לביבות זוקיני משגעות לארוחת הערב או לבראנץ’
לביבות זוקיני ירוקות עם גבינה ופטרוזיליה, הכי כייף לפגוש אותן על שולחן ארוחת הערב, בסנדוויץ' לבית הספר או אפילו בבראנץ' השבת. כן, אפשר לאפות!
לביבות זוקיני ירוקות עם גבינה ופטרוזיליה, הכי כייף לפגוש אותן על שולחן ארוחת הערב, בסנדוויץ' לבית הספר או אפילו בבראנץ' השבת. כן, אפשר לאפות!
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 111.2 קק״ל 1667.3 קק״לפחמימות 12.0 גרם 180.6 גרםשומן 5.4 גרם 80.5 גרםנתרן 142.5 מ״ג 2137.1 מ״גחלבון 3.9 גרם 57.8 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 26.0 גרםשומן רווי 0.7 גרם 10.4 גרםכולסטרול 40.3 מ״ג 604.3 מ״גסידן 51.3 מ״ג 769.9 מ״גברזל 0.6 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 218.2 מ״ג 3273.5 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 6.9 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות111
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 111.2 קק״ל 1667.3 קק״לפחמימות 12.0 גרם 180.6 גרםשומן 5.4 גרם 80.5 גרםנתרן 142.5 מ״ג 2137.1 מ״גחלבון 3.9 גרם 57.8 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 26.0 גרםשומן רווי 0.7 גרם 10.4 גרםכולסטרול 40.3 מ״ג 604.3 מ״גסידן 51.3 מ״ג 769.9 מ״גברזל 0.6 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 218.2 מ״ג 3273.5 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 6.9 מ״גסגור
הן ירוקות, קלות להכנה ובעיקר מאוד טעימות. קבלו מתכון של לביבות זוקיני ובצל מטריפות, שיש בתוכן אפילו שום וגבינה בולגרית, ומגישים אותן עם יוגורט ועירית קצוצה. נמאס לכם מתפוחי האדמה? זה הזמן לעבור לזוקיני.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 111 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 זוקיני ירוק בינוניים
-
1 בצל גדול
-
1/2 כוס גבינה בולגריתמפוררת
-
2 שיני שוםכתושות
-
2 ביצים Lטרופות
-
1 כוס קמח לבן
-
1/2 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
טיגון
-
1/4 כוס שמן קנולה
אופן הכנה
- מכינים את הלביבות: מגררים את הזוקיני במעבד מזון או בפומפייה וסוחטים היטב מהנוזלים.
- מגררים גם את הבצל במעבד מזון או בפומפייה וסוחטים היטב בעזרת הידיים.
- מעבירים לקערה גדולה את הזוקיני והבצל.
- מוסיפים לקערה את הגבינה, השום, הביצים, הקמח ואת עלי הפטרוזיליה ומערבבים היטב. אם התערובת נוזלית מדי ולא ניתן להכין ממנה לביבות, מוסיפים עוד קצת קמח. ממליחים ומפלפלים.
- מטגנים את הלביבות: מחממים במחבת שמן לטיגון בגובה 1.5 ס”מ.
- כשהשמן חם, ממלאים כף גדושה בתערובת לביבות הזוקיני ומניחים בזהירות בתוך השמן החם. משטחים מעט בעזרת גב הכף.
- כשהצד התחתון משחים, הופכים בעדינות את הלביבות ומטגנים גם מהצד השני עד להזהבה.
- כשהלביבות מוכנות, מוציאים אותן באמצעות כף מחוררת ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג.
- מגישים את הלביבות חמימות, עם יוגורט ועירית קצוצה מעל.
אופן הכנה
- מכינים את הלביבות: מגררים את הזוקיני במעבד מזון או בפומפייה וסוחטים היטב מהנוזלים.
- מגררים גם את הבצל במעבד מזון או בפומפייה וסוחטים היטב בעזרת הידיים.
- מעבירים לקערה גדולה את הזוקיני והבצל.
- מוסיפים לקערה את הגבינה, השום, הביצים, הקמח ואת עלי הפטרוזיליה ומערבבים היטב. אם התערובת נוזלית מדי ולא ניתן להכין ממנה לביבות, מוסיפים עוד קצת קמח. ממליחים ומפלפלים.
- מטגנים את הלביבות: מחממים במחבת שמן לטיגון בגובה 1.5 ס”מ.
- כשהשמן חם, ממלאים כף גדושה בתערובת לביבות הזוקיני ומניחים בזהירות בתוך השמן החם. משטחים מעט בעזרת גב הכף.
- כשהצד התחתון משחים, הופכים בעדינות את הלביבות ומטגנים גם מהצד השני עד להזהבה.
- כשהלביבות מוכנות, מוציאים אותן באמצעות כף מחוררת ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג.
- מגישים את הלביבות חמימות, עם יוגורט ועירית קצוצה מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
האם ניתן להחליף בקמח אחר? מלא? כוסמין וכדו’?
כן אפשר, ההמלצה היא להחליף רק עד חצי מכמות הקמח הלבן שבמתכון לקמח אחר.
אפשר לאפות ? אם כן כמה מעלות ולכמה זמן אפיה?
אפשר לאפות על בתבנית עם נייר אפייה משומן ולרסס שמן קנולה/זית.
מומלץ לאפות 15 דקות, להפוך ולהפוך 10דקות נוספות על 180 מעלות.