-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1807.9 קק״ל 1807.9 קק״לפחמימות 123.8 גרם 123.8 גרםשומן 80.5 גרם 80.5 גרםנתרן 5971.7 מ״ג 5971.7 מ״גחלבון 137.6 גרם 137.6 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 5.3 גרםשומן רווי 15.5 גרם 15.5 גרםכולסטרול 647.1 מ״ג 647.1 מ״גסידן 1040.0 מ״ג 1040.0 מ״גברזל 7.8 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 2001.4 מ״ג 2001.4 מ״גאבץ 3.9 מ״ג 3.9 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות1808
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1807.9 קק״ל 1807.9 קק״לפחמימות 123.8 גרם 123.8 גרםשומן 80.5 גרם 80.5 גרםנתרן 5971.7 מ״ג 5971.7 מ״גחלבון 137.6 גרם 137.6 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 5.3 גרםשומן רווי 15.5 גרם 15.5 גרםכולסטרול 647.1 מ״ג 647.1 מ״גסידן 1040.0 מ״ג 1040.0 מ״גברזל 7.8 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 2001.4 מ״ג 2001.4 מ״גאבץ 3.9 מ״ג 3.9 מ״גסגור
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1808 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 חבילה עלי מנגולד
-
150 גרם גבינת פטה עיזים
-
1/2 גביע קוטג’
-
150 גרם גבינה צהובה 28%
-
2 ביצים L
-
5 מצות בינוניות
ציפוי
-
100 גרם גבינת פטה עיזים
הגשה
-
100 גרם גבינת לאבנה
אופן הכנה
1. מבשלים את תפוחי האדמה בשפע מים עד שהם רכים מאוד. מועכים לפירה ושומרים בצד.
2. נפטרים מהגבעולים הלבנים של עלי המנגולד, וקוצצים את החלקים הירוקים דק.
3. מרטיבים את המצות ומנערים מעודפי מים. מרפדים את תחתית התבנית עם המצות הרטובות כך שכל תחתית התבנית מכוסה במצות.
4. מכינים את המילוי: מגררים את הגבינות בפומפייה לקערה גדולה.
5. מוסיפים את הביצים, הפירה ועלי המנגולד. טועמים מעט מהמילוי, אם צריך מוסיפים מעט מלח.
6. משטיחים את המלית על המצות ומפזרים מעט גבינה בולגרית מלמעלה.
6. מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים את הפשטידה בתנור החם כ-30 דקות, עד שחלקה העליון זהוב. מגישים בליווי גבינת לאבנה.
מתכון: מתי פורת
צילום: אפיק גבאי
אופן הכנה
1. מבשלים את תפוחי האדמה בשפע מים עד שהם רכים מאוד. מועכים לפירה ושומרים בצד.
2. נפטרים מהגבעולים הלבנים של עלי המנגולד, וקוצצים את החלקים הירוקים דק.
3. מרטיבים את המצות ומנערים מעודפי מים. מרפדים את תחתית התבנית עם המצות הרטובות כך שכל תחתית התבנית מכוסה במצות.
4. מכינים את המילוי: מגררים את הגבינות בפומפייה לקערה גדולה.
5. מוסיפים את הביצים, הפירה ועלי המנגולד. טועמים מעט מהמילוי, אם צריך מוסיפים מעט מלח.
6. משטיחים את המלית על המצות ומפזרים מעט גבינה בולגרית מלמעלה.
6. מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים את הפשטידה בתנור החם כ-30 דקות, עד שחלקה העליון זהוב. מגישים בליווי גבינת לאבנה.
מתכון: מתי פורת
צילום: אפיק גבאי