איך בא לנו בדיוק כזה: מפרום ברוטב מושלם!
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 580.9 קק״ל 3485.2 קק״לפחמימות 58.7 גרם 352.0 גרםשומן 15.6 גרם 93.3 גרםנתרן 950.6 מ״ג 5703.4 מ״גחלבון 35.6 גרם 213.4 גרםסיבים תזונתיים 18.0 גרם 108.1 גרםשומן רווי 5.7 גרם 34.0 גרםכולסטרול 174.3 מ״ג 1045.8 מ״גסידן 458.0 מ״ג 2748.0 מ״גברזל 7.8 מ״ג 46.8 מ״גאשלגן 3480.6 מ״ג 20883.6 מ״גאבץ 7.4 מ״ג 44.4 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות581
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 580.9 קק״ל 3485.2 קק״לפחמימות 58.7 גרם 352.0 גרםשומן 15.6 גרם 93.3 גרםנתרן 950.6 מ״ג 5703.4 מ״גחלבון 35.6 גרם 213.4 גרםסיבים תזונתיים 18.0 גרם 108.1 גרםשומן רווי 5.7 גרם 34.0 גרםכולסטרול 174.3 מ״ג 1045.8 מ״גסידן 458.0 מ״ג 2748.0 מ״גברזל 7.8 מ״ג 46.8 מ״גאשלגן 3480.6 מ״ג 20883.6 מ״גאבץ 7.4 מ״ג 44.4 מ״גסגור
מפרומה או מפרום העיקר שתהיה עטופה רוטב
אני לא בטוחה איך לקרוא לה, ליצירה המופלאה הזו שמשדכת בין שתי פרוסות תפוחי אדמה ומכילה בתוכה קציצה טעימה ועסיסית.
השידוך של תפוחי האדמה עם הקציצה זה רק חלק מהקסם כי הקסם האמיתי מסתתר ברוטב, רוטב עתיק יומין שכל סבתא מנוסה מכינה בעיניים עצומות.
רוטב שמוצאים את תחילתו בתרבויות רבות, הוא מתחיל בשילוש קדוש שאין שני לו הוא מתחיל בטיגון של בצל כרוב וגזר, רק שפה מכניסים לטיגון גם את חלק מעלי הסלרי, פה מתחיל להיבנות טעמו העשיר של הרוטב שלבסוף יעטוף כל פינה וסמטה בתפוחי האדמה הממולאים שלנו.
זה סיר של אושר, זה סיר של ביחד, זה סיר שמנגן מנגינה עתיקה ומופלאה, זה סיר של תרבויות שחצו חצי עולם והגיעו לארץ הקודש שלהן.
זה סיר של קיבוץ גלויות אחד ענקי, לבסוף הוא מגיע לכל בית, גם לבית האירופאי וגם לבית הכי מזרחי שיש. זה סיר של אחדות וישראליות גדולה. זה סיר של לחזור אליו מהצבא. זה סיר של אמא, בת ואבא. זה סיר שכל כולו לב אחד ענקי.
כל שנותר לכם הוא להיכנס למטבח ולהתחיל לנגן את המנגינה הנעימה שלו, הריח שלה ישיר את שירו בכל פינה בבית ויגרום לכל אחד לחייך את החיוך הגדול והעוצמתי שלו.
ימי רוטב מלטפים בריאים ומאושרים.
מרכיבים 18 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 581 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מפרום
-
3 תפוחי אדמה בינוניים
-
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
-
1/2 צרור פטרוזיליהקצוצה (אפשר לבחור גם בכוסברה)
-
3 שיני שום
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית כמון טחון
-
2 ביצים L
-
1/4 כוס קורנפלור
רוטב
-
1 בצל גדול
-
2 גזרים בינוניים
-
3 גבעולי סלריעם העלים
-
4 שיני שום
-
300גרם או 2 קופסאות רסק עגבניות
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית מלח דק
-
1 1/2 כוסות מים
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1/4 פלפל צ’ילי ירוק בינונילחובבי החריף ניתן להוסיף קצוץ
אופן הכנה
- מתחילים עם הכנת המפרום: את תפוחי האדמה קולפים וחותכים לאורך ל-3-4 פרוסות עבות בעובי של 2 אצבעות, לפרוסות הללו נעשה חתך שאינו עמוק וחוצה אותן לשניים, ניצור חתך של כמעט 3/4 עומק שיהפוך לנו את פרוסות תפוחי האדמה למעין “סנדוויץ” שלא חתוך לגמרי לשתי פרוסת.
- בקערה מערבבים את הבשר הטחון עם המלח, ביצה אחת, הכמון, הפטרוזיליה הקצוצה והשום, שימו לב חשוב שנערבב היטב וניצור עיסה דביקה מאוד.
- ממלאים את פרוסות תפוחי האדמה שלנו בתערובת הבשר, שימו לב לעבוד בעדינות שתפוחי האדמה לא ישברו.
- מכינים צלחת עם ביצה טרופה ועוד צלחת עם קורנפלור וקורט מלח.
- מחממים מחבת לחום בינוני-גבוה עם שמן זית בעומק של אצבע לפחות.
- מצפים את “סנדוויצ’י” תפוחי האדמה שלנו בביצה ואז בקורנפלור ומטגנים אותם קלות לצריבה וליציבות המילוי בתוכם.
- מכינים את הרוטב: מחממים סיר רחב שוליים עם מעט שמן זית ומוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי עם העלים. (תשמרו חופן קטנטן של עלים לפיזור על ברוטב אחר כך).
- מטגנים קלות ומוסיפים את השום, המלח, הפלפל, הכמון ואת רסק העגבניות, מערבבים ומוסיפים את המים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומסדרים בעדינות את המפרומות שלנו בתוך הרוטב, מכסים עם מכסה ומבשלים על אש קטנה למשך שעה, אני ממליצה לנער את הסיר כל 15-20 דקות.
- כל שנותר הוא להגיש כך או לצד אורז לוהט.
אופן הכנה
- מתחילים עם הכנת המפרום: את תפוחי האדמה קולפים וחותכים לאורך ל-3-4 פרוסות עבות בעובי של 2 אצבעות, לפרוסות הללו נעשה חתך שאינו עמוק וחוצה אותן לשניים, ניצור חתך של כמעט 3/4 עומק שיהפוך לנו את פרוסות תפוחי האדמה למעין “סנדוויץ” שלא חתוך לגמרי לשתי פרוסת.
- בקערה מערבבים את הבשר הטחון עם המלח, ביצה אחת, הכמון, הפטרוזיליה הקצוצה והשום, שימו לב חשוב שנערבב היטב וניצור עיסה דביקה מאוד.
- ממלאים את פרוסות תפוחי האדמה שלנו בתערובת הבשר, שימו לב לעבוד בעדינות שתפוחי האדמה לא ישברו.
- מכינים צלחת עם ביצה טרופה ועוד צלחת עם קורנפלור וקורט מלח.
- מחממים מחבת לחום בינוני-גבוה עם שמן זית בעומק של אצבע לפחות.
- מצפים את “סנדוויצ’י” תפוחי האדמה שלנו בביצה ואז בקורנפלור ומטגנים אותם קלות לצריבה וליציבות המילוי בתוכם.
- מכינים את הרוטב: מחממים סיר רחב שוליים עם מעט שמן זית ומוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי עם העלים. (תשמרו חופן קטנטן של עלים לפיזור על ברוטב אחר כך).
- מטגנים קלות ומוסיפים את השום, המלח, הפלפל, הכמון ואת רסק העגבניות, מערבבים ומוסיפים את המים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומסדרים בעדינות את המפרומות שלנו בתוך הרוטב, מכסים עם מכסה ומבשלים על אש קטנה למשך שעה, אני ממליצה לנער את הסיר כל 15-20 דקות.
- כל שנותר הוא להגיש כך או לצד אורז לוהט.
הערות
- ניתן לשמור במקרר ל4 ימים בקופסא אטומה.
הערות
- ניתן לשמור במקרר ל4 ימים בקופסא אטומה.