איך מכינים שקשוקה? מתכון מנצח
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 267.9 קק״ל 1071.5 קק״לפחמימות 14.3 גרם 57.4 גרםשומן 17.6 גרם 70.4 גרםנתרן 453.5 מ״ג 1814.0 מ״גחלבון 14.1 גרם 56.4 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 9.9 גרםשומן רווי 3.7 גרם 14.8 גרםכולסטרול 369.3 מ״ג 1477.0 מ״גסידן 70.5 מ״ג 281.9 מ״גברזל 2.5 מ״ג 9.8 מ״גאשלגן 698.3 מ״ג 2793.2 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.5 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות268
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 267.9 קק״ל 1071.5 קק״לפחמימות 14.3 גרם 57.4 גרםשומן 17.6 גרם 70.4 גרםנתרן 453.5 מ״ג 1814.0 מ״גחלבון 14.1 גרם 56.4 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 9.9 גרםשומן רווי 3.7 גרם 14.8 גרםכולסטרול 369.3 מ״ג 1477.0 מ״גסידן 70.5 מ״ג 281.9 מ״גברזל 2.5 מ״ג 9.8 מ״גאשלגן 698.3 מ״ג 2793.2 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.5 מ״גסגור
אין כמו ארוחת ערב מושקעת ומפנקת או ארוחה קלאסית ישראלית לשבת בבוקר. שקשוקה עם עגבניות טריות, שום ופטרוזיליה. אם הילדים שלכם אניני טעם או שבא לכם להקפיץ קצת את הביס – מוסיפים לשקשוקה קצפת פלפל ירוק חריף ומקבלים שקשוקה פיקנטית מעולה. מומלץ להגיש עם חלה טרייה, טחינה וזיתים.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 268 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
שקשוקה
-
1/2 ק"ג עגבניות
-
3 כפות שמן זית
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניניתן להשתמש גם בפלפל חריף ירוק
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית סוכר לבן
-
4 שיני שוםיש לקלוף את שיני השום
-
2 כפות רסק עגבניות
-
5 ביצים L
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס מים
לעיטור
-
2 כפות פטרוזיליה
אופן הכנה
- מרתיחים בסיר גדול מים.
- חורצים X בתחתית העגבניות וחולטים 3 דקות במים הרותחים כדי שיהיה ניתן לקלפן בקלות.
- קוצצים גס את העגבניות הקלופות.
- מחממים מחבת ומוסיפים את שמן הזית.
- פורסים את הפלפל החריף לטבעות ומוסיפים למחבת. מערבבים כ-2 דקות עד שמזהיב ויש ריח פלפל באוויר.
- פורסים את שיני השום ומוסיפים למחבת יחד הפפריקה והסוכר. מערבבים היטב.
- מוסיפים למחבת את העגבניות הקצוצות, מים ורסק עגבניות, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה בערך 10-15 דקות. מערבבים מדי פעם ומתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים בעדינות את הביצים אחת אחרי השניה. הכי טוב לא סתם לזרוק את הביצים פנימה, אלא ליצור גומה קטנה ולתוכה לשפוך את הביצה.
- מתבלים את פני הביצים במעט מלח.
- השקשוקה שלכם מוכנה לזלילה ברגע שחלבון הביצה מתקרש והחלמון מתקשה על פי טעמכם (יותר נוזלי או פחות נוזלי). מעטרים בפטרוזיליה ומגישים חם.
אופן הכנה
- מרתיחים בסיר גדול מים.
- חורצים X בתחתית העגבניות וחולטים 3 דקות במים הרותחים כדי שיהיה ניתן לקלפן בקלות.
- קוצצים גס את העגבניות הקלופות.
- מחממים מחבת ומוסיפים את שמן הזית.
- פורסים את הפלפל החריף לטבעות ומוסיפים למחבת. מערבבים כ-2 דקות עד שמזהיב ויש ריח פלפל באוויר.
- פורסים את שיני השום ומוסיפים למחבת יחד הפפריקה והסוכר. מערבבים היטב.
- מוסיפים למחבת את העגבניות הקצוצות, מים ורסק עגבניות, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה בערך 10-15 דקות. מערבבים מדי פעם ומתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים בעדינות את הביצים אחת אחרי השניה. הכי טוב לא סתם לזרוק את הביצים פנימה, אלא ליצור גומה קטנה ולתוכה לשפוך את הביצה.
- מתבלים את פני הביצים במעט מלח.
- השקשוקה שלכם מוכנה לזלילה ברגע שחלבון הביצה מתקרש והחלמון מתקשה על פי טעמכם (יותר נוזלי או פחות נוזלי). מעטרים בפטרוזיליה ומגישים חם.
תגובות (41)
היי רציתי לשאול אם אין לי שום אז אני יכולה לשים אבקת שום קצוץ? ואם כן אז כמה?
כפית וחצי תספיק
אחלה מתכון
תודה רבה!
מתכון מעולה, רק הקטע של הליצור גומות לא עבד לי, וברגע שלא עשיתי את זה בכלל, הביצים יצאו שלמות ויפות.
העיקר שיצא טעים, תודה רבה