עוגת יום הולדת מושלמת עם קונפטי של סוכריות וגבינת שמנת
- אייל רווח
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 936.6 קק״ל 7492.7 קק״לפחמימות 96.8 גרם 774.2 גרםשומן 49.7 גרם 397.3 גרםנתרן 294.4 מ״ג 2355.5 מ״גחלבון 11.6 גרם 92.7 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 9.2 גרםשומן רווי 25.2 גרם 201.5 גרםכולסטרול 242.1 מ״ג 1937.2 מ״גסידן 80.9 מ״ג 647.3 מ״גברזל 1.0 מ״ג 8.1 מ״גאשלגן 164.4 מ״ג 1315.1 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 7.4 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה שעה ו-15 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות937
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 936.6 קק״ל 7492.7 קק״לפחמימות 96.8 גרם 774.2 גרםשומן 49.7 גרם 397.3 גרםנתרן 294.4 מ״ג 2355.5 מ״גחלבון 11.6 גרם 92.7 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 9.2 גרםשומן רווי 25.2 גרם 201.5 גרםכולסטרול 242.1 מ״ג 1937.2 מ״גסידן 80.9 מ״ג 647.3 מ״גברזל 1.0 מ״ג 8.1 מ״גאשלגן 164.4 מ״ג 1315.1 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 7.4 מ״גסגור
בתור זה שתמיד מכין לכולם את עוגות ימי ההולדת, בכל שנה חוזרת על עצמה אותה השאלה: “מי מכין לך את עוגת היום הולדת?” ובכל שנה, אותה התשובה: “אני!” כנראה זהו גורלם של קונדיטורים.
השנה החלטתי לגוון ולנסות משהו חדש וצבעוני, להפתיע את עצמי! עוגת קונפטי עם קרם חמאה וגבינת שמנת.
למה קונפטי? כי היא צבעונית ושמחה כמו קונפטי שמתעופף באוויר.
מלבד זה, זו עוגת וניל די קלאסית שמוסיפים לתערובת שלה לפני האפייה סוכריות צבעוניות. הסוכריות נמסות באפייה ומשאירות נקודות של צבע.
ואם כבר יום הולדת, החלטתי להתפנק ולהכין קרם גבינת שמנת עשיר. את הקרם מרחתי על השכבות וקישטתי את החלק העליון.
כאשר מכינים עוגה בחושה על בסיס חמאה, חשוב לוודא שהמצרכים בטמפרטורת החדר, לא קרים מהמקרר. זה חשוב, כי החמאה צריכה להיות רכה ולא ממומסת. את העוגה אפיתי ב-3 רינגים בקוטר 18 ס״מ בכדי לקבל שכבות מושלמות. אם רוצים, אפשר לאפות את העוגה ברינג אחד בקוטר 24 ס״מ כ-50-60 דקות ולצפות את כולה בקרם. את הסוכריות מוסיפים בסוף התהליך מיד לפני מזיגת הבלילה לרינגים בתנועת קיפול. אל תוסיפו את הסוכריות תוך כדי שהמיקסר פועל, משום שהצבע שלהן מיד יתערבב בתערובת העוגה וזה יהיה קישקוש בלבוש אחד גדול.
כמו בהכנת העוגה, גם בהכנת הקרם המצרכים צריכים להיות בטמפרטורת החדר. יש להשתמש בגבינת שמנת 30%, בבקשה אל תנסו להכין את הקרם עם גבינה רכה בסגנון שמנת, זה פשוט לא יצליח, חבל!
המרקם הסופי צריך להיות יציב ונוח למריחה. במידה ומתקבל קרם קשה מידי, מוסיפים כמה כפיות חלב בהדרגה עד שמגיעים למרקם הרצוי.
את הרכבת העוגה עושים לאחר שהשכבות התקררו היטב. במידה ונוצרות גבעות יש לעבור עם סכין משוננת ארוכה וליישר את החלק העליון של העוגה.
היות והעוגה משחימה יותר בשוליים ומכוון שרציתי שיראו יותר את הצבעוניות שלה, עברתי עם סכין קטנה, בעזרת צלחת (שמיקמתי מעל העוגה) חתכתי את השוליים, תוך כדי שהצלחת עוזרת לי בחיתוך עגול וישר.
עוגות גבינה, חטיפים מלוחים, מאפים – כל המתכונים הכי שווים לחג השבועות!
רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!
אהה, ואם מתחשקת לכם עוגה באמת יפה לאירוע, אייל הוא הכתובת:
054-4699389
מרכיבים 16 | זמן הכנה שעה ו-15 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 937 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
340 גרם קמח לבן
-
3 גרם אבקת אפייה
-
2 גרם אבקת סודה לשתייה
-
1 קורט מלח דק
-
200 גרם חמאה רכה
-
50 מ"ל שמן קנולה
-
250 גרם סוכר לבן
-
4 ביצים L
-
290 מ"ל רוויון
-
1 כף תמצית ונילאיכותית
-
1/2 כוס סוכריות צבעוניות
קרם גבינת שמנת
-
200 גרם גבינת שמנתבטמפרטורת החדר
-
100 גרם חמאה רכהבטמפרטורת החדר
-
360 גרם אבקת סוכר3 כוסות
-
2 כפיות תמצית ונילאיכותית
-
1 כפית חלב 3%אפשר להוסיף עד 3 כפיות בסה"כ, רק במידת הצורך
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסודה לשתייה לקערה.
- בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם הריוויון ותמצית הוניל.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים במהירות נמוכה-בינונית את החמאה והסוכר. כאשר התערובת בהירה ותפוחה מוסיפים את השמן בהדרגה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים 1/3 מהתערובת היבשה, לאחר מכן ½ מהתערובת הרטובה. ממשיכים באותו אופן להוסיף לסירוגין מהתערובת היבשה והרטובה תוך כדי שעוברים עם לקקן על דפנות הקערה ועוזרים לכל המרכיבים להיטמע זה בזה.
- לאחר שהתקבלה תערובת אחידה וללא גושים, עוצרים את פעולת המיקסר, מוסיפים את הסוכריות ומקפלים באופן ידני עד לפיזורן המלא.
- מחלקים את התערובת ל-3 תבניות בקוטר 18 ואופים כ-30 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
- מצננים את העוגות ומעבירים לקירור של לפחות שעה.
- מכינים את הקרם: במיקסר עם וו גיטרה מאחדים את החמאה וגבינת השמנת. מערבבים במהירות בינונית כ-2 דקות.
- מוסיפים את אבקת הסוכר ותמצית הוניל ומערבבים במהירות נמוכה עד לאיחוד - במידה והקרם קשה מוסיפים כמה כפיות חלב בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי.
- מערבבים במהירות גבוהה עוד כ-2-3 דקות לקבלת תערובת אוורירית.
- מרכיבים את העוגה: מחלצים את העוגות מהתבניות. מיישרים במידת הצורך את העוגות באמצעות סכין מסור. מניחים צלחת שהכי קרובה לקוטר העוגה ומעבירים סכין קטנה מסביב.
- מניחים שכבת עוגה אחת על צלחת הגשה ומעליה כף גדושה של קרם. מורחים באופן אחיד את הקרם באמצעות פלטה מדורגת - ממשיכים באותו אופן בשכבה נוספת.
- את שארית הקרם מעבירים לשקית זילוף עם צנתר (איזה שבא לכם). מזלפים ״כתר״ מעל השכבה העליונה ומקשטים עם סוכריות. מעבירים למקרר להתייצבות.
- מומלץ להרכיב את העוגה מספר שעות לפני ההגשה בכדי שתהיה יציבה. יש לאחסן את העוגה בקירור.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסודה לשתייה לקערה.
- בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם הריוויון ותמצית הוניל.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים במהירות נמוכה-בינונית את החמאה והסוכר. כאשר התערובת בהירה ותפוחה מוסיפים את השמן בהדרגה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים 1/3 מהתערובת היבשה, לאחר מכן ½ מהתערובת הרטובה. ממשיכים באותו אופן להוסיף לסירוגין מהתערובת היבשה והרטובה תוך כדי שעוברים עם לקקן על דפנות הקערה ועוזרים לכל המרכיבים להיטמע זה בזה.
- לאחר שהתקבלה תערובת אחידה וללא גושים, עוצרים את פעולת המיקסר, מוסיפים את הסוכריות ומקפלים באופן ידני עד לפיזורן המלא.
- מחלקים את התערובת ל-3 תבניות בקוטר 18 ואופים כ-30 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
- מצננים את העוגות ומעבירים לקירור של לפחות שעה.
- מכינים את הקרם: במיקסר עם וו גיטרה מאחדים את החמאה וגבינת השמנת. מערבבים במהירות בינונית כ-2 דקות.
- מוסיפים את אבקת הסוכר ותמצית הוניל ומערבבים במהירות נמוכה עד לאיחוד - במידה והקרם קשה מוסיפים כמה כפיות חלב בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי.
- מערבבים במהירות גבוהה עוד כ-2-3 דקות לקבלת תערובת אוורירית.
- מרכיבים את העוגה: מחלצים את העוגות מהתבניות. מיישרים במידת הצורך את העוגות באמצעות סכין מסור. מניחים צלחת שהכי קרובה לקוטר העוגה ומעבירים סכין קטנה מסביב.
- מניחים שכבת עוגה אחת על צלחת הגשה ומעליה כף גדושה של קרם. מורחים באופן אחיד את הקרם באמצעות פלטה מדורגת - ממשיכים באותו אופן בשכבה נוספת.
- את שארית הקרם מעבירים לשקית זילוף עם צנתר (איזה שבא לכם). מזלפים ״כתר״ מעל השכבה העליונה ומקשטים עם סוכריות. מעבירים למקרר להתייצבות.
- מומלץ להרכיב את העוגה מספר שעות לפני ההגשה בכדי שתהיה יציבה. יש לאחסן את העוגה בקירור.
הכנתם את המתכון?
תגובות (24)
הקרם פשוט לא התייצב, לא משנה מה ניסיתי ומה הוספתי. נשאר נוזלי ובלתי ניתן לשימוש. הוספתי שמנת מתוקה והוספתי פודינג וניל שהיה אמור לעזור לו להתייצב – והוא בכל זאת נשאר נוזלי מדי.
היי ריקי, האם עקבת גם אחר ההוראות של המצרכים שצריכים להיות בטמפרטורת החדר?
אין כל סיבה שהקרם לא יהיה יציב, מלבד כפית חלב ושתי כפיות תמצית וניל, אין בו נוזלים (גם החמאה צריכה להיות רכה ולא מומסת)
תגידו אין לכם בושה אפילו לא קצת, לקחת מתכון של מאפייה אמריקאית מפורסמת לשנות בדיוק רכיב אחד ולא לתת קרדית לאישה שכתבה את העוגה הזאת ובנתה אימפריה נשית של רשת קינוחים מצליחה
היי ליאור, מה הכוונה? מקור עוגת הקונפטי הוא ברשת “פילסברי” וכל אחד יכול לקחת את העוגה לכיוון שלו, זוהי הגרסה של אייל רווח. שנה טובה!