יסודות המטבח: איך מכינים ביצה עלומה מושלמת?

ביצה עלומה היא תעלומה. או שהיא יוצאת מושלמת או שהיא ממש מתחרבשת! אז למה להמר סתם? נטע לויה מלמדת אתכם להכין את הביצה העלומה המושלמת ובקלי קלות
ביצה עלומה היא תעלומה. או שהיא יוצאת מושלמת או שהיא ממש מתחרבשת! אז למה להמר סתם? נטע לויה מלמדת אתכם להכין את הביצה העלומה המושלמת ובקלי קלות
  • נטע לויה
שמרו
כשר
31 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    3
  • הכנה 3 דק׳
    כולל 3 דק׳
  • קלוריות
    109
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 108.6 קק״ל 434.4 קק״ל
    פחמימות 0.7 גרם 2.9 גרם
    שומן 7.7 גרם 30.8 גרם
    נתרן 194.8 מ״ג 779.2 מ״ג
    חלבון 9.1 גרם 36.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 2.1 גרם 8.4 גרם
    כולסטרול 295.4 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 35.3 מ״ג 141.1 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 3.4 מ״ג
    אשלגן 90.9 מ״ג 363.8 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 2.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    3
  • הכנה 3 דק׳
    כולל 3 דק׳
  • קלוריות
    109
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 108.6 קק״ל 434.4 קק״ל
    פחמימות 0.7 גרם 2.9 גרם
    שומן 7.7 גרם 30.8 גרם
    נתרן 194.8 מ״ג 779.2 מ״ג
    חלבון 9.1 גרם 36.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 2.1 גרם 8.4 גרם
    כולסטרול 295.4 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 35.3 מ״ג 141.1 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 3.4 מ״ג
    אשלגן 90.9 מ״ג 363.8 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 2.8 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
ארוחות בוקר
נטע לויה
X

31 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. קודם כל! ביצים טריות, זה הכי חשוב.
  2. שוברים את הביצה לתוך קערה קטנה, כוס או כל דבר אחר קטן ובודקים שהביצה תקינה.
  3. מרתחים מים בסיר ומוסיפים שלוק של חומץ, כמה? בערך כף. החומץ עוזר לחלבון להתקשות
  4. כשהמים רותחים, בבעבוע עדין, מכניסים בעדינות את הביצה לתוך המים ובעזרת כף מלפפים את החלבון מסביב לחלמון - כמו בסרטון.
  5. 3 דק’ והביצה מוכנה, אז שימו לב - אלא אם כן אתם רוצים את החלמון שלכם קשה, כדי להיות בטוחים, אפשר לגעת בזהירות בביצה ולראות שהמרכז עדיין רך וקופצני - זה אומר שהחלמון שלנו רך ונשפך.
  6. מוציאים את הביצה ומניחים על טוסט עם אבוקדו, או על כל מאכל אחר שאוהבים. בתאבון!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
יסודות המטבח: איך מכינים ביצה עלומה מושלמת?

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (15)

Avatar

    Avatar
    צפורה סיניבר

    אמא של ז״ל איתה שמה בסיר רצועות בצל , גרגרי פלפל שחור ועלי דפנה מים חומץומלח

      Avatar
      מערכת Foody

      נשמע מעניין! תודה רבה על השיתוף צפורה!

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה כייף! שמחים שהצלחת!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות