דאל עדשים הודי בריא שמכינים בקלות
- זהר לוסטיגר-בשן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 442.7 קק״ל 1770.9 קק״לפחמימות 48.4 גרם 193.5 גרםשומן 20.4 גרם 81.7 גרםנתרן 526.0 מ״ג 2103.9 מ״גחלבון 18.5 גרם 74.1 גרםסיבים תזונתיים 14.1 גרם 56.4 גרםשומן רווי 13.4 גרם 53.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 101.5 מ״ג 405.8 מ״גברזל 7.3 מ״ג 29.3 מ״גאשלגן 992.1 מ״ג 3968.6 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 7.6 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 10 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות443
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 442.7 קק״ל 1770.9 קק״לפחמימות 48.4 גרם 193.5 גרםשומן 20.4 גרם 81.7 גרםנתרן 526.0 מ״ג 2103.9 מ״גחלבון 18.5 גרם 74.1 גרםסיבים תזונתיים 14.1 גרם 56.4 גרםשומן רווי 13.4 גרם 53.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 101.5 מ״ג 405.8 מ״גברזל 7.3 מ״ג 29.3 מ״גאשלגן 992.1 מ״ג 3968.6 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 7.6 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 443 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
דאל עדשים
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
2 שיני שום
-
2 כפות שורש ג’ינג’ר
-
1 כוס שעועית מאש
-
1 כוס עדשים כתומות
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית גאראם מסאלה
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית רוטב סרירצ’ה
-
1/4 כוס רסק עגבניות
-
1 כוס חלב קוקוס
אופן הכנה
1. קוצצים דק את הבצל, השום והג’ינג’ר. אפשר גם לכתוש את השום והג’ינג’ר בכותש שום מושלם.
2. מחממים סיר בינוני עם שמן זית ומטגנים בצל 5 דקות להזהבה. מוסיפים שום וג’ינג’ר ומטגנים דקה רק עד שעולה ניחוח.
3. מוסיפים את יתר החומרים, יוצקים מים לכיסוי ועוד 2 ס”מ ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 40 דקות עד שהעדשים והמש רכות.
4. מגישים על אורז או קינואה.
אופן הכנה
1. קוצצים דק את הבצל, השום והג’ינג’ר. אפשר גם לכתוש את השום והג’ינג’ר בכותש שום מושלם.
2. מחממים סיר בינוני עם שמן זית ומטגנים בצל 5 דקות להזהבה. מוסיפים שום וג’ינג’ר ומטגנים דקה רק עד שעולה ניחוח.
3. מוסיפים את יתר החומרים, יוצקים מים לכיסוי ועוד 2 ס”מ ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 40 דקות עד שהעדשים והמש רכות.
4. מגישים על אורז או קינואה.