תעמיס לי על הצלחת – סלט תפוחי אדמה מושלם ליום העצמאות ובכלל
- תמרה אהרוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 177.3 קק״ל 709.4 קק״לפחמימות 7.5 גרם 30.1 גרםשומן 15.6 גרם 62.5 גרםנתרן 569.8 מ״ג 2279.0 מ״גחלבון 0.8 גרם 3.3 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 2.3 גרםשומן רווי 2.3 גרם 9.1 גרםכולסטרול 5.2 מ״ג 20.6 מ״גסידן 9.6 מ״ג 38.3 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.1 מ״גאשלגן 25.9 מ״ג 103.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 5 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות177
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 177.3 קק״ל 709.4 קק״לפחמימות 7.5 גרם 30.1 גרםשומן 15.6 גרם 62.5 גרםנתרן 569.8 מ״ג 2279.0 מ״גחלבון 0.8 גרם 3.3 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 2.3 גרםשומן רווי 2.3 גרם 9.1 גרםכולסטרול 5.2 מ״ג 20.6 מ״גסידן 9.6 מ״ג 38.3 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.1 מ״גאשלגן 25.9 מ״ג 103.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
סלט תפוחי אדמה עם מיונז תמיד נתפס בעיני כמשהו מיושן. משהו שאכלו באולמות אירועים בשנות ה80.
אני אוהבת מאוד תפוחי אדמה אבל תמיד מעדיפה את התפוחי אדמה שלי בצורות אחרות… פירה, תפוחי אדמה בתנור, צ’יפס פריך, תפוחי אדמה במדורה של ל”ג בעומר….
כשהכרתי את סיימון די מהר למדתי שאבות המזון שלו מורכבים מגבינה, מיונז ותפוחי אדמה. אין דבר שמשמח את סימון יותר ממנה שיש בה משהו מ”אבות המזון” הללו. ככה חזרתי לסלט תפוחי אדמה במיונז ונזכרתי שלמרות שהוא מיושן הוא בעצם טעים לאללה (ואני סתם הייתי סנובית לגביו…).
מה שכן, דווקא בגלל שהוא כל כך פשוט אני מקפידה להכין אותו באופן מדויק מאוד ומחומרי הגלם הכי טובים שיש, כי תופתעו לגלות את ההבדל בין הגרסה של הסלט הזה עם תפוחי אדמה רגילים מבושלים יותר מדי ומתובלים במיונז בינוני, לבין הגרסה עם תפוחי אדמה ראטה (שהם תפוחי אדמה בטעם חמאה), מבושלים כהלכה ומתובלים ברוטב מיונזי מאוזן ומשגע.
לכבוד יום העצמאות אני מניחה שמצאתם את עצמכם מוצפים במתכוני בשר ומרינדות שונות. אז הנה אני נותנת לכם מתכון לסלט תפוחי אדמה משגע שיהיה תוספת נהדרת לכל על-האש או פיקניק שאתם מתכננים ליום העצמאות.
זו הגרסה הבסיסית לסלט הזה שכולם אוהבים ומתאימה לכל אירוע. למי שרוצה יש בתחתית המתכון גם הצעות לשדרוג.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 177 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג תפוחי אדמהמסוג ראטה
רוטב
-
3 כפות שמן זית
-
3 כפות מיונז
-
2 כפות חרדל דיז’ון
-
1 כף דבש
-
1/2 לימון בינוניסחוט
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
הגשה
-
1 חבילה עיריתקצוצה
אופן הכנה
- קולפים את תפוחי האדמה ושוטפים אותם היטב במים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל של כ-3 ס”מ.
- ממלאים סיר גדול בהרבה מים וכף מלח, מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר ומביאים לרתיחה ומבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים ומזלג ננעץ בקלות.
- בינתיים מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מסננים את תפוחי האדמה. יוצקים על תפוחי האדמה את הרוטב ומערבבים היטב עד שכל קוביות תפוחי האדמה מצופות ברוטב באופן אחיד.
- לפני ההגשה מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים את העירית הקצוצה.
אופן הכנה
- קולפים את תפוחי האדמה ושוטפים אותם היטב במים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל של כ-3 ס”מ.
- ממלאים סיר גדול בהרבה מים וכף מלח, מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר ומביאים לרתיחה ומבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים ומזלג ננעץ בקלות.
- בינתיים מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מסננים את תפוחי האדמה. יוצקים על תפוחי האדמה את הרוטב ומערבבים היטב עד שכל קוביות תפוחי האדמה מצופות ברוטב באופן אחיד.
- לפני ההגשה מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים את העירית הקצוצה.
הערות ושידרוגים
- אני אוהבת להשתמש בתפוחי אדמה מזן ראטה שהם הכי טעימים בעיני. כמובן שאפשר להשתמש גם בזנים אחרים של תפוחי אדמה אם אתם לא מוצאים ראטה, או פשוט מעדיפים זן אחר.
- המתכון הזה הוא לסלט תפוחי אדמה בסיסי. אפשר כמובן להוסיף לו תוספות שונות ולשדרג אותו (אפונה, שעועית ירוקה, סלק, סלמון צרוב, דג מלוח, שמיר, חזה עוף צרוב וכו'...)
- בניגוד לסלטי ירקות אין בעיה ואפילו מומלץ לערבב את הרוטב ותפוחי האדמה המבושלים כמה שעות מראש.
הערות ושידרוגים
- אני אוהבת להשתמש בתפוחי אדמה מזן ראטה שהם הכי טעימים בעיני. כמובן שאפשר להשתמש גם בזנים אחרים של תפוחי אדמה אם אתם לא מוצאים ראטה, או פשוט מעדיפים זן אחר.
- המתכון הזה הוא לסלט תפוחי אדמה בסיסי. אפשר כמובן להוסיף לו תוספות שונות ולשדרג אותו (אפונה, שעועית ירוקה, סלק, סלמון צרוב, דג מלוח, שמיר, חזה עוף צרוב וכו'...)
- בניגוד לסלטי ירקות אין בעיה ואפילו מומלץ לערבב את הרוטב ותפוחי האדמה המבושלים כמה שעות מראש.
הכנתם את המתכון?
תגובה (1)
אשמור את המתכון לפסח
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- יום העצמאות
- מנות ראשונות
- מתכוני חגים
- מתכוני שבועות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לפסח
- מתכונים לראש השנה
- מתכונים עד 5 מצרכים
- מתכונים צמחוניים
- סלטים
- סלטים חמים
- פיקניק
- תפוחי אדמה