כך תכינו חומוס ירושלמי אותנטי!
- דניאל רגבי
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 555.6 קק״ל 2222.2 קק״לפחמימות 31.2 גרם 125.0 גרםשומן 37.3 גרם 149.1 גרםנתרן 413.6 מ״ג 1654.2 מ״גחלבון 21.2 גרם 84.6 גרםסיבים תזונתיים 17.2 גרם 68.8 גרםשומן רווי 6.0 גרם 23.8 גרםכולסטרול 1.0 מ״ג 3.8 מ״גסידן 77.5 מ״ג 309.8 מ״גברזל 5.0 מ״ג 20.0 מ״גאשלגן 188.5 מ״ג 753.8 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 12.2 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל 14 שעות
-
קלוריות556
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 555.6 קק״ל 2222.2 קק״לפחמימות 31.2 גרם 125.0 גרםשומן 37.3 גרם 149.1 גרםנתרן 413.6 מ״ג 1654.2 מ״גחלבון 21.2 גרם 84.6 גרםסיבים תזונתיים 17.2 גרם 68.8 גרםשומן רווי 6.0 גרם 23.8 גרםכולסטרול 1.0 מ״ג 3.8 מ״גסידן 77.5 מ״ג 309.8 מ״גברזל 5.0 מ״ג 20.0 מ״גאשלגן 188.5 מ״ג 753.8 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 12.2 מ״גסגור
תכינו פיתות! השבוע דניאל רגבי ביקר באחת החומוסיות הותיקות והטעימות ביותר בישראל – חומוס לינא בעיר העתיקה בירושלים. החומוס שם, שמוגש טרי-טרי בכל יום, הוא המנה האולטימטיבית עבור רבים שפיתחו נאמנות ומסירות אליו. הסיבה? מדובר בחומוס קרמי, קצת חריף, עמוס בשום, לימון ושמן זית. ולהכין אותו בבית? משימה פשוטה לגמרי, אז יאללה, לעבודה!
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 14 שעות | קלוריות 556 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם גרגירי חומוס יבשים
-
200 גרם טחינה גולמית
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוקחריף
-
1 שן שום
-
100 מ"ל מים
-
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
אופן הכנה
1. משרים את החומוס כל הלילה במים קרים. אם אפשר מומלץ להחליף את המים כל 4 שעות.
2. מסננים את החומוס ומעבירים לסיר לחץ יחד עם 4 ליטר מים וכפית סודה לשתייה.
3. מבשלים בסיר לחץ כחצי שעה או שעה וחצי בסיר רגיל.
4. מסננים ושוטפים את הגרגירים המבושלים. שומרים כוס גרגרים בצד.
5. מעבירים לבלנדר וטוחנים יחד עם הטחינה הגולמית, מיץ מלימון שלם, מים, פלפל, שיני שום ומלח. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
6. אופן הגשה: במרכז קערה לבנה מניחים 5 כפות גדושות של חומוס ומעטרים בגרגרים רכים. מעל יוצקים שמן זית, רוטב שום לימון והרבה פטרוזיליה. מגישים לצד פיתות על הגז.
אופן הכנה
1. משרים את החומוס כל הלילה במים קרים. אם אפשר מומלץ להחליף את המים כל 4 שעות.
2. מסננים את החומוס ומעבירים לסיר לחץ יחד עם 4 ליטר מים וכפית סודה לשתייה.
3. מבשלים בסיר לחץ כחצי שעה או שעה וחצי בסיר רגיל.
4. מסננים ושוטפים את הגרגירים המבושלים. שומרים כוס גרגרים בצד.
5. מעבירים לבלנדר וטוחנים יחד עם הטחינה הגולמית, מיץ מלימון שלם, מים, פלפל, שיני שום ומלח. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
6. אופן הגשה: במרכז קערה לבנה מניחים 5 כפות גדושות של חומוס ומעטרים בגרגרים רכים. מעל יוצקים שמן זית, רוטב שום לימון והרבה פטרוזיליה. מגישים לצד פיתות על הגז.