בצקניות סולת
הילה אלפרט ומאיר אדוני מכינים בצקניות סולת בשתי גרסאות - בגרסה מתוקה עם שמנת, סוכר, קינמון ודובדבנים ובגרסה מלוחה עם רוטב עגבניות משגע
הילה אלפרט ומאיר אדוני מכינים בצקניות סולת בשתי גרסאות - בגרסה מתוקה עם שמנת, סוכר, קינמון ודובדבנים ובגרסה מלוחה עם רוטב עגבניות משגע
- הילה אלפרט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 807.8 קק״ל 3231.2 קק״לפחמימות 42.2 גרם 168.8 גרםשומן 54.0 גרם 215.9 גרםנתרן 1592.5 מ״ג 6369.9 מ״גחלבון 37.1 גרם 148.3 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 8.1 גרםשומן רווי 27.9 גרם 111.8 גרםכולסטרול 294.1 מ״ג 1176.2 מ״גסידן 181.2 מ״ג 724.9 מ״גברזל 1.5 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 490.5 מ״ג 1961.9 מ״גאבץ 3.5 מ״ג 14.1 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות808
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 807.8 קק״ל 3231.2 קק״לפחמימות 42.2 גרם 168.8 גרםשומן 54.0 גרם 215.9 גרםנתרן 1592.5 מ״ג 6369.9 מ״גחלבון 37.1 גרם 148.3 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 8.1 גרםשומן רווי 27.9 גרם 111.8 גרםכולסטרול 294.1 מ״ג 1176.2 מ״גסידן 181.2 מ״ג 724.9 מ״גברזל 1.5 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 490.5 מ״ג 1961.9 מ״גאבץ 3.5 מ״ג 14.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 808 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצקניות
-
500 גרם גבינה כחושה “כנען”או גבינת ״טוב טעם״
-
3 ביצים Lמוקצפות היטב במיקסר
-
1/2 כוס סולתאו יותר
-
2 כפות חמאה רכה
-
1 כף קמח לבן
-
1 כפית קליפת לימון
-
1/4 כפית מלח דק
גרסה מתוקה
-
100 גרם חמאה
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
1 כף סוכר לבן
-
1/4 כפית קינמון טחון
הגשה
-
1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 27%
-
1/2 כוס דובדבנים חמוצים מגולענים
גרסה מלוחה
-
1 ק"ג עגבניות תמרבשלות
-
1 1/2 כפיות מלח דק
-
8 עלי בזיליקום
-
4 שיני שוםקלופות
-
1 1/2 פלפלי צ'ילי אדומים בינוניים
-
3 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מכינים בצקניות: מערבבים היטב את כל החומרים של הבצקניות בקערת לישה ומניחים לבצק לנוח למשך שעתיים לפחות כשהוא מכוסה במקרר.
- מרתיחים בסיר גדול מים עם מעט מלח.
- עם ידיים רטובות צרים כופתאות בגודל זרת אותן מבשלים במים משך חמש דקות או עד שהכופתאות מוכנות.
- מכינים גרסה מתוקה: ממיסים במחבת רחבה את החמאה ומטגנים את פירורי הלחם עד שהם מזהיבים קלות.
- מוסיפים את הכופתאות למחבת ומגלגלים אותן כך שיצופו היטב בפירורים.
- מערבבים שמנת עם סוכר וקינמון ויוצקים על הכופתאות.
- מניחים מעל מעט דובדבנים או ריבה. מגישים מיד.
- מכינים גרסה מלוחה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בסיר קטן מסדרים את העגבניות בצפיפות רבה. דוקרים במזלג, זורים מלח ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה למשך כשעה, במהלכה יגירו העגבניות הרבה נוזלים.
- מעבירים למעבד מזון וטוחנים יחד עם השום, הבזיליקום, הפלפל ושמן הזית.
- יוצקים את הרוטב על בצקניות הסולת, זורים מעל פירורי לחם ופרמז’ן.
- אופים למשך 15 דקות.
אופן הכנה
- מכינים בצקניות: מערבבים היטב את כל החומרים של הבצקניות בקערת לישה ומניחים לבצק לנוח למשך שעתיים לפחות כשהוא מכוסה במקרר.
- מרתיחים בסיר גדול מים עם מעט מלח.
- עם ידיים רטובות צרים כופתאות בגודל זרת אותן מבשלים במים משך חמש דקות או עד שהכופתאות מוכנות.
- מכינים גרסה מתוקה: ממיסים במחבת רחבה את החמאה ומטגנים את פירורי הלחם עד שהם מזהיבים קלות.
- מוסיפים את הכופתאות למחבת ומגלגלים אותן כך שיצופו היטב בפירורים.
- מערבבים שמנת עם סוכר וקינמון ויוצקים על הכופתאות.
- מניחים מעל מעט דובדבנים או ריבה. מגישים מיד.
- מכינים גרסה מלוחה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בסיר קטן מסדרים את העגבניות בצפיפות רבה. דוקרים במזלג, זורים מלח ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה למשך כשעה, במהלכה יגירו העגבניות הרבה נוזלים.
- מעבירים למעבד מזון וטוחנים יחד עם השום, הבזיליקום, הפלפל ושמן הזית.
- יוצקים את הרוטב על בצקניות הסולת, זורים מעל פירורי לחם ופרמז’ן.
- אופים למשך 15 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן