תבשיל בקר בשזיפים
השנה פנקו את האורחים עם תבשיל בקר עסיסי ברוטב שזיפים. תבשיל עשיר בתבלינים מחממים שכדאי להגיש עם פירה או אורז כמנה נהדרת לחג או לכל יום חול
השנה פנקו את האורחים עם תבשיל בקר עסיסי ברוטב שזיפים. תבשיל עשיר בתבלינים מחממים שכדאי להגיש עם פירה או אורז כמנה נהדרת לחג או לכל יום חול
- מעין טרודל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 740.4 קק״ל 7404.5 קק״לפחמימות 60.7 גרם 606.6 גרםשומן 22.5 גרם 225.5 גרםנתרן 149.5 מ״ג 1494.8 מ״גחלבון 69.1 גרם 690.6 גרםסיבים תזונתיים 5.6 גרם 55.8 גרםשומן רווי 6.9 גרם 69.4 גרםכולסטרול 468.0 מ״ג 4680.0 מ״גסידן 47.6 מ״ג 476.1 מ״גברזל 4.9 מ״ג 48.7 מ״גאשלגן 558.4 מ״ג 5584.4 מ״גאבץ 12.2 מ״ג 122.2 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
קלוריות740
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 740.4 קק״ל 7404.5 קק״לפחמימות 60.7 גרם 606.6 גרםשומן 22.5 גרם 225.5 גרםנתרן 149.5 מ״ג 1494.8 מ״גחלבון 69.1 גרם 690.6 גרםסיבים תזונתיים 5.6 גרם 55.8 גרםשומן רווי 6.9 גרם 69.4 גרםכולסטרול 468.0 מ״ג 4680.0 מ״גסידן 47.6 מ״ג 476.1 מ״גברזל 4.9 מ״ג 48.7 מ״גאשלגן 558.4 מ״ג 5584.4 מ״גאבץ 12.2 מ״ג 122.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות 740 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 כפות שמן זית
-
2 ק"ג בשר כתףמס' 5, חתוך לקוביות
-
2 בצלים גדוליםפרוסים
-
4 גזרים בינוניים
-
8 שיני שוםפרוסות
-
400 גרם שזיפים מיובשיםמגולענים
-
2 צנצנות רוטב שזיפים קנור
-
2 כוסות יין אדום יבש
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
4 כפות פפריקה מתוקה
אופן הכנה
- מטגנים את הבצל והגזר בסיר עם שמן זית. מוסיפים את שיני השום הפרוסות ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף.
- מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד שהבשר צרוב ומשנה את צבעו מכל הכיוונים.
- מוסיפים שזיפים מיובשים, רוטב שזיפים של ״קנור״, יין אדום, מלח, פלפל ופפריקה ומערבבים היטב.
- מכסים ומביאים לרתיחה.
- מערבבים שוב, מנמיכים את עוצמת האש, מכסים ומבשלים כשעתיים נוספות על אש נמוכה עד שהבשר רך. מדי פעם מערבבים ואם חסרים נוזלים מוסיפים מעט מים. כשהבשר רך טועמים, מתקנים תיבול ומגישים. חג שמח!
אופן הכנה
- מטגנים את הבצל והגזר בסיר עם שמן זית. מוסיפים את שיני השום הפרוסות ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף.
- מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד שהבשר צרוב ומשנה את צבעו מכל הכיוונים.
- מוסיפים שזיפים מיובשים, רוטב שזיפים של ״קנור״, יין אדום, מלח, פלפל ופפריקה ומערבבים היטב.
- מכסים ומביאים לרתיחה.
- מערבבים שוב, מנמיכים את עוצמת האש, מכסים ומבשלים כשעתיים נוספות על אש נמוכה עד שהבשר רך. מדי פעם מערבבים ואם חסרים נוזלים מוסיפים מעט מים. כשהבשר רך טועמים, מתקנים תיבול ומגישים. חג שמח!
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (18)
אפשר עם אסאדו?.
היי נעמי, אפשר לבשל גם עם אסאדו
האם אפשר לאפות בתנור אחרי הרתיחה?
אפשר בהחלט, לוודא כמובן שמשתמשים בסיר שמתאים לתנור/תבנית