צ’יקן למון ללא הצי’קן: עוף בלימון בגרסה הטבעונית והמופלאה
חמוץ ומתוק בצלחת אחת טעימה וטבעית - רות אוליבר מגישה לכם מתכון לצ'יקן למון משניצל טופו ברוטב משגע של אננס, לימון ושום
חמוץ ומתוק בצלחת אחת טעימה וטבעית - רות אוליבר מגישה לכם מתכון לצ'יקן למון משניצל טופו ברוטב משגע של אננס, לימון ושום
- רות אוליבר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 264.7 קק״ל 3176.4 קק״לפחמימות 31.6 גרם 379.3 גרםשומן 5.2 גרם 62.3 גרםנתרן 299.7 מ״ג 3596.3 מ״גחלבון 7.3 גרם 87.5 גרםסיבים תזונתיים 16.4 גרם 197.3 גרםשומן רווי 1.2 גרם 13.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 376.9 מ״ג 4523.0 מ״גברזל 2.2 מ״ג 26.0 מ״גאשלגן 2527.5 מ״ג 30330.2 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 13.9 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות265
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 264.7 קק״ל 3176.4 קק״לפחמימות 31.6 גרם 379.3 גרםשומן 5.2 גרם 62.3 גרםנתרן 299.7 מ״ג 3596.3 מ״גחלבון 7.3 גרם 87.5 גרםסיבים תזונתיים 16.4 גרם 197.3 גרםשומן רווי 1.2 גרם 13.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 376.9 מ״ג 4523.0 מ״גברזל 2.2 מ״ג 26.0 מ״גאשלגן 2527.5 מ״ג 30330.2 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 13.9 מ״גסגור
הגרסה הטבעונית למנת הצ’יקן למון האסייתית, או בעברית ‘עוף בלימון’. מתכון למנה טבעונית, עם טעמי חמוץ- מתוק עשירים ומפנקים, עם רוטב אננס, שום ולימון, שלא תשימו לב בכלל שהיא לא מן החי.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 265 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
צ'יקן למון
-
12 יחידות שניצל טופו בטעם עוף משק ויילר
-
6 כפות שמן זית
-
2 בצלים גדוליםקצוצים גס
-
6 גבעולי סלריחתוך לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
-
2 פלפלים אדומים גדוליםחתוכים לרצועות
-
2 כוסות אננסאפשר אננס מקופסה. יש לשמור את הנוזלים.
-
8 שיני שוםכתושות
-
2 כפיות קמח לבן
-
2 כפיות פפריקה מתוקה
-
1 כוס מיץ אננסאו מיץ תפוזים
-
1 כוס רוטב צ’ילי מתוק
-
1/2 כוס מיץ לימוןסחוט טרי
-
2 כפות רוטב סויה
-
קורט מלח דקלפי הטעם
-
2 לימונים גדוליםחתוכים לפרוסות דקות
הגשה
-
חופן כוסברהקצוצה
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מניחים את השניצלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 10 דקות.
- במקביל, בסיר רחב ושטוח מחממים שמן, מוסיפים בצל ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ- 5 דקות.
- שמים בסיר את הסלרי, הפלפל, קוביות האננס והשום ומערבבים.
- מוסיפים את הקמח והפפריקה מערבבים.
- מוסיפים את הנוזלים ומתבלים במלח, מערבבים מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 3-5 דקות עד להסמכה, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מניחים את השניצלים על הרוטב בשכבה אחת, מסדרים מעל את פרוסות הלימון, מנענעים קלות את הסיר כך שהשניצלים יכוסו ברוטב (ניתן להפוך אותם פעם אחת בעדינות).
- במידה וחסרים נוזלים או הרוטב סמיך מידי, ניתן להוסיף כ- ¼ כוס מים רותחים.
- מכסים את הסיר ומבשלים במשך 3-5 דקות, מכבים ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מניחים את השניצלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 10 דקות.
- במקביל, בסיר רחב ושטוח מחממים שמן, מוסיפים בצל ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ- 5 דקות.
- שמים בסיר את הסלרי, הפלפל, קוביות האננס והשום ומערבבים.
- מוסיפים את הקמח והפפריקה מערבבים.
- מוסיפים את הנוזלים ומתבלים במלח, מערבבים מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 3-5 דקות עד להסמכה, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מניחים את השניצלים על הרוטב בשכבה אחת, מסדרים מעל את פרוסות הלימון, מנענעים קלות את הסיר כך שהשניצלים יכוסו ברוטב (ניתן להפוך אותם פעם אחת בעדינות).
- במידה וחסרים נוזלים או הרוטב סמיך מידי, ניתן להוסיף כ- ¼ כוס מים רותחים.
- מכסים את הסיר ומבשלים במשך 3-5 דקות, מכבים ומגישים.
בשיתוף עם משק ויילר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן