ביס קטן מנצרת: כדורי עוואמה קטנים וממכרים
מתכון משגע במיוחד של עוואמה - סופגניות בצק שמרים קטנות קריספיות מהמטבח הערבי מצופות בסירופ מתוק. סופגנות שיתפוצצו לכם בפה ויעשו לכם חם בלב
מתכון משגע במיוחד של עוואמה - סופגניות בצק שמרים קטנות קריספיות מהמטבח הערבי מצופות בסירופ מתוק. סופגנות שיתפוצצו לכם בפה ויעשו לכם חם בלב
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 176.7 קק״ל 2120.1 קק״לפחמימות 43.4 גרם 520.7 גרםשומן 0.2 גרם 2.6 גרםנתרן 65.0 מ״ג 780.1 מ״גחלבון 1.3 גרם 15.4 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 5.0 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 3.6 מ״ג 43.3 מ״גברזל 0.2 מ״ג 2.3 מ״גאשלגן 18.0 מ״ג 216.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות177
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 176.7 קק״ל 2120.1 קק״לפחמימות 43.4 גרם 520.7 גרםשומן 0.2 גרם 2.6 גרםנתרן 65.0 מ״ג 780.1 מ״גחלבון 1.3 גרם 15.4 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 5.0 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 3.6 מ״ג 43.3 מ״גברזל 0.2 מ״ג 2.3 מ״גאשלגן 18.0 מ״ג 216.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 177 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1כוס או 125 גרם קמח לבן
-
1 כף שטוחה שמרים יבשים
-
1 כף גדושה סוכר לבן
-
1 קורט מלח דק
-
3/4כוס או 160 מ"ל מים פושרים
סירופ סוכר
טיגון
-
לטיגון עמוק
ציפוי
-
1 כוס סוכר לבןלא חובה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערה גדולה (אפשר גם במיקסר עם וו לישה) מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח ומוסיפים באיטיות בזרזיף דק את המים עד לקבלת בצק רך ודביק.
- מכסים את הקערה בכיסוי ניילון סנו סושי ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מוציאים את האויר (במכות אגרוף קלות) מהבצק, מכסים ומתפיחים שוב עד שמכפיל את נפחו.
- מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה בסיר את הסוכר והמים ומבשלים ברתיחה עדינה עשר דקות עד שמסמיך מעט.
- מוסיפים את מיץ הלימון ומי הזהר (או תמצית מי הוורדים) ומערבבים. משאירים בסיר.
- מטגנים את הבצק: מחממים את השמן בסיר לטמפ’ של 170 מעלות, משמנים 2 כפיות, לוקחים כפית מהבצק, מקרבים אותה לשמן החם ומחליקים את הבצק פנימה לשמן בעזרת הכפית השנייה. כך שנוצרים בשמן מעין כדורים. הזהרו לא “לזרוק” את הבצק גבוה מדי מהשמן שלא ישפריץ. מומלץ לא לטגן את כל הכמות יחד, אפשר חצי וחצי.
- מטגנים עד הזהבה, מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת ומניחים על צלחת עם רב מגבת ג’מבו סנו סושי לכמה שניות, לספיגת שאריות השמן ומיד מכניסים לסיר עם סירופ הסוכר (חשוב שהעוואמה יהיו חמים כשנכנסים לסירופ הסוכר).
- מערבבים בעדינות את העוואמה בסיר עם סירופ הסוכר ומסננים לצלחת עם סוכר לבן (לא חובה). אפשר לגלגל את העוואמה בסוכר לקבלת מרקם קצת קריספי ולהגיש ואפשר להגיש מיד אחרי הטבילה בסירופ הסוכר.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערה גדולה (אפשר גם במיקסר עם וו לישה) מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח ומוסיפים באיטיות בזרזיף דק את המים עד לקבלת בצק רך ודביק.
- מכסים את הקערה בכיסוי ניילון סנו סושי ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מוציאים את האויר (במכות אגרוף קלות) מהבצק, מכסים ומתפיחים שוב עד שמכפיל את נפחו.
- מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה בסיר את הסוכר והמים ומבשלים ברתיחה עדינה עשר דקות עד שמסמיך מעט.
- מוסיפים את מיץ הלימון ומי הזהר (או תמצית מי הוורדים) ומערבבים. משאירים בסיר.
- מטגנים את הבצק: מחממים את השמן בסיר לטמפ’ של 170 מעלות, משמנים 2 כפיות, לוקחים כפית מהבצק, מקרבים אותה לשמן החם ומחליקים את הבצק פנימה לשמן בעזרת הכפית השנייה. כך שנוצרים בשמן מעין כדורים. הזהרו לא “לזרוק” את הבצק גבוה מדי מהשמן שלא ישפריץ. מומלץ לא לטגן את כל הכמות יחד, אפשר חצי וחצי.
- מטגנים עד הזהבה, מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת ומניחים על צלחת עם רב מגבת ג’מבו סנו סושי לכמה שניות, לספיגת שאריות השמן ומיד מכניסים לסיר עם סירופ הסוכר (חשוב שהעוואמה יהיו חמים כשנכנסים לסירופ הסוכר).
- מערבבים בעדינות את העוואמה בסיר עם סירופ הסוכר ומסננים לצלחת עם סוכר לבן (לא חובה). אפשר לגלגל את העוואמה בסוכר לקבלת מרקם קצת קריספי ולהגיש ואפשר להגיש מיד אחרי הטבילה בסירופ הסוכר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן