-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 382.1 קק״ל 3057.1 קק״לפחמימות 54.2 גרם 433.4 גרםשומן 16.6 גרם 132.9 גרםנתרן 542.8 מ״ג 4342.7 מ״גחלבון 6.5 גרם 51.8 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 15.2 גרםשומן רווי 9.9 גרם 79.6 גרםכולסטרול 101.3 מ״ג 810.2 מ״גסידן 18.6 מ״ג 148.5 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 230.2 מ״ג 1841.4 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 7.1 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות382
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 382.1 קק״ל 3057.1 קק״לפחמימות 54.2 גרם 433.4 גרםשומן 16.6 גרם 132.9 גרםנתרן 542.8 מ״ג 4342.7 מ״גחלבון 6.5 גרם 51.8 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 15.2 גרםשומן רווי 9.9 גרם 79.6 גרםכולסטרול 101.3 מ״ג 810.2 מ״גסידן 18.6 מ״ג 148.5 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 230.2 מ״ג 1841.4 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 7.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 382 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית אינגליש קייק ללחם
-
4 בננות בינוניות
-
2 ביצים L
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
100 גרם חמאה
-
200 גרם שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
1 1/2כוסות או 210 גרם קמח תופח
-
1 כפית קינמון טחון
-
1/2 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בתרסיס שמן בטעם חמאה.
- ממיסים את החמאה.
- מועכים את הבננות באמצעות מזלג ושמים בקערת המיקסר. מוסיפים את הסוכר והביצים ומקציפים עד שמתקבל קרם חלק.
- מוסיפים את החמאה המומסת ומקציפים עוד קצת. מסירים את הקערה מהמערבל.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, הקינמון והמלח. מוסיפים שליש מתערובות הקמח לקערה. מערבבים בכמה תנועות, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- מוסיפים מחצית מכמות השמנת החמוצה ומערבבים לעיסה אחידה.
- ממשיכים להוסיף כך לסירוגין עוד שליש מהקמח, את שאר השמנת החמוצה ואת שאר הקמח, ומערבבים קלות אחרי כל הוספה. העיסה הסופית צריכה להיות במרקם רך למדי, כמו שמנת מתוקה לפני ההקצפה.
- יוצקים לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שהלחם מזהיב ובמרכזו נוצר בקע. מוציאים ומצננים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בתרסיס שמן בטעם חמאה.
- ממיסים את החמאה.
- מועכים את הבננות באמצעות מזלג ושמים בקערת המיקסר. מוסיפים את הסוכר והביצים ומקציפים עד שמתקבל קרם חלק.
- מוסיפים את החמאה המומסת ומקציפים עוד קצת. מסירים את הקערה מהמערבל.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, הקינמון והמלח. מוסיפים שליש מתערובות הקמח לקערה. מערבבים בכמה תנועות, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- מוסיפים מחצית מכמות השמנת החמוצה ומערבבים לעיסה אחידה.
- ממשיכים להוסיף כך לסירוגין עוד שליש מהקמח, את שאר השמנת החמוצה ואת שאר הקמח, ומערבבים קלות אחרי כל הוספה. העיסה הסופית צריכה להיות במרקם רך למדי, כמו שמנת מתוקה לפני ההקצפה.
- יוצקים לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שהלחם מזהיב ובמרכזו נוצר בקע. מוציאים ומצננים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן