חצילים מטוגנים בסגנון אסיאתי

מכירים את החצילים המלוחים-מתוקים-ממכרים של המסעדות הסיניות? הנה הגרסה הביתית הפשוטה להכנה. מכינים אורז לבן ויש לכם ארוחה אסייתית מושלמת בקלות
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

חצילים

רוטב

אופן הכנה

  1. חותכים את החצילים לחצי לאורכם ואת החצאים חותכים לפרוסות בצורת חצאי ירח.
  2. מפזרים מלח על שני צדדי פלחי החצילים ומשהים במשך 20־30 דקות עד שהחצילים מגירים נוזלים (כך החצילים סופחים פחות שמן בטיגון). שוטפים ומייבשים היטב בעזרת מגבת נייר.
  3. טובלים את החצילים בקורנפלור לציפוי מכל הכיוונים.
  4. מחממים שמן עמוק לטיגון. מטגנים בשמן כמה פלחי חציל בשמן עמוק בכל פעם במשך 5־6 דקות או עד שהם מזהיבים. מניחים על נייר סופג.
  5. בקערה מערבבים את המיסו, המירין, רוטב הסויה והחומץ. טועמים ומתקנים תיבול ברוטב סויה/מירין/חומץ לפי הטעם.
  6. קוצצים דק את השום והג’ינג’ר. מחממים את השמן במחבת רחבה או בווק, מטגנים את השום והג’ינג’ר במשך כמה שניות, מוסיפים למחבת את הרוטב ואת החצילים המטוגנים ומקפיצים במשך כמה שניות.
  7. מעבירים את החצילים עם הרוטב לצלחת הגשה. קוצצים את הבצל הירוק דק ומפזרים מעל המנות את הבצל הירוק והשומשום. מגישים עם אורז.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 184.5 קק״ל 738.0 קק״ל
פחמימות 26.8 גרם 107.2 גרם
שומן 9.4 גרם 37.5 גרם
נתרן 2218.0 מ״ג 8871.9 מ״ג
חלבון 3.2 גרם 12.9 גרם
סיבים תזונתיים 7.8 גרם 31.3 גרם
שומן רווי 0.9 גרם 3.4 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 46.7 מ״ג 186.9 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 3.3 מ״ג
אשלגן 570.7 מ״ג 2282.8 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 1.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody