-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2478.3 קק״ל 2478.3 קק״לפחמימות 232.4 גרם 232.4 גרםשומן 111.0 גרם 111.0 גרםנתרן 10724.1 מ״ג 10724.1 מ״גחלבון 133.7 גרם 133.7 גרםסיבים תזונתיים 59.2 גרם 59.2 גרםשומן רווי 19.4 גרם 19.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 1099.6 מ״ג 1099.6 מ״גברזל 24.3 מ״ג 24.3 מ״גאשלגן 6831.8 מ״ג 6831.8 מ״גאבץ 8.4 מ״ג 8.4 מ״גסגור
-
מרכיבים41
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות2478
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2478.3 קק״ל 2478.3 קק״לפחמימות 232.4 גרם 232.4 גרםשומן 111.0 גרם 111.0 גרםנתרן 10724.1 מ״ג 10724.1 מ״גחלבון 133.7 גרם 133.7 גרםסיבים תזונתיים 59.2 גרם 59.2 גרםשומן רווי 19.4 גרם 19.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 1099.6 מ״ג 1099.6 מ״גברזל 24.3 מ״ג 24.3 מ״גאשלגן 6831.8 מ״ג 6831.8 מ״גאבץ 8.4 מ״ג 8.4 מ״גסגור
הפוקי בול הוא מנת אוכל רחוב נפוצה בהוואי – סלט בקערה שאת מרכיביו בוחר כל סועד. תמיד יהיה מדובר בחלבון, פחמימה וירקות, ורוטב שבכל פעם מעניק למנה טעם אחר. המנה המסורתית מוגשת עם קוביות דג נא, ואנחנו ממליצים לנסות, אבל אפשר בקלות להחליף בחזה עוף או טופו. אם אתם מתכוונים לשבת לשולחן עם סועדים נוספים, אפשר לשים את כל האופציות בקעריות קטנות, ולתת לכל אחד להרכיב לעצמו את הפוקי שלו
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 41 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 2478 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בסיס אורז
חלבונים לבחירה
-
1 פילה סלמון טרינא או מאודה, חתוך לקוביות
-
1 פילה סטייק טונהחתוכה לקוביות
-
200 גרם טופוחתוך לקוביות
-
200 גרם חזה עוף שלםמאודה או מטוגן בטמפורה, חתוך לקוביות
-
1 מיכל טונה במיםמסוננת
ירקות לבחירה
-
1 צנונית בינוניתפרוסה דק
-
1 גזר בינוניחתוך לגפרורים
-
1 כרוב סגול בינוניפרוס במנדולינה
-
1 בצל סגול בינוניפרוס דק
-
1 כוס גרגירי תירס
-
1 חופן פטריות שמפיניוןפרוסות דק
-
1 פלפל אדום בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
1 כוס אפונה ירוקה קפואהמופשרת
-
1 מלפפון ירוק בינוניפרוס דק במנדולינה
-
1 בצל ירוק בינוניחתוך דק
-
1 גבעול כוסברהקצוצה
-
1 אבוקדו בינוניחתוך לפרוסות
-
1 חופן אצות וואקמה מיובשותמזרח מערבמושרות במים
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניפרוס לטבעות
-
1 כף ג’ינג’ר כבושמזרח מערבמסונן
תוספות לבחירה
-
1 חופן אפונה ירוקה יבשהבתיבול וואסאבי
-
1 כפית שומשוםמזרח מערבקלוי
-
1 כפית שומשום שחורמזרח מערבקלוי
-
1 חופן בוטנים טבעייםמטוגנים וגרוסים
רוטב סויה מטובל
-
2 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
2 כפות רוטב טריאקימזרח מערב
-
1 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
-
1 שן שוםמגורדת דק
-
1/2 כפית שורש ג’ינג’רטרי ומגורד
-
1/2 כפית רוטב צ’ילי חריףמזרח מערב
רוטב חמאת בוטנים
-
2 כפות שמן זית
-
3 כפות חמאת בוטנים חלקה
-
3 כפות רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
-
2 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
2 כפות מיץ לימון
-
1/2 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
אופן הכנה
- מכינים את האורז: משרים את האורז בקערה גדולה עם מים ומסננים היטב עד שהמים יוצאים צלולים.
- מכניסים את האורז לסיר, מוסיפים מים, מכסים ומביאים לרתיחה.
- מעבירים את הסיר ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל כ-20 דקות עד לריכוך האורז.
- ממיסים את הסוכר והמלח בחומץ האורז, אפשר לחמם מעט בכיריים כדי לזרז את התהליך.
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה. נותנים לאורז לנוח כ-15 דקות.
- מעבירים את האורז לקערה גדולה, שופכים מעליו את החומץ המתובל ומערבבים בזהירות. מניחים לאורז להתקרר.
- מכינים את כל המרכיבים שרוצים להוסיף ומסדרים את הכל בצלחת.
- מערבבים בקערית את מרכיבי הרוטב.
- מוזגים את הרוטב מעל ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את האורז: משרים את האורז בקערה גדולה עם מים ומסננים היטב עד שהמים יוצאים צלולים.
- מכניסים את האורז לסיר, מוסיפים מים, מכסים ומביאים לרתיחה.
- מעבירים את הסיר ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל כ-20 דקות עד לריכוך האורז.
- ממיסים את הסוכר והמלח בחומץ האורז, אפשר לחמם מעט בכיריים כדי לזרז את התהליך.
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה. נותנים לאורז לנוח כ-15 דקות.
- מעבירים את האורז לקערה גדולה, שופכים מעליו את החומץ המתובל ומערבבים בזהירות. מניחים לאורז להתקרר.
- מכינים את כל המרכיבים שרוצים להוסיף ומסדרים את הכל בצלחת.
- מערבבים בקערית את מרכיבי הרוטב.
- מוזגים את הרוטב מעל ומגישים.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
האם מנה 1 (4 כוסות אורז) זה לאדם אחד?
היי אפרת, האורז יכול להספיק ל4 אנשים, שאר התוספות לפי הבחירה