שיהיה לכם יום סגול! סלט תפוחי אדמה סגלגל
סלט תפוחי אדמה סגלגל עם צנוניות ברוטב שמנת חמוצה, מיונז וחזרת. מנה ביתית שמכינים בקלי קלות של סלט קליל וכיפי שישתלב נפלא בכל ארוחה
סלט תפוחי אדמה סגלגל עם צנוניות ברוטב שמנת חמוצה, מיונז וחזרת. מנה ביתית שמכינים בקלי קלות של סלט קליל וכיפי שישתלב נפלא בכל ארוחה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 92.3 קק״ל 553.8 קק״לפחמימות 5.4 גרם 32.5 גרםשומן 7.0 גרם 41.8 גרםנתרן 564.1 מ״ג 3384.6 מ״גחלבון 2.1 גרם 12.4 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 11.5 גרםשומן רווי 3.5 גרם 21.2 גרםכולסטרול 1.1 מ״ג 6.9 מ״גסידן 46.2 מ״ג 276.9 מ״גברזל 0.9 מ״ג 5.7 מ״גאשלגן 320.5 מ״ג 1923.0 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות92
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 92.3 קק״ל 553.8 קק״לפחמימות 5.4 גרם 32.5 גרםשומן 7.0 גרם 41.8 גרםנתרן 564.1 מ״ג 3384.6 מ״גחלבון 2.1 גרם 12.4 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 11.5 גרםשומן רווי 3.5 גרם 21.2 גרםכולסטרול 1.1 מ״ג 6.9 מ״גסידן 46.2 מ״ג 276.9 מ״גברזל 0.9 מ״ג 5.7 מ״גאשלגן 320.5 מ״ג 1923.0 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 92 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 תפוחי אדמה גורמה גדולים
-
12 צנוניות בינוניות
-
2 כפות עיריתקצוצה
-
1 חופן שמירקצוץ גס
רוטב
-
1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
1 כף מיונז
-
1 כף מיץ לימוןסחוט טרי
-
1 כפית גדושה שורש חזרתאו יותר לפי הטעם
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- חורצים את קליפת תפוחי האדמה באיקס, מניחים אותם בסיר עם מי מלח ומבשלים כ-40 דקות או עד לריכוך, בודקים בעזרת מזלג.
- בינתיים פורסים את הצנוניות באופן דק ואחיד ומניחים במי קרח. הן יעשו פריכות!
- כשהתפודים מבושלים מעבירים אותם לקערה עם מים קרים מאוד למשך 5 דקות. אחרי הצינון מקלפים בקלי קלות בעזרת האצבעות - הקליפה החרוצה ממש ניתקת מאליה.
- מייבשים וחותכים לקוביות גדולות ואחידות. מניחים בקערה.
- מערבבים את חומרי הרוטב לקבלת רוטב סגלגל וטעים.
- מוסיפים לקערת תפוחי האדמה את הצנוניות, עשבי התיבול והרוטב ומערבבים. לחילופין - משטחים את הרוטב על צלחת הגשה רחבה ומפזרים את תפוחי האדמה, הצנוניות ועשבי התיבול מעליו בשכבות ומערבבים רק בזמן האכילה.
אופן הכנה
- חורצים את קליפת תפוחי האדמה באיקס, מניחים אותם בסיר עם מי מלח ומבשלים כ-40 דקות או עד לריכוך, בודקים בעזרת מזלג.
- בינתיים פורסים את הצנוניות באופן דק ואחיד ומניחים במי קרח. הן יעשו פריכות!
- כשהתפודים מבושלים מעבירים אותם לקערה עם מים קרים מאוד למשך 5 דקות. אחרי הצינון מקלפים בקלי קלות בעזרת האצבעות - הקליפה החרוצה ממש ניתקת מאליה.
- מייבשים וחותכים לקוביות גדולות ואחידות. מניחים בקערה.
- מערבבים את חומרי הרוטב לקבלת רוטב סגלגל וטעים.
- מוסיפים לקערת תפוחי האדמה את הצנוניות, עשבי התיבול והרוטב ומערבבים. לחילופין - משטחים את הרוטב על צלחת הגשה רחבה ומפזרים את תפוחי האדמה, הצנוניות ועשבי התיבול מעליו בשכבות ומערבבים רק בזמן האכילה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן