מתכוננים לחג עם סופגניות לבן – המלכות הבלתי מעורערות של החנוכה

נטע לויה מכינה סופגניות לבן מהירות, בנות הדוד של הסופגנייה השמנמנה והכבדה. סופגניות קלילות ואווריריות שמוכנות תוך רבע שעה בלבד
נטע לויה מכינה סופגניות לבן מהירות, בנות הדוד של הסופגנייה השמנמנה והכבדה. סופגניות קלילות ואווריריות שמוכנות תוך רבע שעה בלבד
  • נטע לויה
שמרו
כשר
15 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • קלוריות
    556
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 555.5 קק״ל 11109.3 קק״ל
    פחמימות 22.2 גרם 444.7 גרם
    שומן 50.9 גרם 1017.8 גרם
    נתרן 95.7 מ״ג 1914.4 מ״ג
    חלבון 1.9 גרם 38.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 11.4 גרם
    שומן רווי 3.6 גרם 72.1 גרם
    כולסטרול 14.8 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 10.0 מ״ג 200.1 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 5.1 מ״ג
    אשלגן 28.3 מ״ג 566.1 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 2.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • קלוריות
    556
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 555.5 קק״ל 11109.3 קק״ל
    פחמימות 22.2 גרם 444.7 גרם
    שומן 50.9 גרם 1017.8 גרם
    נתרן 95.7 מ״ג 1914.4 מ״ג
    חלבון 1.9 גרם 38.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 11.4 גרם
    שומן רווי 3.6 גרם 72.1 גרם
    כולסטרול 14.8 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 10.0 מ״ג 200.1 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 5.1 מ״ג
    אשלגן 28.3 מ״ג 566.1 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 2.9 מ״ג
    סגור

כל שנה אני מחכה לחג החנוכה! במיוחד כי זה התרוץ שלי לשלוף את המתכון לסופגניות לבן.
וואו כמה אני אוהבת סופגניות לבן. סופגניית לבן היא בת הדודה הקלילה של סופגניית השמרים המסורתית. במקום להכין בצק שמרים, להתפיח, לרדד, לקרוץ, שוב להתפיח… מכינים בלילה בחמש דקות (על השעון, בדקתי) וישר מטגנים! מטורף כמה זה פשוט להכנה.

עכשיו אתם בטח אומרים לעצמכם “קל להכנה זה מצוין, אבל מה לגבי הטעם?” אז זהו- שזה השוס הגדול מבחינתי. סופגניות לבן הן הכי טעימות בעולם ואני מעדיפה אותן על פני כל סופגניה אחרת! בעוד שסופגניות מסורתיות עם שמרים מרגישות לי כבדות ושומניות, סופגניות הלבן רכות ונימוחות, קלילות יותר על הבטן ופחות שומניות. אם הייתי צריכה לתאר לכם את הטעם והמרקם הייתי מתארת אותו כפנקייק מטוגן. ומי לא אוהב פנקייק?!

 

סופגניות אשל

    

אל תיבהלו מנוכחות האלכוהול במתכון, הכמות היא קטנה ולא מורגשת בתוצאה הסופית, התפקיד העיקרי שלו הוא להפחית את ספיגת השמן. אני משתמשת ברום או בברנדי אבל אפשר להשתמש בכל סוג אלכוהול שיש לכם בבית. 

 אז בואו נסכם את כל הסיבות שהופכות את סופגניות הלבן לסופגניות המושלמות לחנוכה: הן קלות בטירוף להכנה, מוכנות תוך רבע שעה מהתחלה ועד הסוף, קלות יותר ושומניות פחות והכי חשוב- כל כך טעימות. עכשיו רוצו והכינו את הסופגניות המושלמות האלו. אני מזהירה אתכם רוצים להכין אותן כל השנה… חנוכה שמח!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
15 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בלילה

טיגון

הגשה


אופן הכנה

  1. בקערה רחבה טורפים את הביצה עם סוכר, מלח, לבן וברנדי/רום.
  2. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שנוצרת בלילה אחידה. נזהרים מערבוב יתר כדי לא לפגוע במרקם הסופגנייה. 
  3. בסיר עמוק ורחב מחממים שמן לטיגון עמוק (בגובה 3-4 ס”מ) עד לטמפרטורה של 160 מעלות, ממליצה למדוד בעזרת מדחום. אם אין מדחום, השיטה היא לזרוק מעט בלילה לשמן. אם נוצרות סביבה בועות, השמן מוכן לטיגון. אם הבועות חזקות מאוד והבלילה משחימה תוך שניות, השמן חם מדי. הנמיכו את הלהבה.
  4. בעזרת כף גלידה קפיצית או 2 כפות, יוצרים מהבלילה מעין כדורים ישירות אל תוך השמן. מטגנים במשך 2-3 דקות מכל צד עד שהסופגניות מזהיבות.
  5. מוציאים את הסופגניות מהשמן ומניחים על נייר סופג. נותנים לסופגניות להתקרר ולהתייצב במשך 5-10 דקות לפני ההגשה. 
  6. על מפית יפה וחגיגית מניחים את הסופגניות. מפזרים מעל הסופגניות אבקת סוכר ומגישים כמו שהן או בתוספת ריבה, ממרח שוקולד או כל מה שאוהבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מתכוננים לחג עם סופגניות לבן – המלכות הבלתי מעורערות של החנוכה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (29)

Avatar

    Avatar
    נעמה

    היי אני גרה בניו יורק ואין פה אשל אפשר להכין עים יוגורט או כפיר?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, אפשר להחליף את האשל ביוגורט.

    Avatar
    ורה

    יצאו לנו סופגניות ממש תאימות תודה על מתקון

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה יופי ורה. חג שמח!

    Avatar
    נעמי אביעוז

    לדעתכם ניתן להקפיא סופגניות אשל?תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי נעמי,
      לא מומלץ להקפיא את הסופגניות, אבל אם אין ברירה חשוב להקפיא בקופסה אטומה.
      חג שמח!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות