים דק בצל ומוסיפים לסיר. מאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל רך.
- מוסיפים אורז ומטגנים עוד דקה תוך כדי בחישה, עד שהאורז חם ומצופה שמן.
- מוסיפים חומוס, מים רותחים, מלח ופלפל ומערבבים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-35 דקות, עד שהאורז מוכן.
- מכבים את האש, מערבבים את האורז ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
האם צריך להשרות גרגירי חומוס ?
היי מרינה, תוכלי לראות ברשימת המצרכים, מתחת לגרגירי החומוס, שיש צורך להשרות אותם ללילה ולבשל אותם עד לריכוך 🙂 בהצלחה!
אם יש לי כבר חומוס מבושל, כמה זה בכוסות?
אותה כמות- 1 וחצי כוסות גרגרי חומוס זה מספיק.