מפרום כשר לפסח
בדרך כלל נפקד מקומו של המפרום משולחן הפסח, אבל תסמכו על יונית צוקרמן שהיא מצאה פתרון כשר לחג. אז גם בפסח: קבלו סיר מפרום, מלא קציצות קראנצ'יות מבחוץ ונימוחות מבפנים, שמתבשלות ברוטב אדום מנחם.
בדרך כלל נפקד מקומו של המפרום משולחן הפסח, אבל תסמכו על יונית צוקרמן שהיא מצאה פתרון כשר לחג. אז גם בפסח: קבלו סיר מפרום, מלא קציצות קראנצ'יות מבחוץ ונימוחות מבפנים, שמתבשלות ברוטב אדום מנחם.
- יונית צוקרמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 195.0 קק״ל 2925.3 קק״לפחמימות 11.8 גרם 177.6 גרםשומן 15.6 גרם 233.4 גרםנתרן 972.2 מ״ג 14583.7 מ״גחלבון 21.0 גרם 314.7 גרםסיבים תזונתיים 5.9 גרם 88.5 גרםשומן רווי 7.1 גרם 107.1 גרםכולסטרול 54.6 מ״ג 819.4 מ״גסידן 45.4 מ״ג 680.5 מ״גברזל 6.9 מ״ג 102.9 מ״גאשלגן 297.5 מ״ג 4461.8 מ״גאבץ 7.0 מ״ג 104.5 מ״גסגור
-
מרכיבים31
-
הכנה שעה ו-10 דק׳כולל יום 1, שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות195
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 195.0 קק״ל 2925.3 קק״לפחמימות 11.8 גרם 177.6 גרםשומן 15.6 גרם 233.4 גרםנתרן 972.2 מ״ג 14583.7 מ״גחלבון 21.0 גרם 314.7 גרםסיבים תזונתיים 5.9 גרם 88.5 גרםשומן רווי 7.1 גרם 107.1 גרםכולסטרול 54.6 מ״ג 819.4 מ״גסידן 45.4 מ״ג 680.5 מ״גברזל 6.9 מ״ג 102.9 מ״גאשלגן 297.5 מ״ג 4461.8 מ״גאבץ 7.0 מ״ג 104.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 31 | זמן הכנה שעה ו-10 דק׳ | זמן כולל יום 1, שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 195 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 חזה עוף שלם בינוני
-
2 בצלים בינוניים
-
3 כפות קמח מצה
-
1/4 כוס מים
-
3 שיני שוםקצוץ
-
2 כפיות פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1 כף בהרט
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית אבקת מרק בטעם עוף
-
1/4 כפית כורכום
-
1 כף שמן קנולה
-
1 ביצה L
-
1 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
1 כוס כוסברהקצוצה
טיגון
-
1/2 בקבוק שמן קנולה
-
1 כוס קמח מצה לעוגות
רוטב
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
2 כפות רסק עגבניות
-
1 קופסה עגבניות חתוכות לקוביות
-
1 כף מלח דק
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/3 כפית פלפל שחור טחון
-
1/4 כפית קינמון טחון
-
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
-
1 כפית סוכר לבן
-
3 כוסות מים
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: קוצצים את חזה העוף לחתיכות קטנות אך גסות, וקוצצים גם את הבצלים.
- מערבבים בקערה את חזה העוף הקצוץ עם הבשר הטחון והבצלים ומניחים לטעמים להיספג.
- מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה והשום לקערת הבשר.
- קולפים וחותכים את תפוחי האדמה ומבשלים במים עד לריכוך. מועכים לפירה ומוסיפים לקערת הבשר.
- מוסיפים לקערה את קמח המצה, המים והביצה.
- מערבבים את התבלינים עם כף שמן ומוסיפים לעיסה.
- מכניסים את העיסה למקרר ללילה שלם או לשלוש שעות לפחות לספיגת הטעמים.
- מטגנים: מוציאים את העיסה מהקירור ומגלגלים ממנה בידיים קציצות כגודל כף היד.
- פורסים תפוח אדמה לפרוסות דקות ומצמידים לכל קציצה שתי פרוסות, אחת מכל צד.
- טובלים בביצה ובקמח מצה לעוגות ומטגנים במחבת רחבה וכבדה מלאה בשמן עד חצי מגובהה.
- מכינים את הרוטב: מכניסים לסיר את השמן, רסק העגבניות והעגבניות ומבשלים כמה דקות.
- מוסיפים את התבלינים ומוסיפים 3-2 כוסות מים (לפי מידת הסיר וכמות הקציצות).
- מסדרים את הקציצות בסיר ומבשלים ברוטב כ-40 דקות.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: קוצצים את חזה העוף לחתיכות קטנות אך גסות, וקוצצים גם את הבצלים.
- מערבבים בקערה את חזה העוף הקצוץ עם הבשר הטחון והבצלים ומניחים לטעמים להיספג.
- מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה והשום לקערת הבשר.
- קולפים וחותכים את תפוחי האדמה ומבשלים במים עד לריכוך. מועכים לפירה ומוסיפים לקערת הבשר.
- מוסיפים לקערה את קמח המצה, המים והביצה.
- מערבבים את התבלינים עם כף שמן ומוסיפים לעיסה.
- מכניסים את העיסה למקרר ללילה שלם או לשלוש שעות לפחות לספיגת הטעמים.
- מטגנים: מוציאים את העיסה מהקירור ומגלגלים ממנה בידיים קציצות כגודל כף היד.
- פורסים תפוח אדמה לפרוסות דקות ומצמידים לכל קציצה שתי פרוסות, אחת מכל צד.
- טובלים בביצה ובקמח מצה לעוגות ומטגנים במחבת רחבה וכבדה מלאה בשמן עד חצי מגובהה.
- מכינים את הרוטב: מכניסים לסיר את השמן, רסק העגבניות והעגבניות ומבשלים כמה דקות.
- מוסיפים את התבלינים ומוסיפים 3-2 כוסות מים (לפי מידת הסיר וכמות הקציצות).
- מסדרים את הקציצות בסיר ומבשלים ברוטב כ-40 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (3)
שומרת לי לפסח 🙂
היי פזית, מדהים. שתפי אותנו איך יצא כשתכיני 🙂
רעות, המפרום יצא לך משגע! חג שמח!