תוספת מהירה וטעימה לכל ארוחה: כרוב ניצנים!
- יעל טל
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 72.4 קק״ל 362.0 קק״לפחמימות 0.4 גרם 1.9 גרםשומן 8.0 גרם 40.1 גרםנתרן 0.3 מ״ג 1.4 מ״גחלבון 0.1 גרם 0.3 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.8 גרםשומן רווי 1.1 גרם 5.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.1 מ״ג 10.3 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.4 מ״גאשלגן 8.1 מ״ג 40.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 6 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות72
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 72.4 קק״ל 362.0 קק״לפחמימות 0.4 גרם 1.9 גרםשומן 8.0 גרם 40.1 גרםנתרן 0.3 מ״ג 1.4 מ״גחלבון 0.1 גרם 0.3 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.8 גרםשומן רווי 1.1 גרם 5.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.1 מ״ג 10.3 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.4 מ״גאשלגן 8.1 מ״ג 40.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
מי אתה כרוב ניצנים?
מדובר על ירק שנראה כמו הכרוב הלבן שאנחנו מכירים, רק במיני. הוא עשיר בויטמין A ו-C חומצה פולית והמון פלאי בריאות שכדאי להכניס לגוף. טעמו מתקתק ואגוזי ועכשיו, ממש עכשיו, שיא העונה שלו בשווקים. אפשר למצוא אותו קפוא כמובן בכל השנה, אבל החורף עושה טוב לכרוב הניצנים והוא טרי, רענן ובשפע בחודשי החורף.
אז מה עושים עם כרוב ניצנים?
אפשר לאכול אותו טרי (בסלטים למשל) ואפשר לאפות, לאדות, לטגן ומה לא?! הוא נהדר כתוספת מהירה וקלה לכל תבשיל או מנה עיקרית אז כדי לא לבזבז לכם זמן יקר, הנה מתכון!
מרכיבים 5 | זמן הכנה 6 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 72 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1חבילה או 300 גרם כרוב ניצנים
-
4 כפות שמן זית
-
1/2 לימון קטןמיץ בלבד
-
1/2 כוס מים
-
לפי הטעם
אופן הכנה
- חותכים את תחתית כרובי הניצנים וחוצים אותם (לא חובה לחצות, אם אתם מתעצלים אפשר גם להכין אותם שלמים).
- מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את כרוב הניצנים למחבת.
- מתבלים במלח ומשחימים מעט מכל הכיוונים (כ-2 דקות מכל צד, הזהרו שלא יישרפו).
- מוסיפים מים למחבת, מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה עדינה 3-4 דקות.
- מסירים את המכסה, מאדים את כל הנוזלים, מוסיפים מיץ לימון טרי, מערבבים, טועמים (מוסיפים מלח לפי הצורך) ומגישים.
אופן הכנה
- חותכים את תחתית כרובי הניצנים וחוצים אותם (לא חובה לחצות, אם אתם מתעצלים אפשר גם להכין אותם שלמים).
- מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את כרוב הניצנים למחבת.
- מתבלים במלח ומשחימים מעט מכל הכיוונים (כ-2 דקות מכל צד, הזהרו שלא יישרפו).
- מוסיפים מים למחבת, מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה עדינה 3-4 דקות.
- מסירים את המכסה, מאדים את כל הנוזלים, מוסיפים מיץ לימון טרי, מערבבים, טועמים (מוסיפים מלח לפי הצורך) ומגישים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
האם ניתן להשתמש בגרוב ניצנים קפוא? באיזה דרך בבקשה?
היי, אפשר להשתמש בכרוב ניצנים קפוא, פשוט להפשיר לילה במקרר. בהצלחה (: