לקלוע בול! חלות פרווה לשבת
חממו את התנורים - חלה פרווה לשבת! חלות קלאסיות קלועות לצמות, רכות, מנחמות והכי ביתיות שיש. אז שימרו להן מקום של כבוד על שולחן השבת ותתחילו לאפות
חממו את התנורים - חלה פרווה לשבת! חלות קלאסיות קלועות לצמות, רכות, מנחמות והכי ביתיות שיש. אז שימרו להן מקום של כבוד על שולחן השבת ותתחילו לאפות
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2637.5 קק״ל 5275.0 קק״לפחמימות 428.7 גרם 857.4 גרםשומן 69.1 גרם 138.2 גרםנתרן 4069.3 מ״ג 8138.5 מ״גחלבון 64.3 גרם 128.5 גרםסיבים תזונתיים 16.7 גרם 33.5 גרםשומן רווי 25.2 גרם 50.4 גרםכולסטרול 456.9 מ״ג 913.9 מ״גסידן 130.3 מ״ג 260.6 מ״גברזל 7.3 מ״ג 14.5 מ״גאשלגן 616.6 מ״ג 1233.3 מ״גאבץ 6.0 מ״ג 12.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות2638
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2637.5 קק״ל 5275.0 קק״לפחמימות 428.7 גרם 857.4 גרםשומן 69.1 גרם 138.2 גרםנתרן 4069.3 מ״ג 8138.5 מ״גחלבון 64.3 גרם 128.5 גרםסיבים תזונתיים 16.7 גרם 33.5 גרםשומן רווי 25.2 גרם 50.4 גרםכולסטרול 456.9 מ״ג 913.9 מ״גסידן 130.3 מ״ג 260.6 מ״גברזל 7.3 מ״ג 14.5 מ״גאשלגן 616.6 מ״ג 1233.3 מ״גאבץ 6.0 מ״ג 12.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 2638 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
2 כפות שמרים יבשים
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
120 גרם מחמאהמומסת
-
3 חלמונים L
-
1 כף מלח דק
-
1 כף חומץ 5%
-
1 1/2 כוסות מים פושרים
אופן הכנה
- בקערת המיקסר מערבבים עם וו לישה את כל חומרי הבצק. לשים בערך 10 דקות. מומלץ להוסיף את הקמח בהדרגה עד שמתקבל בצק רך, חלק וגמיש.
- מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה כשעה עד להכפלת הנפח.
- קולעים חלות: מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מומלץ להשתמש במשקל. כל חלק מחלקים לשלושה חלקים. מכדררים כדורים. מגלגלים מכל כדור רצועה וקולעים כל שלוש רצועות לצמה.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים עליה את החלות. מכסים את החלות במגבת מטבח נקיה ומתפיחים שוב את החלות בערך 40 דקות עד שהן מכפילות את נפחן.
- מורחים את החלות בביצה טרופה מדוללת במים ובוזקים מעל שומשום או פרג לא טחון.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 30-40 דקות עד שחלות מקבלות צבע יפה, זהוב ועמוק.
אופן הכנה
- בקערת המיקסר מערבבים עם וו לישה את כל חומרי הבצק. לשים בערך 10 דקות. מומלץ להוסיף את הקמח בהדרגה עד שמתקבל בצק רך, חלק וגמיש.
- מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה כשעה עד להכפלת הנפח.
- קולעים חלות: מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מומלץ להשתמש במשקל. כל חלק מחלקים לשלושה חלקים. מכדררים כדורים. מגלגלים מכל כדור רצועה וקולעים כל שלוש רצועות לצמה.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים עליה את החלות. מכסים את החלות במגבת מטבח נקיה ומתפיחים שוב את החלות בערך 40 דקות עד שהן מכפילות את נפחן.
- מורחים את החלות בביצה טרופה מדוללת במים ובוזקים מעל שומשום או פרג לא טחון.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 30-40 דקות עד שחלות מקבלות צבע יפה, זהוב ועמוק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (23)
ניתן לשמור בהקפאה חלק מהבצק עד השימוש הבא? אם כן כמה זמן ובאיזה שלב מומלץ לעשות זאת?
לא מומלץ להקפיא בצק שמרים ללחם. עדיף לאפות את הלחם עד כרבע שעה לפני סוף האפייה. לקרר היטב את הלחם, לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא. לפני ההגשה, מפשירים את הלחם לילה במקרר ואופים עד שהחלם מוכן וכך מגישים אותו חם וטרי. בהצלחה!
החלה הזאת מצויינת!!!
איזה כיף! שבת שלום(: