מתכוננים לחג עם סופגניות לבן – המלכות הבלתי מעורערות של החנוכה
- נטע לויה
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 555.5 קק״ל 11109.3 קק״לפחמימות 22.2 גרם 444.7 גרםשומן 50.9 גרם 1017.8 גרםנתרן 95.7 מ״ג 1914.4 מ״גחלבון 1.9 גרם 38.2 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 11.4 גרםשומן רווי 3.6 גרם 72.1 גרםכולסטרול 14.8 מ״ג 295.4 מ״גסידן 10.0 מ״ג 200.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 28.3 מ״ג 566.1 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.9 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות556
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 555.5 קק״ל 11109.3 קק״לפחמימות 22.2 גרם 444.7 גרםשומן 50.9 גרם 1017.8 גרםנתרן 95.7 מ״ג 1914.4 מ״גחלבון 1.9 גרם 38.2 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 11.4 גרםשומן רווי 3.6 גרם 72.1 גרםכולסטרול 14.8 מ״ג 295.4 מ״גסידן 10.0 מ״ג 200.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 28.3 מ״ג 566.1 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.9 מ״גסגור
כל שנה אני מחכה לחג החנוכה! במיוחד כי זה התרוץ שלי לשלוף את המתכון לסופגניות לבן.
וואו כמה אני אוהבת סופגניות לבן. סופגניית לבן היא בת הדודה הקלילה של סופגניית השמרים המסורתית. במקום להכין בצק שמרים, להתפיח, לרדד, לקרוץ, שוב להתפיח… מכינים בלילה בחמש דקות (על השעון, בדקתי) וישר מטגנים! מטורף כמה זה פשוט להכנה.
עכשיו אתם בטח אומרים לעצמכם “קל להכנה זה מצוין, אבל מה לגבי הטעם?” אז זהו- שזה השוס הגדול מבחינתי. סופגניות לבן הן הכי טעימות בעולם ואני מעדיפה אותן על פני כל סופגניה אחרת! בעוד שסופגניות מסורתיות עם שמרים מרגישות לי כבדות ושומניות, סופגניות הלבן רכות ונימוחות, קלילות יותר על הבטן ופחות שומניות. אם הייתי צריכה לתאר לכם את הטעם והמרקם הייתי מתארת אותו כפנקייק מטוגן. ומי לא אוהב פנקייק?!
אל תיבהלו מנוכחות האלכוהול במתכון, הכמות היא קטנה ולא מורגשת בתוצאה הסופית, התפקיד העיקרי שלו הוא להפחית את ספיגת השמן. אני משתמשת ברום או בברנדי אבל אפשר להשתמש בכל סוג אלכוהול שיש לכם בבית.
אז בואו נסכם את כל הסיבות שהופכות את סופגניות הלבן לסופגניות המושלמות לחנוכה: הן קלות בטירוף להכנה, מוכנות תוך רבע שעה מהתחלה ועד הסוף, קלות יותר ושומניות פחות והכי חשוב- כל כך טעימות. עכשיו רוצו והכינו את הסופגניות המושלמות האלו. אני מזהירה אתכם רוצים להכין אותן כל השנה… חנוכה שמח!
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 556 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילה
-
1 ביצה L
-
50גרם או 5 כפות סוכר לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1גביע או 200 גרם לבן מועשר יטבתה 3%
-
2 כפות ברנדיאו רום
-
200 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
טיגון
-
1 ליטר שמן קנולה
אופן הכנה
- בקערה רחבה טורפים את הביצה עם סוכר, מלח, לבן וברנדי/רום.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שנוצרת בלילה אחידה. נזהרים מערבוב יתר כדי לא לפגוע במרקם הסופגנייה.
- בסיר עמוק ורחב מחממים שמן לטיגון עמוק (בגובה 3-4 ס”מ) עד לטמפרטורה של 160 מעלות, ממליצה למדוד בעזרת מדחום. אם אין מדחום, השיטה היא לזרוק מעט בלילה לשמן. אם נוצרות סביבה בועות, השמן מוכן לטיגון. אם הבועות חזקות מאוד והבלילה משחימה תוך שניות, השמן חם מדי. הנמיכו את הלהבה.
- בעזרת כף גלידה קפיצית או 2 כפות, יוצרים מהבלילה מעין כדורים ישירות אל תוך השמן. מטגנים במשך 2-3 דקות מכל צד עד שהסופגניות מזהיבות.
- מוציאים את הסופגניות מהשמן ומניחים על נייר סופג. נותנים לסופגניות להתקרר ולהתייצב במשך 5-10 דקות לפני ההגשה.
- על מפית יפה וחגיגית מניחים את הסופגניות. מפזרים מעל הסופגניות אבקת סוכר ומגישים כמו שהן או בתוספת ריבה, ממרח שוקולד או כל מה שאוהבים.
אופן הכנה
- בקערה רחבה טורפים את הביצה עם סוכר, מלח, לבן וברנדי/רום.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שנוצרת בלילה אחידה. נזהרים מערבוב יתר כדי לא לפגוע במרקם הסופגנייה.
- בסיר עמוק ורחב מחממים שמן לטיגון עמוק (בגובה 3-4 ס”מ) עד לטמפרטורה של 160 מעלות, ממליצה למדוד בעזרת מדחום. אם אין מדחום, השיטה היא לזרוק מעט בלילה לשמן. אם נוצרות סביבה בועות, השמן מוכן לטיגון. אם הבועות חזקות מאוד והבלילה משחימה תוך שניות, השמן חם מדי. הנמיכו את הלהבה.
- בעזרת כף גלידה קפיצית או 2 כפות, יוצרים מהבלילה מעין כדורים ישירות אל תוך השמן. מטגנים במשך 2-3 דקות מכל צד עד שהסופגניות מזהיבות.
- מוציאים את הסופגניות מהשמן ומניחים על נייר סופג. נותנים לסופגניות להתקרר ולהתייצב במשך 5-10 דקות לפני ההגשה.
- על מפית יפה וחגיגית מניחים את הסופגניות. מפזרים מעל הסופגניות אבקת סוכר ומגישים כמו שהן או בתוספת ריבה, ממרח שוקולד או כל מה שאוהבים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (29)
היי אני גרה בניו יורק ואין פה אשל אפשר להכין עים יוגורט או כפיר?
כן, אפשר להחליף את האשל ביוגורט.
יצאו לנו סופגניות ממש תאימות תודה על מתקון
איזה יופי ורה. חג שמח!
לדעתכם ניתן להקפיא סופגניות אשל?תודה
היי נעמי,
לא מומלץ להקפיא את הסופגניות, אבל אם אין ברירה חשוב להקפיא בקופסה אטומה.
חג שמח!