הכירו את הבוכרי הטבעוני: ביציק – מאפה בצק שמרים רך במלית דלעת מתקתקה
- רון יוחננוב
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 191.1 קק״ל 4778.7 קק״לפחמימות 36.4 גרם 909.6 גרםשומן 2.4 גרם 60.3 גרםנתרן 505.4 מ״ג 12634.1 מ״גחלבון 4.8 גרם 120.9 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 52.6 גרםשומן רווי 0.1 גרם 3.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 13.7 מ״ג 341.6 מ״גברזל 0.6 מ״ג 14.9 מ״גאשלגן 152.6 מ״ג 3814.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 10.1 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה שעה ו-55 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות191
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 191.1 קק״ל 4778.7 קק״לפחמימות 36.4 גרם 909.6 גרםשומן 2.4 גרם 60.3 גרםנתרן 505.4 מ״ג 12634.1 מ״גחלבון 4.8 גרם 120.9 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 52.6 גרםשומן רווי 0.1 גרם 3.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 13.7 מ״ג 341.6 מ״גברזל 0.6 מ״ג 14.9 מ״גאשלגן 152.6 מ״ג 3814.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 10.1 מ״גסגור
כפי שוודאי כבר שמעתם, טעמתם או בישלתם, המטבח הבוכרי עשיר במאכלי בשר. לא משנה אם מדובר בכיסונים, תבשילים או מאפים – אמרתם אוכל בוכרי, אמרתם בשר.
שואלים אותי הרבה לגבי אופציות טבעוניות או צמחוניות במטבח הבוכרי. על אף ההקדמה הבשרית שלי, תתפלאו לגלות שבמטבח הבוכרי קיימות אין ספור מנות שבסיסן הוא טבעוני, כמו למשל בצק שעשוי מקמח ומים בלבד, תבשילי אורז או תבשיל בשם שולמוש, המבוסס על לוביה ומש והוא מפוצץ בחלבונים.
כבר יצא לי להעביר סדנאות בוכריות בהן הפכתי את כל רפרטואר המנות שלי לטבעוניות, והאמת שגם אני מופתע כל פעם מחדש מכמה שזה יוצא טעים.
המתכון הזה, שכתבתי לכבודכם היום, טבעוני במקורות – ללא כל שינוי, ממש כך הוא נולד. קבלו את הבוכרי הטבעוני – הביציק!
מדובר במאפה אצילי ואהוד מאוד – הביציק הוא למעשה בצק שמרים רך ואוורירי ממולא דלעת מתקתקה. אולי אני קצת משוחד, אבל לדעתי הוא הביס המושלם לטבעונים, צמחונים ולא רק. הביציק קיים במטבח הבוכרי כבר שנים רבות והוא מככב בכל סעודת שבת כאלטרנטיבה למאפה ללא בשר.
הדלעת אהובה מאוד במטבח הבוכרי וכאן בתוך המאפה היא לגמרי במיטבה. הקומבינציה של בצק שמרים אוורירי ומלית הדלעת המתקתקה יוצרת ביס באמת מפתיע וכל כך טעים שאתם חייבים לנסות.
מרכיבים 15 | זמן הכנה שעה ו-55 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 191 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
2 כפות שמרים יבשיםאו 50 גרם שמרים טריים
-
4 כפות שמן קנולה
-
4 כפות סוכר לבן
-
600 מ"ל מים פושרים
-
1/2 כף מלח דק
-
1 כף משפר אפייהלא חובה
מילוי
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במעבד מזון שמים את כל מצרכי הבצק מלבד המים ומעבדים, מזלפים תו”כ עיבוד בהדרגה את המים עד לקבלת בצק גמיש ואלסטי (אך לא יבש מדי).
- מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה למשך שעה.
- מכינים את המלית: מגרדים את הדלעת על החלק הרחב בפומפייה
- מקלפים את הבצלים וקוצצים דק, במחבת עם כף שמן מטגנים מעט את הבצל עד להזהבה.
- מערבבים היטב לתערובת אחידה את הבצל הדלעת ותבליני המילוי.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מגלגלים על משטח מקומח את הבצק לגליל דק ופורסים ממנו פרוסות בגודל אחיד (בערך 3 ס”מ).
- מרדדים כל פרוסה לעלה דק.
- מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמלית ומקפלים את הבצק למשולשים סגורים כמו אוזני המן.
- מהדקים היטב ומניחים על תבנית עם נייר אפייה
- מורחים על כל מאפה מתערובת הביצה והמים / הסילאן והמים ומפזרים מעל מעט זרעי כמון/ קימל/ קצח
- אופים במשך 30-40 דקות או עד שהם יפים ושזופים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במעבד מזון שמים את כל מצרכי הבצק מלבד המים ומעבדים, מזלפים תו”כ עיבוד בהדרגה את המים עד לקבלת בצק גמיש ואלסטי (אך לא יבש מדי).
- מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה למשך שעה.
- מכינים את המלית: מגרדים את הדלעת על החלק הרחב בפומפייה
- מקלפים את הבצלים וקוצצים דק, במחבת עם כף שמן מטגנים מעט את הבצל עד להזהבה.
- מערבבים היטב לתערובת אחידה את הבצל הדלעת ותבליני המילוי.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מגלגלים על משטח מקומח את הבצק לגליל דק ופורסים ממנו פרוסות בגודל אחיד (בערך 3 ס”מ).
- מרדדים כל פרוסה לעלה דק.
- מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמלית ומקפלים את הבצק למשולשים סגורים כמו אוזני המן.
- מהדקים היטב ומניחים על תבנית עם נייר אפייה
- מורחים על כל מאפה מתערובת הביצה והמים / הסילאן והמים ומפזרים מעל מעט זרעי כמון/ קימל/ קצח
- אופים במשך 30-40 דקות או עד שהם יפים ושזופים
הכנתם את המתכון?
תגובות (10)
כמה חיפשתי מתכון טבעוני תודה רבה
משמח לקרוא, פנינה, נשמח לדעת איך יצא!
בדיוק לפורים
האם ניתן להקפיא את המאפים לפני האפייה?
היי רותי, בהחלט.