המנה המושלמת לבראנץ’ של שבת: טארט בצלים הפוך וסלט רענן
המנה שהולכת לגנוב את ההצגה בבראנץ' הקרוב שלכם! טארט בצלים מושלם על בצק פריך מלוח עם גבינה בולגרית וסלט רענן בצד שמשלים את התמונה
המנה שהולכת לגנוב את ההצגה בבראנץ' הקרוב שלכם! טארט בצלים מושלם על בצק פריך מלוח עם גבינה בולגרית וסלט רענן בצד שמשלים את התמונה
- יונית צוקרמן ואמיר דן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 715.5 קק״ל 2861.9 קק״לפחמימות 78.3 גרם 313.2 גרםשומן 43.3 גרם 173.4 גרםנתרן 2001.5 מ״ג 8005.8 מ״גחלבון 10.7 גרם 42.7 גרםסיבים תזונתיים 5.4 גרם 21.6 גרםשומן רווי 16.8 גרם 67.3 גרםכולסטרול 4.4 מ״ג 17.5 מ״גסידן 103.5 מ״ג 414.1 מ״גברזל 2.2 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 654.3 מ״ג 2617.1 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.0 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות716
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 715.5 קק״ל 2861.9 קק״לפחמימות 78.3 גרם 313.2 גרםשומן 43.3 גרם 173.4 גרםנתרן 2001.5 מ״ג 8005.8 מ״גחלבון 10.7 גרם 42.7 גרםסיבים תזונתיים 5.4 גרם 21.6 גרםשומן רווי 16.8 גרם 67.3 גרםכולסטרול 4.4 מ״ג 17.5 מ״גסידן 103.5 מ״ג 414.1 מ״גברזל 2.2 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 654.3 מ״ג 2617.1 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 21 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 716 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
טארט בצלים
-
4 גבעולי בצל ירוקקצוצים
-
6 בצל פנינה קטניםחתוכים לקוביות
-
15 שיני שוםקונפי - שום שבישלנו בטמפרטורה נמוכה במשך שעה שלמה בתוך שמן זית
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית מלח דק
-
1 כרישה גדולהפרוסה לפרוסות של 4 ס"מ
-
12 בצלי שאלוט בינונייםחתוכים לקוביות
-
4 כפות שמן זית
-
2 גבעולי טימין טרימפורקים
-
400 גרם בצק פריך קפוא למאפים מלוחים
-
50 גרם גבינה בולגריתמגורדת
סלט רענן
תיבול סלט
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
2 כפות שמן זית
-
1 לימון בינוניסחוט
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הטארט בצלים: מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצלים (למעט הבצל הירוק) והכרשה עד להשחמה וקרמול.
- מוסיפים מלח, פלפל ותימין ומערבבים היטב.
- מוסיפים את השום קונפי ואת הבצל הירוק ומטגנים כ-15 דקות.
- מסדרים את הבצלים על המגש לפי הצורה הסופית בה תרצו שהטארט יראה, (לא לשכוח שמנה הפוכה).
- מרפדים מעל בבצק פריך ומברישים בביצה.
- בעדינות מעבירים לתנור שחומם מראש, לאפייה של חצי שעה ועד שהטארט זהוב ופריך.
- הופכים את הטארט על קרש וכשמתקרר מעט מעבירים לצלחת הגשה.
- מפזרים גבינה בולגרית מגורדת מעל.
- מכינים את הסלט: מערבבים את כל המצרכים יחד בקערה גדולה, מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מגישים לצד טארט הבצלים ההפוך.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הטארט בצלים: מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצלים (למעט הבצל הירוק) והכרשה עד להשחמה וקרמול.
- מוסיפים מלח, פלפל ותימין ומערבבים היטב.
- מוסיפים את השום קונפי ואת הבצל הירוק ומטגנים כ-15 דקות.
- מסדרים את הבצלים על המגש לפי הצורה הסופית בה תרצו שהטארט יראה, (לא לשכוח שמנה הפוכה).
- מרפדים מעל בבצק פריך ומברישים בביצה.
- בעדינות מעבירים לתנור שחומם מראש, לאפייה של חצי שעה ועד שהטארט זהוב ופריך.
- הופכים את הטארט על קרש וכשמתקרר מעט מעבירים לצלחת הגשה.
- מפזרים גבינה בולגרית מגורדת מעל.
- מכינים את הסלט: מערבבים את כל המצרכים יחד בקערה גדולה, מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מגישים לצד טארט הבצלים ההפוך.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן