-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2092.7 קק״ל 6278.2 קק״לפחמימות 297.8 גרם 893.4 גרםשומן 91.2 גרם 273.6 גרםנתרן 938.6 מ״ג 2815.8 מ״גחלבון 29.8 גרם 89.4 גרםסיבים תזונתיים 11.7 גרם 35.2 גרםשומן רווי 37.4 גרם 112.2 גרםכולסטרול 34.1 מ״ג 102.4 מ״גסידן 108.0 מ״ג 323.9 מ״גברזל 10.5 מ״ג 31.5 מ״גאשלגן 1158.8 מ״ג 3476.3 מ״גאבץ 4.7 מ״ג 14.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 40 דק׳כולל 7 שעות
-
קלוריות2093
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2092.7 קק״ל 6278.2 קק״לפחמימות 297.8 גרם 893.4 גרםשומן 91.2 גרם 273.6 גרםנתרן 938.6 מ״ג 2815.8 מ״גחלבון 29.8 גרם 89.4 גרםסיבים תזונתיים 11.7 גרם 35.2 גרםשומן רווי 37.4 גרם 112.2 גרםכולסטרול 34.1 מ״ג 102.4 מ״גסידן 108.0 מ״ג 323.9 מ״גברזל 10.5 מ״ג 31.5 מ״גאשלגן 1158.8 מ״ג 3476.3 מ״גאבץ 4.7 מ״ג 14.0 מ״גסגור
לפעמים עוגות חייבות להיות מוגזמות. ולא בהכרח עוגות מוס או עוגות שכבות מוויטרינות של קונדיטוריות – גם עוגות שמרים. קבלו מתכון נפלא ומושקע של נטלי לוין לעוגת שמרים רכה ונימוחה במילוי שוקולד ותוספת קראנצ’ית של פירורי בצק.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 7 שעות | קלוריות 2093 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית שוקולד
-
200 גרם שוקולד מריר
-
180מ"ל או 3/4 כוס שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
150 גרם שוקולד צ’יפס
בצק
אופן הכנה
- מכינים את מלית השוקולד: ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את השוקולד והשמנת. מערבבים היטב לגנאש אחיד ומצננים 4-5 שעות בטמפרטורת החדר עד שהוא מתייצב למרקם של ממרח.
- מכינים את הבצק: לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, החמאה, הסוכר והמים 3-4 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במהירות נמוכה 6-8 דקות נוספות לבצק אחיד, גמיש ומבריק.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה, יוצרים צורה כדורית ומעבירים אותו לקערה משומנת. מכסים ומתפיחים שעה-שעתיים להכפלת הנפח.
- מכינים את הפירורים: מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה-בינונית את הקמח, הסוכר, החמאה והמלח במשך כמה דקות עד לקבלת פירורים (הם לא צריכים להיות אחידים מאוד בגודלם). מצננים במקרר עד עיצוב העוגות.
- מעצבים את העוגות: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 4-5 מ”מ. מורחים כ-1/3 מכמות המלית בשכבה אחידה ומפזרים כ-1/3 מהשוקולד צ’יפס. מגלגלים לרולדה הדוקה וחוצים אותה לאורכה. מלפפים את שתי הרצועות לצורת בורג ומניחים בתבנית. ממשיכים עם יתר הבצק והמלית ליצירת 2 עוגות נוספות.
- מכסים את העוגות ומתפיחים עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מפזרים על העוגות את הפירורים בצורה חופשית ואופים 25-35 דקות, או עד שהן זהובות ויציבות. מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את מלית השוקולד: ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את השוקולד והשמנת. מערבבים היטב לגנאש אחיד ומצננים 4-5 שעות בטמפרטורת החדר עד שהוא מתייצב למרקם של ממרח.
- מכינים את הבצק: לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, החמאה, הסוכר והמים 3-4 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במהירות נמוכה 6-8 דקות נוספות לבצק אחיד, גמיש ומבריק.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה, יוצרים צורה כדורית ומעבירים אותו לקערה משומנת. מכסים ומתפיחים שעה-שעתיים להכפלת הנפח.
- מכינים את הפירורים: מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה-בינונית את הקמח, הסוכר, החמאה והמלח במשך כמה דקות עד לקבלת פירורים (הם לא צריכים להיות אחידים מאוד בגודלם). מצננים במקרר עד עיצוב העוגות.
- מעצבים את העוגות: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 4-5 מ”מ. מורחים כ-1/3 מכמות המלית בשכבה אחידה ומפזרים כ-1/3 מהשוקולד צ’יפס. מגלגלים לרולדה הדוקה וחוצים אותה לאורכה. מלפפים את שתי הרצועות לצורת בורג ומניחים בתבנית. ממשיכים עם יתר הבצק והמלית ליצירת 2 עוגות נוספות.
- מכסים את העוגות ומתפיחים עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מפזרים על העוגות את הפירורים בצורה חופשית ואופים 25-35 דקות, או עד שהן זהובות ויציבות. מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
נראה מעולההה
תודה רבה הדר
אפשר להקפיא?
בהחלט
כמה זמן בערך התפחה שניה?
היי איריס, בין חצי שעה לשעה