קרפ טחינה במיקרוגל ב-5 דקות עבודה!
- אמלי פינק
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 131.5 קק״ל 657.6 קק״לפחמימות 0.6 גרם 2.8 גרםשומן 13.4 גרם 67.2 גרםנתרן 194.3 מ״ג 971.3 מ״גחלבון 2.7 גרם 13.7 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 3.3 גרםשומן רווי 2.1 גרם 10.7 גרםכולסטרול 59.1 מ״ג 295.4 מ״גסידן 16.2 מ״ג 81.0 מ״גברזל 0.7 מ״ג 3.5 מ״גאשלגן 40.2 מ״ג 201.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.0 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 5 דק׳כולל 5 דק׳
-
קלוריות132
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 131.5 קק״ל 657.6 קק״לפחמימות 0.6 גרם 2.8 גרםשומן 13.4 גרם 67.2 גרםנתרן 194.3 מ״ג 971.3 מ״גחלבון 2.7 גרם 13.7 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 3.3 גרםשומן רווי 2.1 גרם 10.7 גרםכולסטרול 59.1 מ״ג 295.4 מ״גסידן 16.2 מ״ג 81.0 מ״גברזל 0.7 מ״ג 3.5 מ״גאשלגן 40.2 מ״ג 201.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.0 מ״גסגור
המתכון הבא הוא מתכון של קרפ טחינה מטמטם שנולד מתוך צורך למשהו קל, זריז ומנחם.
נזקקתי לשינויים בקופסאות האוכל, ואז עלה לי רעיון מבריק! לקחת את בלילת הלחם טחינה שלי ולהכין ממנו לאפה או טורטייה.
בסופו של דבר, יצא משהו אחר לגמרי! מרקם של קרפ ומאחר ולא היה זמן למחבת או תנור, החלטתי להכניס למיקרוגל. והתוצאה השאירה אותנו המומים.
החל מריח הטחינה הנישא באוויר ועד למרקם הנימוח והמנחם. אגב, הילדים מכינים לעצמם את הקרפים גם לבד. כן, זה עד כדי כך קל.
לפניכם המתכון של קרפ טחינה במיקרוגל שמתאים לבערך 4-5 קרפים בקוטר 20 ס”מ (צלחת מנה ראשונה).
מרכיבים 5 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 5 דק׳ | קלוריות 132 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
קרם
-
2 כפות טחינה גולמית
-
1 ביצה L
-
1 קורט מלח דק
-
1 כף שטוחה שמן זית
הברשה
-
4 כפות שמן זיתאו חמאה רכה
אופן הכנה
1. מערבבים היטב את החומרים בקערה בעזרת מטרפה.
2. מברישים צלחת בקוטר הרצוי במעט מאוד שמן זית או חמאה רכה ושופכים לתוכה מהבלילה עד לגובה של 1 מ״מ. שימו לב לפזר את הבלילה באופן אחיד תוך כדי הטיית הצלחת לצדדים.
3. מכניסים למיקרוגל למשך 30 שניות על חום גבוה.
4. מעבירים את הקרפ בעזרת לקקן לצלחת אחרת, מכסים במגבת וחוזרים על הפעולה עד לסיום הבלילה.
5. מגלגלים את הקרפ עם המילוי הרצוי (מתוק או מלוח לבחירתכם). המלצה שלי למרוח עם דבש, אז יהיה לכם קרפ חלבה מושלם.
אופן הכנה
1. מערבבים היטב את החומרים בקערה בעזרת מטרפה.
2. מברישים צלחת בקוטר הרצוי במעט מאוד שמן זית או חמאה רכה ושופכים לתוכה מהבלילה עד לגובה של 1 מ״מ. שימו לב לפזר את הבלילה באופן אחיד תוך כדי הטיית הצלחת לצדדים.
3. מכניסים למיקרוגל למשך 30 שניות על חום גבוה.
4. מעבירים את הקרפ בעזרת לקקן לצלחת אחרת, מכסים במגבת וחוזרים על הפעולה עד לסיום הבלילה.
5. מגלגלים את הקרפ עם המילוי הרצוי (מתוק או מלוח לבחירתכם). המלצה שלי למרוח עם דבש, אז יהיה לכם קרפ חלבה מושלם.