מטבוחה או כן מטבוחה? זאת השאלה!

אופירה מור מכינה לנו את הסלט האולטימטיבי לכל שולחן והדבר הכי טעים לכל סנדביץ' - המטבוחה, במתכון עם כמה טריקים מעולים שיקלו על התהליך
אופירה מור מכינה לנו את הסלט האולטימטיבי לכל שולחן והדבר הכי טעים לכל סנדביץ' - המטבוחה, במתכון עם כמה טריקים מעולים שיקלו על התהליך
  • אופירה מור
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    6
  • הכנה יום 1, 6 שעות
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
    1327
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1327.2 קק״ל 1327.2 קק״ל
    פחמימות 47.6 גרם 47.6 גרם
    שומן 120.5 גרם 120.5 גרם
    נתרן 16443.9 מ״ג 16443.9 מ״ג
    חלבון 13.6 גרם 13.6 גרם
    סיבים תזונתיים 12.7 גרם 12.7 גרם
    שומן רווי 16.8 גרם 16.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 107.4 מ״ג 107.4 מ״ג
    ברזל 4.0 מ״ג 4.0 מ״ג
    אשלגן 2509.9 מ״ג 2509.9 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה יום 1, 6 שעות
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
    1327
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1327.2 קק״ל 1327.2 קק״ל
    פחמימות 47.6 גרם 47.6 גרם
    שומן 120.5 גרם 120.5 גרם
    נתרן 16443.9 מ״ג 16443.9 מ״ג
    חלבון 13.6 גרם 13.6 גרם
    סיבים תזונתיים 12.7 גרם 12.7 גרם
    שומן רווי 16.8 גרם 16.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 107.4 מ״ג 107.4 מ״ג
    ברזל 4.0 מ״ג 4.0 מ״ג
    אשלגן 2509.9 מ״ג 2509.9 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור

כשאני מאחרת לילדה שלי, אני מיד מתנצלת ומסבירה לה את העיכוב (למרות שהזמן שלי כרגע אולי קצת יותר חשוב מהזמן של ילדה בת 9, אבל זה לא משנה! צריך לדעת לכבד את הזמן של האחר ואין טוב מדוגמה אישית).

כשהיא  עושה את אותו הדבר ״אמא סליחה שחיכית לי, התעכבתי עם ליאל כי היה לי משהו חשוב לשאול אותה״.

זה נחת.

עכשיו למה אני מספרת לכם את כל זה? כי מטבוחה גוזלת לי זמן!

נתחיל בקילוף העגבניות שזו עבודה מפרכת בפני עצמה ונמשיך לזמן הממושך שלה על הגז כדי לקבל תוצאות טובות.

הפתרון שאציג בפניכם הגיע ממקום בלתי צפוי. היו לי עגבניות בשלות במקרר וחיפשתי מתכון פשוט לשמר אותן עוד קצת,

אז הכנתי קונפי עגבניות.

לצערי או לשמחתי אף אחד לא נגע בו כמעט שבוע אז חשבתי מה אני יכולה לעשות איתו? פתחתי את הצנצנת נגעתי בעגבנייה כדי לשלוף אותה והופ נשארתי עם הקליפה ביד בעוד העגבנייה נפלה חזרה לזרועות אחיותיה.

מכאן הכל היסטוריה! קבלו את המתכון שלי למטבוחה

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
רטבים וממרחים
אופירה מור
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
  2. חוצים את העגבניות ל2 חצאים מזלפים שמן זית על תבנית, שכבה שתכסה את פני התבנית.
  3. מפזרים על השמן מלח גס, זעתר טרי ואת שיני השום חצויות.
  4. מניחים את חצאי העגבניות על תערובת השמן, המלח והזעתר.

    חוצים את העגבניות ל2 חצאים מזלפים שמן זית על תבנית. צילום: אופירה מור
    חוצים את העגבניות ל2 חצאים מזלפים שמן זית על תבנית. צילום: אופירה מור

  5. מכניסים לתנור החם לשעה וחצי.
  6. מוציאים מהתנור כאשר רואים שיש כבר קימטוטים על העגבניות. מקלפים את העגבניות.

    מוציאים מהתנור כאשר רואים שיש כבר קימטוטים על העגבניות. צילום: אופירה מור
    מוציאים מהתנור כאשר רואים שיש כבר קימטוטים על העגבניות. צילום: אופירה מור

  7. שמים בסיר את העגבניות הקלופות יחד עם השמן והשום (את עלי הזעתר אני זורקת בשלב זה) ואם רוצים חריפות אז חותכים לסיר גם את הפלפל החריף.
  8. מבשלים על אש נמוכה כשעתיים, תוך כדי ערבוב מידי פעם למניעת הידבקות לתחתית. המטבוחה מוכנה כאשר היא מצומצמת במידה האהובה. ובתיאבון!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מטבוחה או כן מטבוחה? זאת השאלה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות