-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2296.9 קק״ל 2296.9 קק״לפחמימות 289.8 גרם 289.8 גרםשומן 99.2 גרם 99.2 גרםנתרן 1860.7 מ״ג 1860.7 מ״גחלבון 55.7 גרם 55.7 גרםסיבים תזונתיים 15.5 גרם 15.5 גרםשומן רווי 5.1 גרם 5.1 גרםכולסטרול 310.4 מ״ג 310.4 מ״גסידן 404.8 מ״ג 404.8 מ״גברזל 6.4 מ״ג 6.4 מ״גאשלגן 1590.5 מ״ג 1590.5 מ״גאבץ 4.6 מ״ג 4.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה שעהכולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות2297
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2296.9 קק״ל 2296.9 קק״לפחמימות 289.8 גרם 289.8 גרםשומן 99.2 גרם 99.2 גרםנתרן 1860.7 מ״ג 1860.7 מ״גחלבון 55.7 גרם 55.7 גרםסיבים תזונתיים 15.5 גרם 15.5 גרםשומן רווי 5.1 גרם 5.1 גרםכולסטרול 310.4 מ״ג 310.4 מ״גסידן 404.8 מ״ג 404.8 מ״גברזל 6.4 מ״ג 6.4 מ״גאשלגן 1590.5 מ״ג 1590.5 מ״גאבץ 4.6 מ״ג 4.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 2297 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי
-
5 סלקים בינונייםקלופים וחתוכים לטבעות בעובי 0.5 ס"מ
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר לבן
-
4 כפות מים
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור גרוס
בצק
הגשה
-
100 גרם גבינת פטה עיזים
-
קורט טימין טרי
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- עוטפים את הסלקים בנייר אפייה מונח על נייר כסף ואופים במשך כ-40 דקות עד שהם כמעט רכים.
- מצננים, מקלפים וחותכים לפרוסות בעובי כחצי סנטימטר. מורידים את חום התנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הבצק: שמים את החמאה, הקמח, הסוכר והמלח בקערת הבלנדר ומעבדים לתערובת פירורית.
- מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד שמתקבלים גושי בצק. במידת הצורך מוסיפים כף מים קרים (את הפעולה הזו ניתן לעשות גם במיקסר עם וו גיטרה).
- מוציאים את הבצק, משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך 15 דקות.
- מכינים את הקרמל: שמים את הסוכר והמים בקערת המיקסר ומבשלים על אינדוקציה חמה בחום של 115 מעלות עד שמתחיל להיווצר קרמל בצבע ענברי.
- מתבלים את הקרמל במלח ופלפל ומעבירים בזהירות למחבת בקוטר של 24-26 ס”מ שניתן להכניס לתנור.
- מסדרים מעל הקרמל בחפיפה את פרוסות הסלק לכיסוי מלא של התחתית.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח עבודה מקומח קלות לעיגול בקוטר גדול יותר מקוטר המחבת.
- מניחים את עיגול הבצק מעל הסלקים ומקפלים פנימה את הקצוות.
- אופים את הטארט במשך כ-25 דקות, או עד שהבצק מזהיב.
- מוציאים את המחבת מהתנור והופכים בזהירות על צלחת הגשה גדולה.
- מפזרים מעל הסלקים חתיכות גבינת עזים ועלי תימין ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- עוטפים את הסלקים בנייר אפייה מונח על נייר כסף ואופים במשך כ-40 דקות עד שהם כמעט רכים.
- מצננים, מקלפים וחותכים לפרוסות בעובי כחצי סנטימטר. מורידים את חום התנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הבצק: שמים את החמאה, הקמח, הסוכר והמלח בקערת הבלנדר ומעבדים לתערובת פירורית.
- מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד שמתקבלים גושי בצק. במידת הצורך מוסיפים כף מים קרים (את הפעולה הזו ניתן לעשות גם במיקסר עם וו גיטרה).
- מוציאים את הבצק, משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך 15 דקות.
- מכינים את הקרמל: שמים את הסוכר והמים בקערת המיקסר ומבשלים על אינדוקציה חמה בחום של 115 מעלות עד שמתחיל להיווצר קרמל בצבע ענברי.
- מתבלים את הקרמל במלח ופלפל ומעבירים בזהירות למחבת בקוטר של 24-26 ס”מ שניתן להכניס לתנור.
- מסדרים מעל הקרמל בחפיפה את פרוסות הסלק לכיסוי מלא של התחתית.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח עבודה מקומח קלות לעיגול בקוטר גדול יותר מקוטר המחבת.
- מניחים את עיגול הבצק מעל הסלקים ומקפלים פנימה את הקצוות.
- אופים את הטארט במשך כ-25 דקות, או עד שהבצק מזהיב.
- מוציאים את המחבת מהתנור והופכים בזהירות על צלחת הגשה גדולה.
- מפזרים מעל הסלקים חתיכות גבינת עזים ועלי תימין ומגישים מיד.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן