-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 733.8 קק״ל 2935.2 קק״לפחמימות 36.8 גרם 147.2 גרםשומן 44.7 גרם 179.0 גרםנתרן 1724.4 מ״ג 6897.6 מ״גחלבון 51.3 גרם 205.3 גרםסיבים תזונתיים 12.1 גרם 48.4 גרםשומן רווי 11.5 גרם 45.9 גרםכולסטרול 199.8 מ״ג 799.2 מ״גסידן 149.8 מ״ג 599.4 מ״גברזל 8.5 מ״ג 34.2 מ״גאשלגן 1139.5 מ״ג 4557.9 מ״גאבץ 11.6 מ״ג 46.5 מ״גסגור
-
מרכיבים26
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות734
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 733.8 קק״ל 2935.2 קק״לפחמימות 36.8 גרם 147.2 גרםשומן 44.7 גרם 179.0 גרםנתרן 1724.4 מ״ג 6897.6 מ״גחלבון 51.3 גרם 205.3 גרםסיבים תזונתיים 12.1 גרם 48.4 גרםשומן רווי 11.5 גרם 45.9 גרםכולסטרול 199.8 מ״ג 799.2 מ״גסידן 149.8 מ״ג 599.4 מ״גברזל 8.5 מ״ג 34.2 מ״גאשלגן 1139.5 מ״ג 4557.9 מ״גאבץ 11.6 מ״ג 46.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 26 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 734 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
600 גרם בשר בקר טחון
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
1 תפוח אדמה קטןמגורד
-
1/2 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
3 כפות קמח מצה
-
1 ביצה M
-
1 כפית ראס אל חנות
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית מלח דקלפי הטעם
-
1 כף שמן זית
רוטב
-
1 בצל גדולקצוץ
-
3 שיני שוםפרוסות
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטןפרוס דק
-
600 גרם פול ירוק קפוא
-
1/4 צרור פטרוזיליה
-
1/4 צרור כוסברה
-
1/4 צרור נענע
-
1 כף גדושה לימון כבושאו מיץ מלימון שלם
-
1 כפית שטוחה כורכום
-
1/2 כפית ראס אל חנות
-
1 כפית שטוחה כמון טחון
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית מלח דקלפי הטעם
-
1/3 כוס שמן זית
-
2 1/2 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: מניחים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ולשים היטב. מכניסים למקרר לחצי שעה.
- יוצרים קציצות מוארכות ומעט שטוחות.
- מחממים שמן זית בסיר ומכניסים את הקציצות. צורבים משני הצדדים.
- מכינים את הרוטב: מוסיפים לקציצות את הבצל הקצוץ, השום, הפול, פלפל הצ׳ילי הפרוס והתבלינים.
- מערבבים בזהירות ומטגנים 5 דקות. מוסיפים מים רותחים לסיר.
- מכניסים פטרוזיליה, נענע וכוסברה לשקית בד, קושרים ומוסיפים לסיר.
- מכסים ומבשלים על להבה בינונית כשעה.
- מוציאים את שקית הבד מהסיר ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: מניחים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ולשים היטב. מכניסים למקרר לחצי שעה.
- יוצרים קציצות מוארכות ומעט שטוחות.
- מחממים שמן זית בסיר ומכניסים את הקציצות. צורבים משני הצדדים.
- מכינים את הרוטב: מוסיפים לקציצות את הבצל הקצוץ, השום, הפול, פלפל הצ׳ילי הפרוס והתבלינים.
- מערבבים בזהירות ומטגנים 5 דקות. מוסיפים מים רותחים לסיר.
- מכניסים פטרוזיליה, נענע וכוסברה לשקית בד, קושרים ומוסיפים לסיר.
- מכסים ומבשלים על להבה בינונית כשעה.
- מוציאים את שקית הבד מהסיר ומגישים.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
שלום, ניתן לעשות בלי הנענע הכוסברה והפטרוזיליה?
הי עדי. ניתן, אבל הטעם ישתנה
למה העלים בשקית בד ומה עושים איתם בתום הבישול?
העלים בשקית נועדו לתת טעם ותבלון למנה, אבל אחרי סיום הבישול מסירים אותם עם השקית, שהופכת את התהליך של ההסרה שלהם לקל מאוד. לאחר מכן אפשר לזרוק את התבלינים.
מתי מכניסים את הפול? לא רואה במתכון.
היי פנינה, המתכון תוקן. מוסיפים את הפול בשלב הראשון של הכנת הרוטב.