קובה בורגול מושלם! וכל מילה נוספת מיותרת
יהודה עמר מכין קובה מטוגן מושלם הכי ביתי שיש! קובה מבצק בורגול, רסק עגבניות, פפריקה ואריסה, במילוי בשר צלעות טחון ושלל תבלינים. מנה נהדרת לארוחת ערב משפחתית
יהודה עמר מכין קובה מטוגן מושלם הכי ביתי שיש! קובה מבצק בורגול, רסק עגבניות, פפריקה ואריסה, במילוי בשר צלעות טחון ושלל תבלינים. מנה נהדרת לארוחת ערב משפחתית
- יהודה עמר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 173.3 קק״ל 5200.0 קק״לפחמימות 24.5 גרם 734.2 גרםשומן 5.5 גרם 165.4 גרםנתרן 669.2 מ״ג 20075.7 מ״גחלבון 7.0 גרם 210.3 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 115.1 גרםשומן רווי 2.0 גרם 59.1 גרםכולסטרול 21.5 מ״ג 645.4 מ״גסידן 8.8 מ״ג 264.1 מ״גברזל 0.6 מ״ג 17.6 מ״גאשלגן 122.5 מ״ג 3676.4 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 24.0 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה שעהכולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות173
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 173.3 קק״ל 5200.0 קק״לפחמימות 24.5 גרם 734.2 גרםשומן 5.5 גרם 165.4 גרםנתרן 669.2 מ״ג 20075.7 מ״גחלבון 7.0 גרם 210.3 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 115.1 גרםשומן רווי 2.0 גרם 59.1 גרםכולסטרול 21.5 מ״ג 645.4 מ״גסידן 8.8 מ״ג 264.1 מ״גברזל 0.6 מ״ג 17.6 מ״גאשלגן 122.5 מ״ג 3676.4 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 24.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 21 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 173 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי בשר
-
1 כף שמן קנולה
-
500 גרם צלעות בקרטחונות
-
3 בצלים בינונייםמגורדים בפומפייה וסחוטים היטב
-
1/2 כף מלח דק
-
לפי הצורך
-
1/2 כף פפריקה מתוקה
-
1 קורט בהרט
-
1 קורט ראס אל חנות
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 קורט פטרוזיליה יבשה
בצק
-
500 גרם בורגולגרישה, חבילה קטנה
-
350 גרם סולת
-
1 כף מלח דק
-
800 מ"ל מים פושרים2.5 כוסות
-
1 ביצה L
-
1 תפוח אדמה בינונימבושל
-
1 כף מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1/2 כף פפריקה מתוקה
-
2 כפות רסק עגבניות
-
1 כף אריסהמתוקה
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: במחבת עם מעט שמן קנולה מטגנים את הבשר היטב עד שהוא משנה את צבעו.
- מוסיפים את הבצל וממשיכים לאדות עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים את התבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים. מורידים מהאש ומצננים.
- מכינים את הבצק: בקערה שמים את הבורגול, הסולת והמלח, מערבבים ומוסיפים מים בלי לערבב ונותנים לתערובת לנוח 10 דק׳.
- מעבירים למגש את התערובת מוסיפים ביצה, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור, עריסה, רסק עגבניות, תפוח אדמה מבושל וקמח בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת תערובת חלקה יחסית ואחידה - מוסיפים קמח עד שהבצק נוח ולא נדבק ולא יותר מזה, הזהרו מהוספת יתר של קמח.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למינימום שעה.
- מכינים את הקובה: שימו לב לשיטה! לוקחים מלפפון יחסית עבה ועוטפים בניילון נצמד ומורחים אותו בשמן.
- יוצרים כדורים מבצק הבורגול ובעזרת המלפפון עושים שקע תוך כדי סיבוב ויוצרים כיס למילוי.
- ממלאים בבשר טחון סוגרים ומקפיאים לפני הטיגון.
- כשרוצים לטגן, מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים עד להזהבה מכל הצדדים.
לעמוד האינסטגרם המהמם של יהודה עמר לחצו כאן!
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: במחבת עם מעט שמן קנולה מטגנים את הבשר היטב עד שהוא משנה את צבעו.
- מוסיפים את הבצל וממשיכים לאדות עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים את התבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים. מורידים מהאש ומצננים.
- מכינים את הבצק: בקערה שמים את הבורגול, הסולת והמלח, מערבבים ומוסיפים מים בלי לערבב ונותנים לתערובת לנוח 10 דק׳.
- מעבירים למגש את התערובת מוסיפים ביצה, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור, עריסה, רסק עגבניות, תפוח אדמה מבושל וקמח בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת תערובת חלקה יחסית ואחידה - מוסיפים קמח עד שהבצק נוח ולא נדבק ולא יותר מזה, הזהרו מהוספת יתר של קמח.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למינימום שעה.
- מכינים את הקובה: שימו לב לשיטה! לוקחים מלפפון יחסית עבה ועוטפים בניילון נצמד ומורחים אותו בשמן.
- יוצרים כדורים מבצק הבורגול ובעזרת המלפפון עושים שקע תוך כדי סיבוב ויוצרים כיס למילוי.
- ממלאים בבשר טחון סוגרים ומקפיאים לפני הטיגון.
- כשרוצים לטגן, מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים עד להזהבה מכל הצדדים.
לעמוד האינסטגרם המהמם של יהודה עמר לחצו כאן!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (14)
כתוב קמח בשלב של “הבצק” אבל לא מופיע קמח במתכון.
הוספת הקמח היא לפי הצורך (אין כמות מדויקת). יש להוסיף את הקמח בזהירות עד שהבצק נוח לעבודה ולהזהר מלהוסיף יותר מדי קמח. בהצלחה!