פאד קפאו – שעועית ירוקה מוקפצת עם שום וצ’ילי חריף
עז תלם שואב השראה מהמטבח התאילנדי ומכין פאד קפאו - שעועית ירוקה מוקפצת ברוטב שום וצ'ילי חריף. אוכלים עם אורז לבן לקבלת ארוחה צמחונית מאוזנת
עז תלם שואב השראה מהמטבח התאילנדי ומכין פאד קפאו - שעועית ירוקה מוקפצת ברוטב שום וצ'ילי חריף. אוכלים עם אורז לבן לקבלת ארוחה צמחונית מאוזנת
- עז תלם
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 323.6 קק״ל 647.1 קק״לפחמימות 42.2 גרם 84.3 גרםשומן 11.0 גרם 22.0 גרםנתרן 95.7 מ״ג 191.4 מ״גחלבון 8.6 גרם 17.2 גרםסיבים תזונתיים 8.6 גרם 17.1 גרםשומן רווי 0.7 גרם 1.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 26.4 מ״ג 52.8 מ״גברזל 0.8 מ״ג 1.5 מ״גאשלגן 248.7 מ״ג 497.4 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 0.5 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות324
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 323.6 קק״ל 647.1 קק״לפחמימות 42.2 גרם 84.3 גרםשומן 11.0 גרם 22.0 גרםנתרן 95.7 מ״ג 191.4 מ״גחלבון 8.6 גרם 17.2 גרםסיבים תזונתיים 8.6 גרם 17.1 גרםשומן רווי 0.7 גרם 1.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 26.4 מ״ג 52.8 מ״גברזל 0.8 מ״ג 1.5 מ״גאשלגן 248.7 מ״ג 497.4 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 0.5 מ״גסגור
בדרך כלל כשמכינים שעועית ירוקה היא מוקפצת בשום ולימון, שזה טעים, אבל גם יכול לשעמם אחרי כמה פעמים. בטיול שלי בתאילנד ראיתי שהטבחים מוסיפים שעועית ירוקה למגוון מוקפצים, מה שנתן לי את ההשראה ליצור את המנה הזו, בה היא מככבת וסופגת טעמים של אחת המנות האהובות ביותר בתאילנד – פאד קפאו, שבתרגום ישיר משמעו: מוקפץ עם בזיליקום.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 324 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
ממרח שום וצ'ילי
-
2 ראשי שום
-
4 פלפלי צ'ילי אדומים קטנים
מוקפץ
-
2/3 חבילה שעועית ירוקה קפואה
-
2 כפות שמן קנולה
-
2 כפות רוטב סויה
-
1 כף סילאן
-
6 גבעולי בזיליקום
הגשה
-
2 מנות ביצת עין
אופן הכנה
- מכינים את הממרח: קולפים את שיני השום.
- שמים את השום והצ’ילי בקערת מעבד מזון קטנה וטוחנים לממרח.
- מחממים את השמן במחבת רחבה. מוסיפים כף או כפית מממרח השום והצ’ילי (לפי הטעם) ומטגנים על להבה בינונית 20 שניות.
- מוסיפים את השעועית ומטגנים תוך כדי ערבוב, כדקה. המרקם של השעועית צריך להיות מעט רך ועדיין פריך.
- מוסיפים את הסויה והסילאן ומערבבים היטב את תכולת המחבת, כך שהשעועית נעטפת בכל הטעמים. טועמים ומוסיפים עוד סויה/סוכר לפי הטעם.
- מוסיפים את עלי הבזיליקום, מקפיצים כ-20 שניות (העלים יתכווצו מהר מאוד) ומעבירים לצלחות הגשה יחד עם אורז מאודה.
- מומלץ להגיש עם ביצי עין שטוגנו בהרבה שמן מעל להבה גבוהה (ככה מכינים בתאילנד).
אופן הכנה
- מכינים את הממרח: קולפים את שיני השום.
- שמים את השום והצ’ילי בקערת מעבד מזון קטנה וטוחנים לממרח.
- מחממים את השמן במחבת רחבה. מוסיפים כף או כפית מממרח השום והצ’ילי (לפי הטעם) ומטגנים על להבה בינונית 20 שניות.
- מוסיפים את השעועית ומטגנים תוך כדי ערבוב, כדקה. המרקם של השעועית צריך להיות מעט רך ועדיין פריך.
- מוסיפים את הסויה והסילאן ומערבבים היטב את תכולת המחבת, כך שהשעועית נעטפת בכל הטעמים. טועמים ומוסיפים עוד סויה/סוכר לפי הטעם.
- מוסיפים את עלי הבזיליקום, מקפיצים כ-20 שניות (העלים יתכווצו מהר מאוד) ומעבירים לצלחות הגשה יחד עם אורז מאודה.
- מומלץ להגיש עם ביצי עין שטוגנו בהרבה שמן מעל להבה גבוהה (ככה מכינים בתאילנד).
הערות
- ניתן לשים את המרכיבים של הממרח בכוס גבוהה ולטחון עם בלנדר ידני
- ממרח השום והצ'ילי נשמר בקירור חודש, וניתן גם להקפיאו
הערות
- ניתן לשים את המרכיבים של הממרח בכוס גבוהה ולטחון עם בלנדר ידני
- ממרח השום והצ'ילי נשמר בקירור חודש, וניתן גם להקפיאו
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן