חצילים מטוגנים בסגנון אסיאתי
מכירים את החצילים המלוחים-מתוקים-ממכרים של המסעדות הסיניות? הנה הגרסה הביתית הפשוטה להכנה. מכינים אורז לבן ויש לכם ארוחה אסייתית מושלמת בקלות
מכירים את החצילים המלוחים-מתוקים-ממכרים של המסעדות הסיניות? הנה הגרסה הביתית הפשוטה להכנה. מכינים אורז לבן ויש לכם ארוחה אסייתית מושלמת בקלות
- עז תלם
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 182.1 קק״ל 728.2 קק״לפחמימות 27.0 גרם 108.1 גרםשומן 9.4 גרם 37.6 גרםנתרן 2087.0 מ״ג 8347.9 מ״גחלבון 3.2 גרם 12.7 גרםסיבים תזונתיים 7.4 גרם 29.7 גרםשומן רווי 0.5 גרם 2.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 29.9 מ״ג 119.7 מ״גברזל 0.8 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 541.9 מ״ג 2167.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות182
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 182.1 קק״ל 728.2 קק״לפחמימות 27.0 גרם 108.1 גרםשומן 9.4 גרם 37.6 גרםנתרן 2087.0 מ״ג 8347.9 מ״גחלבון 3.2 גרם 12.7 גרםסיבים תזונתיים 7.4 גרם 29.7 גרםשומן רווי 0.5 גרם 2.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 29.9 מ״ג 119.7 מ״גברזל 0.8 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 541.9 מ״ג 2167.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 182 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- על קרש חיתוך חותכים את החצילים לחצי לאורכם ואת החצאים חותכים לפרוסות בצורת חצאי ירח.
- מפזרים מלח על שני צדדי פלחי החצילים ומשהים במשך 20־30 דקות עד שהחצילים מגירים נוזלים (כך החצילים סופחים פחות שמן בטיגון). שוטפים ומייבשים היטב בעזרת מגבת נייר.
- טובלים את החצילים בקורנפלור לציפוי מכל הכיוונים.
- מחממים שמן עמוק לטיגון. מטגנים בשמן כמה פלחי חציל בשמן עמוק בכל פעם במשך 5־6 דקות או עד שהם מזהיבים. מניחים על נייר סופג.
- בקערה מערבבים את המיסו, המירין, רוטב הסויה והחומץ. טועמים ומתקנים תיבול ברוטב סויה/מירין/חומץ לפי הטעם.
- קוצצים דק את השום והג’ינג’ר. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- מחממים את השמן במחבת רחבה או בווק, מטגנים את השום והג’ינג’ר במשך כמה שניות, מוסיפים למחבת את הרוטב ואת החצילים המטוגנים ומקפיצים במשך כמה שניות.
- מעבירים את החצילים עם הרוטב לצלחת הגשה. קוצצים את הבצל הירוק דק ומפזרים מעל המנות את הבצל הירוק והשומשום. מגישים עם אורז בקעריות מהממות כאלה.
אופן הכנה
- על קרש חיתוך חותכים את החצילים לחצי לאורכם ואת החצאים חותכים לפרוסות בצורת חצאי ירח.
- מפזרים מלח על שני צדדי פלחי החצילים ומשהים במשך 20־30 דקות עד שהחצילים מגירים נוזלים (כך החצילים סופחים פחות שמן בטיגון). שוטפים ומייבשים היטב בעזרת מגבת נייר.
- טובלים את החצילים בקורנפלור לציפוי מכל הכיוונים.
- מחממים שמן עמוק לטיגון. מטגנים בשמן כמה פלחי חציל בשמן עמוק בכל פעם במשך 5־6 דקות או עד שהם מזהיבים. מניחים על נייר סופג.
- בקערה מערבבים את המיסו, המירין, רוטב הסויה והחומץ. טועמים ומתקנים תיבול ברוטב סויה/מירין/חומץ לפי הטעם.
- קוצצים דק את השום והג’ינג’ר. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- מחממים את השמן במחבת רחבה או בווק, מטגנים את השום והג’ינג’ר במשך כמה שניות, מוסיפים למחבת את הרוטב ואת החצילים המטוגנים ומקפיצים במשך כמה שניות.
- מעבירים את החצילים עם הרוטב לצלחת הגשה. קוצצים את הבצל הירוק דק ומפזרים מעל המנות את הבצל הירוק והשומשום. מגישים עם אורז בקעריות מהממות כאלה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן