ניוקי א-לה רומנה טבעוני: כמו משפחה איטלקית מודרנית
מי אמר שאי אפשר להכין ניוקי א-לה רומנה טבעוני? בעזרת סויה לבישול מקבלים את המנה המפורסמת טבעונית ופרווה, עם תרד כמו בוורסיה המקורית הטוסקנית
מי אמר שאי אפשר להכין ניוקי א-לה רומנה טבעוני? בעזרת סויה לבישול מקבלים את המנה המפורסמת טבעונית ופרווה, עם תרד כמו בוורסיה המקורית הטוסקנית
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 504.6 קק״ל 2018.5 קק״לפחמימות 62.6 גרם 250.2 גרםשומן 23.6 גרם 94.3 גרםנתרן 1335.0 מ״ג 5340.1 מ״גחלבון 9.6 גרם 38.3 גרםסיבים תזונתיים 5.9 גרם 23.8 גרםשומן רווי 2.2 גרם 8.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 97.7 מ״ג 390.9 מ״גברזל 2.8 מ״ג 11.3 מ״גאשלגן 798.8 מ״ג 3195.1 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.4 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות505
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 504.6 קק״ל 2018.5 קק״לפחמימות 62.6 גרם 250.2 גרםשומן 23.6 גרם 94.3 גרםנתרן 1335.0 מ״ג 5340.1 מ״גחלבון 9.6 גרם 38.3 גרםסיבים תזונתיים 5.9 גרם 23.8 גרםשומן רווי 2.2 גרם 8.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 97.7 מ״ג 390.9 מ״גברזל 2.8 מ״ג 11.3 מ״גאשלגן 798.8 מ״ג 3195.1 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.4 מ״גסגור
ניוקי הוא מנה מסורתית ותיקה במשפחות האיטלקיות ויש לו המון גרסאות. ניוקי א-לה רומנה משולב עם תרד נפוץ במיוחד בטוסקנה, והפעם בגרסה הטבעונית בלי שמנת, בלי חמאה, אבל עם רעיון אחר.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 505 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה ניוקי מוכןמבושלים לפי הוראות היצרן
רוטב
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל גדולקצוץ
-
4 שיני שוםכתושות
-
1 כוס עגבניות מיובשותעגבניות מיובשות בשמן מסוננות וקצוצות
-
2מיכלים או 500 מ"ל מוצר סויה לבישול 14% שומן אלפרו
-
1 כפית מלח דקלפי הטעם
-
1/4 כפית פלפל שחור טחוןלפי הטעם
-
1 כפית סוכר לבן
-
1 חבילה עלי תרד
הגשה
-
10 עלי בזיליקוםטריים
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר גדול ורחב.
- מטגנים את הבצל והשום תוך כדי ערבוב במשך כ-4 דקות להזהבה קלה.
- מכניסים את העגבניות המיובשות הקצוצות, מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה.
- מוסיפים גם את הסויה לבישול.
- מתבלים במלח, פלפל שחור וסוכר, מערבבים ומביאים את הרוטב לסף רתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את עלי התרד, מערבבים ומבשלים במשך 2 דקות נוספות.
- מסננים את הניוקי המבושל.
- מוסיפים את הניוקי לרוטב ומערבבים היטב לכיסוי מלא.
- מפזרים עלי בזיליקום ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר גדול ורחב.
- מטגנים את הבצל והשום תוך כדי ערבוב במשך כ-4 דקות להזהבה קלה.
- מכניסים את העגבניות המיובשות הקצוצות, מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה.
- מוסיפים גם את הסויה לבישול.
- מתבלים במלח, פלפל שחור וסוכר, מערבבים ומביאים את הרוטב לסף רתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את עלי התרד, מערבבים ומבשלים במשך 2 דקות נוספות.
- מסננים את הניוקי המבושל.
- מוסיפים את הניוקי לרוטב ומערבבים היטב לכיסוי מלא.
- מפזרים עלי בזיליקום ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן