סטיקי באנז – שושני שמרים ברוטב טופי של תמרה אהרוני
קבלו את המאפה המושלם לשישי אחר הצהריים או שבת בבוקר - סטיקי באנז, שושני שמרים ברוטב טופי דביק ומתוק שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול
קבלו את המאפה המושלם לשישי אחר הצהריים או שבת בבוקר - סטיקי באנז, שושני שמרים ברוטב טופי דביק ומתוק שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7741.0 קק״ל 7741.0 קק״לפחמימות 843.0 גרם 843.0 גרםשומן 436.8 גרם 436.8 גרםנתרן 2357.8 מ״ג 2357.8 מ״גחלבון 126.7 גרם 126.7 גרםסיבים תזונתיים 10.5 גרם 10.5 גרםשומן רווי 216.6 גרם 216.6 גרםכולסטרול 1504.4 מ״ג 1504.4 מ״גסידן 511.1 מ״ג 511.1 מ״גברזל 6.4 מ״ג 6.4 מ״גאשלגן 1291.0 מ״ג 1291.0 מ״גאבץ 7.8 מ״ג 7.8 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות7741
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7741.0 קק״ל 7741.0 קק״לפחמימות 843.0 גרם 843.0 גרםשומן 436.8 גרם 436.8 גרםנתרן 2357.8 מ״ג 2357.8 מ״גחלבון 126.7 גרם 126.7 גרםסיבים תזונתיים 10.5 גרם 10.5 גרםשומן רווי 216.6 גרם 216.6 גרםכולסטרול 1504.4 מ״ג 1504.4 מ״גסידן 511.1 מ״ג 511.1 מ״גברזל 6.4 מ״ג 6.4 מ״גאשלגן 1291.0 מ״ג 1291.0 מ״גאבץ 7.8 מ״ג 7.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 7741 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מילוי
-
100 גרם חמאהרכה
-
3/4 כוס סוכר חום
-
2 כפיות קינמון טחון
-
1/2 כוס אגוזי פקאןקצוצים
רוטב טופי
-
100 גרם חמאה
-
3/4 כוס סוכר חום כהה
-
1 מיכל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/2 כוס אגוזי פקאןקצוצים גס
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר את החלב, החמאה המומסת, סוכר, ביצים ותמצית וניל. מערבבים דקה לתערובת אחידה.
- מוסיפים לקערה את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה. לשים עם וו לישה כעשר דקות. הבצק צריך להיות רך וקצת דביק.
- לוקחים קערה גדולה ויוצקים אליה שתי כפות שמן. מטלטלים מעט את הקערה ככה שהשמן יצפה את חלקה הפנימי. מעבירים את הבצק לקערה המשומנת וביד משומנת מעט אף היא נותנים לו צורה של כדור, פחות או יותר. מטלטלים את הקערה עם כדור הבצק ככה שכדור הבצק יסתובב בתוך הקערה ויהיה מצופה כולו בשמן. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח כשעה עד שעה וחצי או עד שהבצק הכפיל את נפחו.
- מקמחים את משטח העבודה. מעבירים את כדור הבצק התפוח למשטח המקומח, מקמחים גם את כפות הידיים ומתחלים ללוש את הבצק עם כפות הידיים כשתי דקות. עם הבצק עדיין דביק מדי, מוסיפים עוד מעט קמח. הבצק צריך להיות רך וקטיפתי, אבל כבר לא דביק.
- מערבבים את הסוכר והקינמון בקערית.
- ממלאים את הבצק: מרדדים את הבצק במערוך למלבן ארוך בגודל פחות או יותר של 70 על 40 ס”מ. מורחים את פני הבצק בחמאה הרכה, מפזרים על פני הבצק את הסוכר והקינמון ומעליהם את הפקאן הקצוץ.
- מגלגלים את הבצק מצדו הרחב לרולדה ארוכה והדוקה. מעבירים את הרולדה לקירור במקפיא בזמן שמכינים את רוטב הטופי. אם הרולדה לא נכנסת בשלמותה, אפשר לחתוך לכמה מקטעים.
- מכינים את רוטב הטופי הדביק: שמים בסיר קטן את השמנת, חמאה, סוכר ותמצית וניל ומבשלים על להבה גבוהה כשתיים-שלוש דקות עד שהתערובת מבעבעת ומסמיכה מעט.
- יוצקים את הקרמל לתבנית (עגולה או מלבנית, אבל לא תבנית קפיצית) ומפזרים עליו את שברי האגוזים.
- מוציאים את רולדת הבצק מהמקפיא וחותכים לשבלולים בעובי 3 ס”מ בערך.
- את השבלולים מניחים בעמידה על תחתית הקרמל במרחק של כסנטימר אחד מהשני כדי להשאיר להם מקום לתפוח.
- מניחים לשבלולים לתפוח עוד כחצי שעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים בתנור החם כחצי שעה. פני המאפה צריכים להיות שחומים יפה ותחתית הקרמל מבעבעת לגמרי.
- מוציאים מהתנור, מחכים 5 דקות, מניחים על פני התבנית כלי בגודל מתאים והופכים בזהירות את המאפה על הכלי. מגישים חם.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר את החלב, החמאה המומסת, סוכר, ביצים ותמצית וניל. מערבבים דקה לתערובת אחידה.
- מוסיפים לקערה את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה. לשים עם וו לישה כעשר דקות. הבצק צריך להיות רך וקצת דביק.
- לוקחים קערה גדולה ויוצקים אליה שתי כפות שמן. מטלטלים מעט את הקערה ככה שהשמן יצפה את חלקה הפנימי. מעבירים את הבצק לקערה המשומנת וביד משומנת מעט אף היא נותנים לו צורה של כדור, פחות או יותר. מטלטלים את הקערה עם כדור הבצק ככה שכדור הבצק יסתובב בתוך הקערה ויהיה מצופה כולו בשמן. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח כשעה עד שעה וחצי או עד שהבצק הכפיל את נפחו.
- מקמחים את משטח העבודה. מעבירים את כדור הבצק התפוח למשטח המקומח, מקמחים גם את כפות הידיים ומתחלים ללוש את הבצק עם כפות הידיים כשתי דקות. עם הבצק עדיין דביק מדי, מוסיפים עוד מעט קמח. הבצק צריך להיות רך וקטיפתי, אבל כבר לא דביק.
- מערבבים את הסוכר והקינמון בקערית.
- ממלאים את הבצק: מרדדים את הבצק במערוך למלבן ארוך בגודל פחות או יותר של 70 על 40 ס”מ. מורחים את פני הבצק בחמאה הרכה, מפזרים על פני הבצק את הסוכר והקינמון ומעליהם את הפקאן הקצוץ.
- מגלגלים את הבצק מצדו הרחב לרולדה ארוכה והדוקה. מעבירים את הרולדה לקירור במקפיא בזמן שמכינים את רוטב הטופי. אם הרולדה לא נכנסת בשלמותה, אפשר לחתוך לכמה מקטעים.
- מכינים את רוטב הטופי הדביק: שמים בסיר קטן את השמנת, חמאה, סוכר ותמצית וניל ומבשלים על להבה גבוהה כשתיים-שלוש דקות עד שהתערובת מבעבעת ומסמיכה מעט.
- יוצקים את הקרמל לתבנית (עגולה או מלבנית, אבל לא תבנית קפיצית) ומפזרים עליו את שברי האגוזים.
- מוציאים את רולדת הבצק מהמקפיא וחותכים לשבלולים בעובי 3 ס”מ בערך.
- את השבלולים מניחים בעמידה על תחתית הקרמל במרחק של כסנטימר אחד מהשני כדי להשאיר להם מקום לתפוח.
- מניחים לשבלולים לתפוח עוד כחצי שעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים בתנור החם כחצי שעה. פני המאפה צריכים להיות שחומים יפה ותחתית הקרמל מבעבעת לגמרי.
- מוציאים מהתנור, מחכים 5 דקות, מניחים על פני התבנית כלי בגודל מתאים והופכים בזהירות את המאפה על הכלי. מגישים חם.
המתכון בשיתוף שקל בית מותגים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
הכנתי את המתכון מספר פעמים ויצא מעולה! אבל לדעתי כמות הבצק שיוצאת גדולה פי 2 מכמות המלוי ורוטב הטופי ועל כן הכפלתי כמויות.
תודה על השיתוף!
הכנתי את המתכון מספר פעמים ויצא מעולה!
איזה כיף!!!