לביבות ע’יגה עיראקיות: ארוחה מושלמת בתוך פיתה

לביבות ירק מושלמות של רון יוחננוב, שישדרגו פלאים כל כריך, חלה, פיתה או כתוספת בצלחת, לארוחת צהריים או ערב, אין עליהן!
לביבות ירק מושלמות של רון יוחננוב, שישדרגו פלאים כל כריך, חלה, פיתה או כתוספת בצלחת, לארוחת צהריים או ערב, אין עליהן!
  • רון יוחננוב
שמרו
כשר
12 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    868
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 868.1 קק״ל 5208.7 קק״ל
    פחמימות 19.4 גרם 116.3 גרם
    שומן 86.3 גרם 517.8 גרם
    נתרן 206.2 מ״ג 1237.5 מ״ג
    חלבון 5.9 גרם 35.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 6.7 גרם
    שומן רווי 6.5 גרם 39.2 גרם
    כולסטרול 98.5 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 47.2 מ״ג 283.5 מ״ג
    ברזל 1.8 מ״ג 11.1 מ״ג
    אשלגן 178.5 מ״ג 1071.2 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 3.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    868
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 868.1 קק״ל 5208.7 קק״ל
    פחמימות 19.4 גרם 116.3 גרם
    שומן 86.3 גרם 517.8 גרם
    נתרן 206.2 מ״ג 1237.5 מ״ג
    חלבון 5.9 גרם 35.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 6.7 גרם
    שומן רווי 6.5 גרם 39.2 גרם
    כולסטרול 98.5 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 47.2 מ״ג 283.5 מ״ג
    ברזל 1.8 מ״ג 11.1 מ״ג
    אשלגן 178.5 מ״ג 1071.2 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 3.0 מ״ג
    סגור

העיראקים קוראים להן ע’יגה או ערוק ולנו לא משנה באיזה שם תבחרו לקרוא להן, כי מה שחשוב הוא שהן כל כך טעימות! לביבות על טהרת פירה תפוח אדמה וירק, שהכי כיף לאכול עם פיתה, ירקות חתוכים וטחינה, אבל יכולות גם להיות תשתית לכריכים מעולים או אפילו כתוספת למנה העיקרית.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
12 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לביבות


אופן ההכנה:  

  1. על כיריים מניחים סיר בינוני ומבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה, עד לריכוך.
  2. מסננים מהמים, מקלפים בעדינות ומועכים לפירה, לאחר מכן מצננים לטמפרטורת החדר.
  3. מוסיפים לקערת הפירה את הבצל, הפטרוזיליה, הביצים, הקמח והתבלינים.
  4. מערבבים היטב (אם התערובת נוזלית מדי, אפשר להוסיף עוד כף קמח, העיסה לא צריכה להיות סמיכה מדי).
  5. על כיריים מחממים שמן חצי עמוק במחבת רחבה, יוצרים עם היד קציצות ומעבירים עם כף לשמן החם. מטגנים עד הזהבה כהה, הופכים ומטגנים גם מהצד השני.
  6. מעבירים לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן.
  7. מגישים בתוך פיתה עם טחינה, חמוצים ושאר תוספות שאוהבים.

    לביבות עיג'ה. צילום: רון יוחננוב
    לביבות עיג’ה. צילום: רון יוחננוב

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לביבות ע’יגה עיראקיות: ארוחה מושלמת בתוך פיתה

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    מירי בואילוב

    בורקס בשרי

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    אילנית שטרית

    האם ניתן לאפות את הלביבות?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, המרקם כמובן יצא שונה וגם הטעם. מומלץ להפוך באמצע האפייה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות