-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 661.7 קק״ל 2646.6 קק״לפחמימות 27.3 גרם 109.0 גרםשומן 43.1 גרם 172.6 גרםנתרן 776.8 מ״ג 3107.0 מ״גחלבון 42.1 גרם 168.5 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 11.3 גרםשומן רווי 10.6 גרם 42.2 גרםכולסטרול 115.1 מ״ג 460.4 מ״גסידן 50.1 מ״ג 200.3 מ״גברזל 4.5 מ״ג 17.9 מ״גאשלגן 693.1 מ״ג 2772.3 מ״גאבץ 9.1 מ״ג 36.5 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות662
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 661.7 קק״ל 2646.6 קק״לפחמימות 27.3 גרם 109.0 גרםשומן 43.1 גרם 172.6 גרםנתרן 776.8 מ״ג 3107.0 מ״גחלבון 42.1 גרם 168.5 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 11.3 גרםשומן רווי 10.6 גרם 42.2 גרםכולסטרול 115.1 מ״ג 460.4 מ״גסידן 50.1 מ״ג 200.3 מ״גברזל 4.5 מ״ג 17.9 מ״גאשלגן 693.1 מ״ג 2772.3 מ״גאבץ 9.1 מ״ג 36.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 662 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
250 גרם אטריות אורז בעובי 3 מ”מ
-
3 כפות שמן קנולה
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
3/4 כוס ציר עוף
-
2 כפיות רוטב צ’ילי מתוק
-
2 כפיות חומץ אורז
-
5 כפות חמאת בוטנים חלקה
-
1 כפית פלפל סצ’ואן
-
1/2 כפית סוכר חום
-
1 כף רוטב סויה
-
2 גבעולי בצל ירוק
אופן הכנה
- ממלאים סיר בינוני במים ובמעט מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד.
- מגררים או קוצצים דק את הג’ינג’ר. קוצצים דק את הצ’ילי והבצל הירוק.
- בווק גדול או מחבת ברזל שמים את השמן ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה.
- מוסיפים את הבשר, מלח ופלפל שחור ומטגנים תוך ערבוב מתמיד מעל להבה גבוהה, תוך שמפוררים אותו, עד שהבשר משנה את צבעו, בערך 4 דקות.
- מוסיפים את הג’ינג’ר והפלפל החריף ומערבבים. מטגנים עוד דקה תוך ערבוב.
- מוסיפים את ציר העוף או המים, רוטב הצ’ילי המתוק, רוטב הסויה, חמאת הבוטנים, פלפל סצ’ואן וסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית 7-8 דקות, עד שהרוטב מתעבה ומסמיך.
- מוסיפים את הנודלס ומערבבים בעזרת מלקחיים או שתי כפות. מתקנים את התיבול ומערבבים שוב.
- מעבירים לקערות הגשה ומוסיפים בצל ירוק. מגישים מיד.
אופן הכנה
- ממלאים סיר בינוני במים ובמעט מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד.
- מגררים או קוצצים דק את הג’ינג’ר. קוצצים דק את הצ’ילי והבצל הירוק.
- בווק גדול או מחבת ברזל שמים את השמן ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה.
- מוסיפים את הבשר, מלח ופלפל שחור ומטגנים תוך ערבוב מתמיד מעל להבה גבוהה, תוך שמפוררים אותו, עד שהבשר משנה את צבעו, בערך 4 דקות.
- מוסיפים את הג’ינג’ר והפלפל החריף ומערבבים. מטגנים עוד דקה תוך ערבוב.
- מוסיפים את ציר העוף או המים, רוטב הצ’ילי המתוק, רוטב הסויה, חמאת הבוטנים, פלפל סצ’ואן וסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית 7-8 דקות, עד שהרוטב מתעבה ומסמיך.
- מוסיפים את הנודלס ומערבבים בעזרת מלקחיים או שתי כפות. מתקנים את התיבול ומערבבים שוב.
- מעבירים לקערות הגשה ומוסיפים בצל ירוק. מגישים מיד.
הערות
- אם אין ציר עוף, אפשר להחליף בכמות זהה של מים
- פלפל סצ'ואן ניתן לקנות בחנויות תבלינים מתמחות
הערות
- אם אין ציר עוף, אפשר להחליף בכמות זהה של מים
- פלפל סצ'ואן ניתן לקנות בחנויות תבלינים מתמחות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
במתכון כתוב ציר עוף ובסרטון ציר בקר,בסרטון היא קודם מטגנת את הג’ינג’י והפלפל הירוק ובמתכוון כתוב צילי אדום ולטגנן קודם את הבשר מה עדיף?
טעים ממש! לא השתמשתי בציר בקר אלא במים. הציר משדרג את המנה?
כן כמובן, ציר בקר משדרג ומעמיק את הטעמים! ממליצים לך לנסות בפעם הבאה ולספר לנו האם הרגשת בהבדל 🙂