חצילים מטוגנים בסגנון אסיאתי

מכירים את החצילים המלוחים-מתוקים-ממכרים של המסעדות הסיניות? הנה הגרסה הביתית הפשוטה להכנה. מכינים אורז לבן ויש לכם ארוחה אסייתית מושלמת בקלות
מכירים את החצילים המלוחים-מתוקים-ממכרים של המסעדות הסיניות? הנה הגרסה הביתית הפשוטה להכנה. מכינים אורז לבן ויש לכם ארוחה אסייתית מושלמת בקלות
  • עז תלם
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    182
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 182.1 קק״ל 728.2 קק״ל
    פחמימות 27.0 גרם 108.1 גרם
    שומן 9.4 גרם 37.6 גרם
    נתרן 2087.0 מ״ג 8347.9 מ״ג
    חלבון 3.2 גרם 12.7 גרם
    סיבים תזונתיים 7.4 גרם 29.7 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 2.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 29.9 מ״ג 119.7 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 3.2 מ״ג
    אשלגן 541.9 מ״ג 2167.7 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 1.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    182
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 182.1 קק״ל 728.2 קק״ל
    פחמימות 27.0 גרם 108.1 גרם
    שומן 9.4 גרם 37.6 גרם
    נתרן 2087.0 מ״ג 8347.9 מ״ג
    חלבון 3.2 גרם 12.7 גרם
    סיבים תזונתיים 7.4 גרם 29.7 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 2.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 29.9 מ״ג 119.7 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 3.2 מ״ג
    אשלגן 541.9 מ״ג 2167.7 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 1.5 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

חצילים

רוטב


אופן הכנה

  1. על קרש חיתוך חותכים את החצילים לחצי לאורכם ואת החצאים חותכים לפרוסות בצורת חצאי ירח.
  2. מפזרים מלח על שני צדדי פלחי החצילים ומשהים במשך 20־30 דקות עד שהחצילים מגירים נוזלים (כך החצילים סופחים פחות שמן בטיגון). שוטפים ומייבשים היטב בעזרת מגבת נייר.
  3. טובלים את החצילים בקורנפלור לציפוי מכל הכיוונים.
  4. מחממים שמן עמוק לטיגון. מטגנים בשמן כמה פלחי חציל בשמן עמוק בכל פעם במשך 5־6 דקות או עד שהם מזהיבים. מניחים על נייר סופג.
  5. בקערה מערבבים את המיסו, המירין, רוטב הסויה והחומץ. טועמים ומתקנים תיבול ברוטב סויה/מירין/חומץ לפי הטעם.
  6. קוצצים דק את השום והג’ינג’ר. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
  7. מחממים את השמן במחבת רחבה או בווק, מטגנים את השום והג’ינג’ר במשך כמה שניות, מוסיפים למחבת את הרוטב ואת החצילים המטוגנים ומקפיצים במשך כמה שניות.
  8. מעבירים את החצילים עם הרוטב לצלחת הגשה. קוצצים את הבצל הירוק דק ומפזרים מעל המנות את הבצל הירוק והשומשום. מגישים עם אורז בקעריות מהממות כאלה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חצילים מטוגנים בסגנון אסיאתי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות