מתנות קטנות – הסלט הכי ים תיכוני ומשביע עם רוטב וינגרט אורגנו מפתיע
הכנו לכם מתכון קל ובריא לסלט הכי ים תיכוני ומשביע שאתם יכולים לחשוב עליו, סלט מלא בירקות צבעוניים וטעימים עם ויניגרט אורגנו מפתיע
הכנו לכם מתכון קל ובריא לסלט הכי ים תיכוני ומשביע שאתם יכולים לחשוב עליו, סלט מלא בירקות צבעוניים וטעימים עם ויניגרט אורגנו מפתיע
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1968.6 קק״ל 1968.6 קק״לפחמימות 191.4 גרם 191.4 גרםשומן 101.1 גרם 101.1 גרםנתרן 3489.4 מ״ג 3489.4 מ״גחלבון 50.7 גרם 50.7 גרםסיבים תזונתיים 76.4 גרם 76.4 גרםשומן רווי 11.8 גרם 11.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 1001.6 מ״ג 1001.6 מ״גברזל 16.6 מ״ג 16.6 מ״גאשלגן 6994.3 מ״ג 6994.3 מ״גאבץ 8.5 מ״ג 8.5 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות1969
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1968.6 קק״ל 1968.6 קק״לפחמימות 191.4 גרם 191.4 גרםשומן 101.1 גרם 101.1 גרםנתרן 3489.4 מ״ג 3489.4 מ״גחלבון 50.7 גרם 50.7 גרםסיבים תזונתיים 76.4 גרם 76.4 גרםשומן רווי 11.8 גרם 11.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 1001.6 מ״ג 1001.6 מ״גברזל 16.6 מ״ג 16.6 מ״גאשלגן 6994.3 מ״ג 6994.3 מ״גאבץ 8.5 מ״ג 8.5 מ״גסגור
הסלט הכי לא משעמם שתמצאו בכל האזור. לזה בדיוק התכוון המשורר כשאמר: מזרח תיכון חדש!
מדובר בסלט שאף פעם לא מתעייף. הוא צבעוני, מלא במרקמים, עשיר בחלבונים, ויטמינים, טעמים, מינרלים והכי כיף שאפשר להכין אותו מראש, לסגור בקופסא ולקחת לעבודה (או פשוט לאכול בערב כשחוזרים מהעבודה) כי אחד היתרונות של הסלט המופלא הזה הוא שהוא משתבח עם הזמן והטעמים רק משתפרים ככל שהוא סופג מהויניגרייט.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 1969 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
1 חסה אייסברג בינונית(או אחרת שאוהבים)
-
1/2 כוס גריסי פנינה(מבושלים עד ריכוך ומצוננים)
-
3/4 כוס גרגירי חומוס מבושלים(אפשר גם מופשרים)
-
1 מלפפון ירוק בינוני
-
2 פלפלים אדומים בינוניים
-
1 גבעול סלרי
-
1/2 בצל סגול בינוני
-
1 חופן זיתים שחוריםפרוסים
-
1 חופן צנוברים
-
1 כוס גבינה בולגריתחתוכה לקוביות או מגוררת
רוטב
-
1/4 כוס שמן זית
-
1/4 כוס מיץ לימוןסחוט טרי
-
3 כפות חומץ בן יין אדום
-
1 שן שוםכתושה (גדולה)
-
1 כף אורגנו יבש
-
1 כפית חרדל דיז’ון
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את הסלט: חותכים את החסה לחתיכות דקות ומעבירים לקערה גדולה.
- מוסיפים את גריסי הפנינה (או החיטה) והחומוס המבושלים לקערה.
- חותכים את המלפפון והגמבות לקוביות, פורסים את גבעולי הסלרי וקוצצים את הבצל. מוסיפים הכל לקערה.
- מוסיפים את הזיתים, הצנוברים והגבינה המגוררת.
- מכינים את הרוטב: טורפים בקערה נפרדת או משקשקים בצנצנת את שמן הזית, מיץ הלימון, החומץ, השום, האורגנו, החרדל והמלח היטב.
- מוזגים את הרוטב על הסלט שבקערה, מערבבים ואוכלים (או שמחכים לערב ואז הוא הרבה יותר טעים).
אופן הכנה
- מכינים את הסלט: חותכים את החסה לחתיכות דקות ומעבירים לקערה גדולה.
- מוסיפים את גריסי הפנינה (או החיטה) והחומוס המבושלים לקערה.
- חותכים את המלפפון והגמבות לקוביות, פורסים את גבעולי הסלרי וקוצצים את הבצל. מוסיפים הכל לקערה.
- מוסיפים את הזיתים, הצנוברים והגבינה המגוררת.
- מכינים את הרוטב: טורפים בקערה נפרדת או משקשקים בצנצנת את שמן הזית, מיץ הלימון, החומץ, השום, האורגנו, החרדל והמלח היטב.
- מוזגים את הרוטב על הסלט שבקערה, מערבבים ואוכלים (או שמחכים לערב ואז הוא הרבה יותר טעים).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן