בצקניות סולת

הילה אלפרט ומאיר אדוני מכינים בצקניות סולת בשתי גרסאות - בגרסה מתוקה עם שמנת, סוכר, קינמון ודובדבנים ובגרסה מלוחה עם רוטב עגבניות משגע
הילה אלפרט ומאיר אדוני מכינים בצקניות סולת בשתי גרסאות - בגרסה מתוקה עם שמנת, סוכר, קינמון ודובדבנים ובגרסה מלוחה עם רוטב עגבניות משגע
  • הילה אלפרט
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    796
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 796.2 קק״ל 3185.0 קק״ל
    פחמימות 42.1 גרם 168.5 גרם
    שומן 53.1 גרם 212.6 גרם
    נתרן 1571.6 מ״ג 6286.5 מ״ג
    חלבון 36.1 גרם 144.4 גרם
    סיבים תזונתיים 2.2 גרם 8.7 גרם
    שומן רווי 27.7 גרם 110.9 גרם
    כולסטרול 262.4 מ״ג 1049.6 מ״ג
    סידן 190.1 מ״ג 760.6 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 6.1 מ״ג
    אשלגן 509.1 מ״ג 2036.4 מ״ג
    אבץ 3.5 מ״ג 14.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    796
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 796.2 קק״ל 3185.0 קק״ל
    פחמימות 42.1 גרם 168.5 גרם
    שומן 53.1 גרם 212.6 גרם
    נתרן 1571.6 מ״ג 6286.5 מ״ג
    חלבון 36.1 גרם 144.4 גרם
    סיבים תזונתיים 2.2 גרם 8.7 גרם
    שומן רווי 27.7 גרם 110.9 גרם
    כולסטרול 262.4 מ״ג 1049.6 מ״ג
    סידן 190.1 מ״ג 760.6 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 6.1 מ״ג
    אשלגן 509.1 מ״ג 2036.4 מ״ג
    אבץ 3.5 מ״ג 14.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצקניות

גרסה מתוקה

גרסה מלוחה


אופן הכנה

  1. מכינים בצקניות: מערבבים היטב את כל החומרים של הבצקניות בקערת לישה ומניחים לבצק לנוח למשך שעתיים לפחות כשהוא מכוסה במקרר.
  2. מרתיחים בסיר גדול מים עם מעט מלח.
  3. עם ידיים רטובות צרים כופתאות בגודל זרת אותן מבשלים במים משך חמש דקות או עד שהכופתאות מוכנות.
  4. מכינים גרסה מתוקה: ממיסים במחבת רחבה את החמאה ומטגנים את פירורי הלחם עד שהם מזהיבים קלות.
  5. מוסיפים את הכופתאות למחבת ומגלגלים אותן כך שיצופו היטב בפירורים.
  6. מערבבים שמנת עם סוכר וקינמון ויוצקים על הכופתאות.
  7. מניחים מעל מעט דובדבנים או ריבה. מגישים מיד.
  8. מכינים גרסה מלוחה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  9. בסיר קטן מסדרים את העגבניות בצפיפות רבה. דוקרים במזלג, זורים מלח ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה למשך כשעה, במהלכה יגירו העגבניות הרבה נוזלים.
  10. מעבירים למעבד מזון וטוחנים יחד עם השום, הבזיליקום, הפלפל ושמן הזית.
  11. יוצקים את הרוטב על בצקניות הסולת, זורים מעל פירורי לחם ופרמז’ן.
  12. אופים למשך 15 דקות.
גרסה מלוחה
גרסה מלוחה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בצקניות סולת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות