לחם כוסמין משגע – שדרגו את הסנדוויץ’ שלכם בבריאות
נכון שלהכין לחם לבד מצריך קצת עבודה, אבל במקרה הזה המאמץ לגמרי משתלם ואפילו בריא יותר! לחם כוסמין מנחם שיעשה פלאים לסנדוויץ' שלכם, במיוחד כשהוא חם מהתנור
נכון שלהכין לחם לבד מצריך קצת עבודה, אבל במקרה הזה המאמץ לגמרי משתלם ואפילו בריא יותר! לחם כוסמין מנחם שיעשה פלאים לסנדוויץ' שלכם, במיוחד כשהוא חם מהתנור
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 414.6 קק״ל 5804.2 קק״לפחמימות 59.2 גרם 828.6 גרםשומן 15.9 גרם 222.2 גרםנתרן 782.0 מ״ג 10947.3 מ״גחלבון 10.8 גרם 151.3 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 70.5 גרםשומן רווי 1.5 גרם 20.7 גרםכולסטרול 56.9 מ״ג 797.0 מ״גסידן 26.4 מ״ג 369.7 מ״גברזל 2.3 מ״ג 32.5 מ״גאשלגן 218.2 מ״ג 3054.4 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 23.4 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות415
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 414.6 קק״ל 5804.2 קק״לפחמימות 59.2 גרם 828.6 גרםשומן 15.9 גרם 222.2 גרםנתרן 782.0 מ״ג 10947.3 מ״גחלבון 10.8 גרם 151.3 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 70.5 גרםשומן רווי 1.5 גרם 20.7 גרםכולסטרול 56.9 מ״ג 797.0 מ״גסידן 26.4 מ״ג 369.7 מ״גברזל 2.3 מ״ג 32.5 מ״גאשלגן 218.2 מ״ג 3054.4 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 23.4 מ״גסגור
לחם חם וטרי היישר מהתנור הוא אחד הפינוקים הפשוטים והטובים ביותר שיש. במתכון הזה של לחם כוסמין, תוכלו להכין כיכר שניתן לתלוש ממנה כדורים וליהנות מכריכים קטנים, טעימים ובריאים, או פשוט לטבול ברוטב בזמן הארוחה. אגב, תתכוננו להתאהב, כי אין כמו ללוש בצק של לחם כוסמין.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 415 | כמות מנות 14 |
---|
מצרכים
מצרכים
לחם
-
500 גרם קמח כוסמין מלא
-
500 גרם קמח לבן
-
40 גרם שמרים טריים
-
500 מ"ל מים
-
180 מ"ל שמן קנולה
-
1 ביצה L
-
1 חלמון L
-
1/2 כוס סוכר חום
-
1 1/4 כפות מלח דק
אופן הכנה
- שמים את שני סוגי הקמחים בקערת המיקסר עם וו לישה. מפוררים לתוכם את השמרים ומערבבים.
- מוסיפים את המים, השמן, הביצה, החלמון והסוכר ולשים 6 דקות נוספות.
- מוסיפים את המלח ולשים עוד 4 דקות, עד שנוצר בצק גמיש ולא דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה.
- מחלקים את הבצק לכדורים קטנים במשקל 60 גרם כל אחד ומניחים בתבנית עגולה עם נייר אפייה בתחתית. מניחים את הכדורים בצפיפות (שימו לב שצורת הכדור לא נהרסת) מכסים במגבת ומתפיחים עוד 45 דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- טורפים בקערה קטנה את הביצה עם המים ומברישים את כדורי הבצק. מפזרים מעט מלח גס מעל וטימין.
- מכניסים את התבנית לחלקו העליון של התנור. מוסיפים לתנור תבנית במדף התחתון ומוזגים לתוכה חצי כוס מים בזהירות. אופים 35 דק’ עד שהחלה זהובה.
אופן הכנה
- שמים את שני סוגי הקמחים בקערת המיקסר עם וו לישה. מפוררים לתוכם את השמרים ומערבבים.
- מוסיפים את המים, השמן, הביצה, החלמון והסוכר ולשים 6 דקות נוספות.
- מוסיפים את המלח ולשים עוד 4 דקות, עד שנוצר בצק גמיש ולא דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה.
- מחלקים את הבצק לכדורים קטנים במשקל 60 גרם כל אחד ומניחים בתבנית עגולה עם נייר אפייה בתחתית. מניחים את הכדורים בצפיפות (שימו לב שצורת הכדור לא נהרסת) מכסים במגבת ומתפיחים עוד 45 דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- טורפים בקערה קטנה את הביצה עם המים ומברישים את כדורי הבצק. מפזרים מעט מלח גס מעל וטימין.
- מכניסים את התבנית לחלקו העליון של התנור. מוסיפים לתנור תבנית במדף התחתון ומוזגים לתוכה חצי כוס מים בזהירות. אופים 35 דק’ עד שהחלה זהובה.
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (14)
מה זה חלקו העליון של התנור במדף העליון נשרף מייד, ולאן יתםח.
תלוי בסוג התנור. בתנור רגיל יש להניח את התבנית במדף האמצעי.