תוספת מהירה וטעימה לכל ארוחה: כרוב ניצנים!

כל מה שרציתם לדעת על כרוב ניצנים ופחדתם לשאול. כרוב ניצנים מככב עכשיו בשווקים ולנו יש רעיון מהיר, פשוט וקל לתוספת מעולה מהירק הקטן והחמוד הזה
כל מה שרציתם לדעת על כרוב ניצנים ופחדתם לשאול. כרוב ניצנים מככב עכשיו בשווקים ולנו יש רעיון מהיר, פשוט וקל לתוספת מעולה מהירק הקטן והחמוד הזה
  • יעל טל
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 6 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    72
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 72.4 קק״ל 362.0 קק״ל
    פחמימות 0.4 גרם 1.9 גרם
    שומן 8.0 גרם 40.1 גרם
    נתרן 0.3 מ״ג 1.4 מ״ג
    חלבון 0.1 גרם 0.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.8 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 5.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 2.1 מ״ג 10.3 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.4 מ״ג
    אשלגן 8.1 מ״ג 40.4 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 6 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    72
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 72.4 קק״ל 362.0 קק״ל
    פחמימות 0.4 גרם 1.9 גרם
    שומן 8.0 גרם 40.1 גרם
    נתרן 0.3 מ״ג 1.4 מ״ג
    חלבון 0.1 גרם 0.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.8 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 5.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 2.1 מ״ג 10.3 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.4 מ״ג
    אשלגן 8.1 מ״ג 40.4 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור

מי אתה כרוב ניצנים?

מדובר על ירק שנראה כמו הכרוב הלבן שאנחנו מכירים, רק במיני. הוא עשיר בויטמין A  ו-C חומצה פולית והמון פלאי בריאות שכדאי להכניס לגוף. טעמו מתקתק ואגוזי ועכשיו, ממש עכשיו, שיא העונה שלו בשווקים. אפשר למצוא אותו קפוא כמובן בכל השנה, אבל החורף עושה טוב לכרוב הניצנים והוא טרי, רענן ובשפע בחודשי החורף.

אז מה עושים עם כרוב ניצנים?
אפשר לאכול אותו טרי (בסלטים למשל) ואפשר לאפות, לאדות, לטגן ומה לא?! הוא נהדר כתוספת מהירה וקלה לכל תבשיל או מנה עיקרית אז כדי לא לבזבז לכם זמן יקר, הנה מתכון!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
תוספות
יעל טל
X

5 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. חותכים את תחתית כרובי הניצנים וחוצים אותם (לא חובה לחצות, אם אתם מתעצלים אפשר גם להכין אותם שלמים).
  2. מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את כרוב הניצנים למחבת.
  3. מתבלים במלח ומשחימים מעט מכל הכיוונים (כ-2 דקות מכל צד, הזהרו שלא יישרפו).
  4. מוסיפים מים למחבת, מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה עדינה 3-4 דקות.
  5. מסירים את המכסה, מאדים את כל הנוזלים, מוסיפים מיץ לימון טרי, מערבבים, טועמים (מוסיפים מלח לפי הצורך) ומגישים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוספת מהירה וטעימה לכל ארוחה: כרוב ניצנים!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    אודליה

    האם ניתן להשתמש בגרוב ניצנים קפוא? באיזה דרך בבקשה?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, אפשר להשתמש בכרוב ניצנים קפוא, פשוט להפשיר לילה במקרר. בהצלחה (:

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות